Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
#72261

NA Gambit  (2020)

(3)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

A bujdosó II. - Egy év Bethlen István életéből
#72262

dokumentum

A Bethlen István egykori miniszterelnök 1944-beli sorsáról szóló filmben Kéri Kálmán, ifjú Bethlen István, gróf Zichy Nándor, Bolza Antal és mások mellett még megszólalhatott az a... több»

#72263

NA Hysteria  (2021)

thriller

Az erőszak egy teljes nemzet félelme, hiszen nem követheti más, csakis hisztéria. több»

Szöktetés a Szerájból
#72264

zenés

Belmonte menyasszonyát, Constanzát, valamint annak komornáját, Blondét és szolgáját, Pedrillót kalózok ejtették foglyul, és eladták a török Szelim basának. A basa szerelmes lesz... több»

A bajások törzse - Teknővájók
#72265

dokumentum

A paraszti háztartások fontos eszközei a különféle méretű és funkciójú teknők. Ezek készítését főként cigányok értik, ismerik és űzik. E néprajzi dokumentumfilm örökíti... több»

Rendező: Solymos András

Offenbach: Eljegyzés lámpafénynél
#72266

zenés

A szépséges Denise gyámatyja a fiatal Pierre. Szomszédjaik, Fanchette és Catherine özvegyek, mindketten szemet vetettek a férfira. Pierre fontos levelet kap Párizsból a bácsikájától,... több»

Az ásatás krónikája
#72267

dokumentum

A múlt rekonstruálására vállalkozó régészek ásó, lapát, talicska, csákány és ecset segítségével emelik ki a leleteket a földből. A filmből megtudhatjuk, miként kerülnek a... több»

Rendező: Podhorányi Zsolt

#72268

dokumentum

A dokumentumfilm egy piramis belsejében megtalált kelta kereszt rejtélyének nyomába ered.

#72269

Az olimposzi istenek szerint baj van a szerelemmel, ezért Cupidonak (Tóth-Réti Károly) rendbe kell hoznia egy házasságot, hogy bizonyítsa rátermettségét. Török István (Mensáros... több»

nagyon kedves film, pazar színészi gárdával.
Ákos - Hűség
#72270

zenés

Ákos 2003-ban a nagysikerű Andante-turnéval ünnepelte szólópályájának tizedik évfordulóját. Három évvel korábban, 2000 őszén rögzítették azt a koncertfilmet, amely a HŰSÉG... több»

Rendező: Papanikolau Nikosz

A hét utolsó napja
#72271

dokumentum

A tíz főből álló csoport a pszichodrámát és a filmkészítést ötvözi azért, hogy kiderítse, hogyan lehet a filmnézést és a reflektív filmkészítést önismereti, terápiás... több»

Rendező: Cibulya Nikol

Drága Prága
#72272

Visszatérni mindig felemelő érzés, különösen ha az ember oda látogat ismét, amelyet szinte otthonaként tartott számon. Prága sokunk számára ilyen, a város az 1989-es "bársonyos... több»

Rendező: Kanyó Péter

Görögország és Athén
#72273

Görögország az ókori szentélyek, bizánci kolostorok, a napfény, a csodálatos kék tenger országa. Az európai művelődés bölcsője. Még felsorolni is nehéz lenne az irodalomból,... több»

Rendező: Meronka Péter

Pálosok nyomában
#72274

dokumentum

Az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend történetét mutatja be a film.1245 körül állt Özséb atya az első magyar bíboros, Váncsa István elé azzal a kérésével, hogy... több»

Jágók
#72275

NA Jágók  (2001)

dráma

Egy dadogó fiú új gimnáziumba kerül. Beilleszkedését nehezíti "fogyatékossága", amit sem a tanárok, sem az osztálytársak nem tolerálnak. Az új fiú egyre inkább perifériára... több»

Halálos tavasz
#72276

játékfilm | némafilm

Zilahy Lajos regényének amatőr-filmes feldolgozása.

Húsvéti anzix
#72277

animáció

A film a nyulak és a tyúkok furcsa hierarchiájú társadalmában játszódik. Cselekményéből megtudhatjuk arra az izgalmas kérdésre a választ, hogy mi volt előbb: a tojás vagy a tyúk,... több»

Rendező: Weisz Béla

#72278

életrajzi

Nemes Nagy Ágnes emlékezése Szerb Antalra.

Rendező: Czigány Zoltán

Szereplők: Rajkai Zoltán

Az álomhajó - Malajzia
#72279

romantikus

A Thaiföld felé tartó Álomhajón van Martin Pollack, aki számára az utazás nem öröm, inkább nagy veszélyforrás. Koronatanú ugyanis egy maffiaperben, ezért új személyazonosságot... több»

Hazai történetek
#72280

játékfilm

Ebben a két korai elbeszélésben Kassák Lajost, a magyar avantgarde vezéralakját mint szolíd polgári írót ismerhetjük meg. A nagy nap című novella egy balul sikerült lánykérés... több»