Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
A csúnya lány
#72341

romantikus | vígjáték

Bogdánné férje megpróbálta megcsókolni alkalmazottjukat Pál Évát, ezért az asszony válni akar. A férj ügyvédje, Dr. Halmi megakadályozza a házasság felbontását, mivel a... több»

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar KODÁLY-estje
#72342

zenés

- Kodály Zoltán: Húsz magyar népdal - Kocsis Zoltán átirata- Kállai kettős- Budavári Te DeumKözreműködik: Sümegi Eszter, Wiedemann Bernadett, Brickner Szabolcs, Asztalos Bence.... több»

#72343

dráma | háborús | romantikus | rövidfilm

A történetben egy homoszexuális pár próbál együtt maradni, miközben a saját múltjukkal küzdenek. több»

Rendező: Johnny Chang

Szereplők: Daniyar, Amir Malaklou

Minden, amit a klimaxról tudni lehet (Az igazság a változó korról)
#72344

dokumentum

A klimax – ez az egyik utolsó női egészségügyi tabu, melyet mítoszok, mesebeszéd és elavult tudományos felfogás vesz körül. Mariella Frostrop, aki nemrégiben szerzett saját... több»

Kada
#72345

NA Kada  (2005)

zenés

Az együttes 1995 óta magas színvonalon játssza a tőle megszokott, a külföldi progresszív és underground sajtó által Frank Zappa, David Torn, King Crimson és a Soft Machine... több»

Rendező: Sebők György

#72346

dokumentum

A Bibliából a tízparancsolat mindenki által ismert, de az nem köztudott, hogy további hétszáznál is több szabályt tartalmaz, amelyek rendelkeznek az élet minden területéről,... több»

Megtört szív
#72347

játékfilm

Késő este Weiner Márton doktor épp légyottját tölti egy „rosszlánnyal“, amikor zörgetnek a szobaajtón. A Madám küldetett a doktorért, mert egy kuncsaft rosszul lett a... több»

Landshuti esküvő
#72348

dokumentum

Tudósítás Európa legnagyobb kosztümös történelmi felvonulásáról, amely egy egész várost tart lázban.

#72349

fantasy | rövidfilm

Egy halott ember gondolatai a jelenlegi állapotáról.

Rendező: Marcos Mereles

Szereplők: Sameer van Alfen

Csongrádi Gábor Quartet
#72350

zenés

A gitáros Csongrádi Gábor és a zenekar szaxofonosa Ávéd János harmadik éve dolgozik együtt különböző jazz-formációkban. A fiatal kreatív zenészpáros fél éve hívta életre a... több»

Rendező: Sebők György

Mennyei falatok
#72351

dokumentum

Farkas Bertalan 1980-ban az Interkozmosz program keretében Valerij Kubászov parancsnokkal és két másik szovjet űrhajóssal közösen nyolc napos űrrepülést hajtott végre.Vajon mit ettek... több»

Rendező: Naszódi Katalin

A Balatontól a mélytengeri árkokig
#72352

dokumentum

G. Tóth László - egyedüli magyarként - részt vett egy japán tudományos kutató expedíción és ennek keretében volt alkalma tanulmányozni a tengerfenéken a mélytenger... több»

Rendező: Szegezdy János

Egy óra Nemes Lívia pszichoanalitikussal
#72353

dokumentum

Nemes Lívia a magyar pszichoanalitikus hagyomány, a nevezetes Budapesti Iskola utótörténetének tekintélyes vezető alakja. Kulcsszerepe volt abban, hogy az iskola megőrizte tudományos... több»

Rendező: Széchenyi Anikó

Ma Yan Chan: Waves of Transition
#72354

dokumentum

A dokumentumfilm a Mianmar egykori fővárosában, Mandalay-ban dolgozó dokkmunkások életét követi nyomon. Ezek az emberek nemzedékek óta ragaszkodtak a hagyományos életmódjukhoz, amit... több»

Rendező: Jonas Scheu

Altamira
#72355

NA Altamira  (1997)

dráma

A második évezred alkonyán különös csapatok járták a nagyvárosok utcáit. Firkászoknak nevezték őket. Elhagyatott falakra festett, nehezen értelmezhető jeleikkel önmagukat... több»

Örökség
#72356

NA Örökség  (2005)

életrajzi

Korunk egyik legkiemelkedőbb gitárosával, a Berlinben élő, salgótarjáni születésű Snétberger Ferenccel ismerkedhetnek meg a portréfilm nézői.

Rendező: Keserű Judit

Szereplők: Snétberger Ferenc

After
#72357

NA After  (2003)

dráma | rövidfilm

Háborús borzalomból menekülő túlélő.És ami utána történik.Repülőgép-roncsok. Ellenséges katona.Amikor a félelem valósággá válik.

A tízezer medve földje
#72358

dokumentum

Ázsia északkeleti részén egy drámai szépségű félsziget partját mossa a Bering-tenger. Ez a vulkánokkal, gejzírekkel és hőforrásokkal pettyezett híres Kamcsatka, ahol rétisasok... több»

Három hiányzó oldal
#72359

dokumentum | életrajzi

Vera néni 86 évesen elindul, hogy felkutasson három hiányzó oldalt, tragikus szerelmének utolsó fejezetét. Csillag Albert mesekönyveket rajzol, korának egyik legtehetségesebb grafikusa.... több»

Rendező: Schuster Richárd

Szereplők: Benisch Veronika

#72360

dráma | rövidfilm | vígjáték

Ryan egy olyan cég alkalmazottja, amely a legrosszabb esetekre próbál forgatókönyveket készíteni. Egy alkalommal ki kell szállnia egy nőhöz, ami teljesen megváltoztatja az életét. több»