Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Európai népmesék a ládafiában
#72341

családi

Az Európai népmesék a ládafiában című mesesorozat az egyes európai népek, nemzetek legismertebb népmeséit keltette életre.

Az egyiptomi asszony
#72342

dokumentum

Tóth Katalin, azaz Catherine Louise tizennyolc éves korában került Algírba családjával. A képzőművészeti főiskola elvégzése után férjével Egyiptomba költözött, a karrierről... több»

Rendező: Mester József

3 Angels Go to Hollywood
#72343

vígjáték

A film története szerint három angyal Hollywoodba megy, hogy segítsenek egy producernek megmenteni a stúdiót. több»

Három pokol
#72344

dokumentum

Balogh Attila Alternatív József Attila-díjas költő, író. Költészete a realizmus és szürrealizmus bűvöletes, szinte a szómágiával egyenértékű, összecserélhetetlen keveréke.... több»

Csángó szentmise közvetítése felvételről Csíksomlyóról
#72345

Csíksomlyón a pünkösdi búcsú délutánján magyar nyelvű szentmisét tartanak a Moldvából érkezett csángóknak a plébániatemplomban. Évről évre egyre többen vesznek részt rajta,... több»

Rendező: Horváth Tamás

#72346

NA Alone  (2017)

horror

A film története szerint egy idősebb pár ránézésre boldog és háborítatlan életét éli egy kisvárosban, de egyik este életük váratlan fordulatot vesz... több»

#72347

vígjáték

Nincs borzalmasabb látvány, mint amikor egy vonat elindul a gyerekeiddel, te pedig nem vagy rajta. Benjamin, a rendkívül gondoskodó apa ezt éli át, így rövidesen kezdetét veszi az... több»

Jel a világ számára
#72348

dokumentum

A bakonybéli bencés kolostor mindennapjainak életét mutatja be a film. Miért, milyen késztetések és belső küzdelmek eredményeként választják fiatal emberek a szerzetesi hivatást? -... több»

Rendező: Mohi Sándor

Egy ismeretlen mestermű
#72349

dokumentum

Liszt Ferenc Les quatre éléments (A négy elem) c. férfikarra írott műve - Joseph Autran verseire - eredetileg zongora kísérettel készült. A mű mintegy előkészítése a műfajteremtő,... több»

Rendező: Fehér Anikó

Lábnyomok
#72350

NA Lábnyomok  (2006)

dokumentum

A Hello Afrika Egyesület, melynek céljai közé tartozik Afrika országaival való kulturális és humanitárius együttműködés, ezúttal Ghánában töltött néhány napot. A... több»

Kérem a következőt! - II. sorozat
#72351

animáció

A "rímhányó Romhányi" - így hívták barátai Romhányi Józsefet, akinek annyi kitűnő magyar szöveget, filmforgatókönyvet, rajzfilmet, versikét, aforizmát és aranyköpést... több»

Hét rongy
#72352

NA Hét rongy  (2004)

Móricz Zsigmond Hét krajcár című novelláját majd mindenki ismeri. Hogyan Ismétlődik meg a klasszikus történet egy fiatal író életében a 2000.-es évek Budapestjén.Ficsku Pál "... több»

Rendező: Sós Mária

Szereplők: Tóth Attila, Varga Veronika

#72353

dráma

Egy fiatal francia nő Bejrútban találkozik egy szír férfival.

Magyar évad Berlinben
#72354

dokumentum

Különleges ajándékot hoztak magyar művészek Berlinbe: színes fénybe öltöztették a Brandenburgi Kaput és a környező Pariser Platz épületeit - március 9-én így kezdődött a... több»

Rendező: Sipos András

József, a halász
#72355

dokumentum

Goa India legkisebb állama, melynek területe mindössze három és félezer négyzetkilométer. A tenger közelsége miatt a halászat nemcsak a legfontosabb ágazat errefelé, hanem a... több»

Rendező: Mester József

Mae-mil-ggot, un-su-jo-eun-nal, geu-ri-go bom-bom
#72356

animáció

"Az út neve: élet" három koreai ember életét és sorsát meséli el, három különálló történetben. több»

A zsögödi gazda - Nagy Imre
#72357

dokumentum | történelmi

A zsögödi gazda névvel Nagy Imrét, a festőművészt illették, aki a székely nép és táj legihletettebb és legavatottabb megörökítője. Budapesten elvégezte a Képzőművészeti... több»

Rendező: Dékány István

Nenő
#72358

NA Nenő  (2006)

játékfilm

A tévéfilm Szabó Magda novellájából készült.Egy villám tönkreteszi az elektromos rendszert a patikus házában. A mindennapi családi élet megakadása teremt lehetőséget arra, hogy az... több»

Félix
#72359

NA Félix  (1995)

dokumentum

Lajkó Félix mutatkozik be ebben a lenyűgöző néhány percben, megmutatva sokoldalú tehetségét, felvillantva kicsit a személyiségét is...

Rendező: Meskó Zsolt

Lombvirág
#72360

NA Lombvirág  (2004)

dokumentum

Európa legnagyobb ártéri erdeje, a Szekszárd és Baja közt elterülő gemenci természetvédelmi terület turisták és vadászok kedvelt úticélja. A folyótól egyre nagyobb területet... több»

Rendező: Kutny Gábor