Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
A Vargyas-szoros elveszett világa
#72361

dokumentum

A Hargita hegységben eredő Vargyas-patak 4 km hosszú mészkőszurdokát óriás sziklatornyok, magas sziklafalak és számos barlang tarkítja A szurdokerdőben legyen tél, vagy nyár,... több»

#72362

zenés

Ginette Reno, kanadai énekesnő koncertje.

Szereplők: Ginette Reno

Afrika vad arca: Dinasztiák
#72363

dokumentum

TV-ben (Nat. Geo. Wild, csütörtök 01:33)

Botswana állatvilága ennél sokszínűbb és változatosabb nem is lehetne, a különböző fajok életcélja azonban azonos: fenntartani fajtájuk vérvonalát. Ehhez azonban először párt... több»

#72364

horror | misztikus | thriller

Miután a Sikoly VI. a franchise legnagyobb bevételű premierhétvégéjét produkálta, a hetedik résszel folytatódik a kultikus széria, melynek rendezői székét a Boldog halálnapot!... több»

Rendező: Kevin Williamson

Szereplők: Neve Campbell

Ikonosztáz
#72365

NA Ikonosztáz  (2000)

játékfilm | történelmi

Ideológiákat vesztett korunkban, amikor polyvát vetünk, hogy készpénzt arassunk, talán nem haszontalan számba venni, hogy a portánkra lőcsölődő fogyasztói rend előtt mikor mit... több»

A mester tanítványai
#72366

dokumentum

A Párhuzamos töredékek című film forgatására érkezett rendező a forgatás előtti estét Hattula Moholy-Nagy (a művész lánya) és Andreas L. Hugh (a művész unokája) társaságában... több»

Rendező: Dessewffy Zsuzsa

A nagy gorilla kaland
#72367

dokumentum

John Bishop humorista hegyi gorillákkal találkozva megállapítja: nem is különböznek annyira a saját családjától. Csatlakozik a Gorilla Doktorokhoz, akik állatorvosokként a vadonban... több»

Mostohák
#72368

NA Mostohák  (2000)

dokumentum

Harminchárom hivatásos nevelőszülőnél kétszázhetven gyerek nevelkedett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nagy békességben, egészen addig, míg az önkormányzatoknak előírt... több»

Rendező: Csillag Ádám

Brigád Blues
#72369

dokumentum

Dokumentumfilm egy szocialista brigádról, amely állami gondozott gyerekeket patronált a hetvenes-nyolcvanas években. Ezek a fiatalok ma már megkeseredett felnőttek, akik csalódottan... több»

Kalória-titkok (Az igazság a kalóriáról)
#72370

dokumentum

Dr. Chris van Tulleken azt vizsgálja, hogy mik a kalóriák, mit tesz velük a testünk, és miért nem lenne szabad bíznunk az élelmiszercímkékben. A műsor azt mutatja be, miképp lehetünk... több»

Fáklyaláng
#72371

játékfilm

Illyés Gyula drámaírói munkásságában a Fáklyaláng volt egyik legsikeresebb munkája, melyben az 1848/49-es szabadságharc bukása utáni válságot, tanulságot igyekezett drámai... több»

A bűvös szék
#72372

rövidfilm

Karinthy Frigyesnek a múlt század húszas éveiben született komédiája egy zseniális feltaláló fricskáján keresztül állítja pellengérre a kor korrupt hivatalnokait, a hűtlen... több»

Rendező: Gertler Viktor

Podolin - Podolinec (Podolin - Podolinec)
#72373

dokumentum

A lőcsei hegyek lábánál, Késmárktól nem messze fekszik a hangulatos kisváros, Podolin, amelynek neve elsősorban Krúdy Gyula műveiből ismert. A városkát bemutató ismeretterjesztő... több»

Űrrepülőgép-program: Győzelem és tragédia
#72374

dokumentum

A NASA mérnökei az 1960-as évek végén azzal a céllal vágtak bele a Space Shuttle program kidolgozásába, hogy egy minden korábbinál hatékonyabb és biztonságosabb eszközt alkossanak... több»

Dramaturg: Visky András
#72375

dokumentum

Visky András dramaturg, író, költő, esszéista, 1990 óta a Kolozsvári Állami Magyar Színház tagja. A portréfilm egy karizmatikus személyiség életpályájának tükrében mutat rá a... több»

Rendező: Komár István

Scooby Doo! A rejtély kapujában
#72376

animáció

A Rejtély Rt. ellátogat egy futballmeccsre brazíliai vakációjuk közben. Amikor Scooby talál egy labdát, nyomába ered a környéket kísértő Eshu nevű szörnyeteg. több»

Férfi és nő
#72377

játékfilm

"Férfi és nő sohasem érthetik meg egymást, mert mindegyik mást akar. A nő a férfit, a férfi a nőt." Ezt az alapfelvetést követve válogatták egy csokorba Karinthy Frigyes műveit,... több»

Rendező: Bán Róbert

Tabányi Mihály
#72378

Tabányi Mihály a 40-es, 50-es évek legnépszerűbb harmonikaművésze volt, aki zenekarával beutazta az egész világot. A filmben pályájának, életének legfontosabb helyszíneit kerestük... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Indonézia 4 arca - Toraja
#72379

dokumentum

Egyetlen biztos dolog van az életben, a halál. Nincs ez máshogy Indonézia egyik ősi népcsoportjánál a Torajáknál sem, akiknek első hallásra kissé durva, már-már érthetetlen... több»

Fejezetek a Hiradó történetéből
#72380

dokumentum

A dokumentum összeállítás az elmúlt 50 év híradózásának történetét mutatja be műsorvezetők, szerkesztők, operatőrök, tudósítók, gyártásvezetők szemén keresztül.