Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Végjáték
#72461

NA Végjáték  (2006)

dráma | rövidfilm

Az ember magányra ítélt lény, de ez az ítélet csak a halálról szerzett tudás fényében mutatkozik meg a maga teljességében. Hogy mit tehetünk ennek a tudásnak a birtokában, miben... több»

#72462

NA Dead Quiet  (2017)

horror

Nicknek és barátnőjének egy éjszakát kell eltölteniük az újonnan örökölt, ám elhagyatott belvárosi épületben, hogy bebizonyítsák az egyik vevőnek, hogy alaptalanok azok a... több»

Termékeny káosz
#72463

dokumentum

A két részes film a fazekas mesterség rejtelmeiben kalauzolja a nézőket, nagyon megragadó szellemiséggel. Danielle de Montuallin a taize-i szerzetes rend tagja s úgy véli Szent Ágoston... több»

Rendező: Tóth Péter Pál

#72464

animáció

A Néhány szó nyolc perces színes, digitális ’kréta’ animációs film Fehér Béla ’mezitlábas’ novellája alapján készült Csáki László rendezésében. (filmhét) több»

Kísérleti és kisjátékfilm versenyen kívül VII.
#72465

A pad másik oldalán (Magyar Fanni, 14')A parkban (Mayer Bernadette, 10')Na most akkor! (Mayer Bernadette, 6')A macska éve (Mészáros Attila, 34')A hiányzás (Novák Kristóf, 6')Mindennapi... több»

(terep) SZEMLE
#72466

road movie | rövidfilm

Helyszínkeresés. Mindig izgalmas feladat. Különösen érdekes, ha két főiskolás indul el, egy rendező és egy operatőr együtt készülő filmjükhöz megtalálni az igazi, a... több»

#72467

dokumentum

Az 1910-es évek derekán a Janovics Jenő színházigazgató által vezetett kolozsvári filmgyár közel hetven filmet mutatott be a legismertebb magyar színészek és a legjobb rendezők,... több»

Rendező: Zágoni Bálint

A csipkék királynője
#72468

dokumentum

1902 karácsonyán a magyar iparművészek országos tárlatán a kiskunhalasi jótékony nőegylet "a szegény lányok által készített szép mintájú halasi csipkéket a művészi szépért... több»

Rendező: Matula Ágnes

Mátyás király és a reneszánsz (Mátyás király és a reneszánsz)
#72469

dokumentum

Mátyás király családtörténetét ismerteti a műsor: Hunyadi János hadvezér szerepét, Mátyás bátyjának sorsát, Mátyás házasságát Beatrix-szal...

Az út Szolnoktól Ungvárig - 1956
#72470

dokumentum

1956 Októberének forradalmi napjaiban a Szolnoki Műszaki Egyetem ifjúsága is szervezkedett. Vezetőjük Dr. Fazekas Zoltán volt, aki Nagy Imre kérésére átvette a Szolnoki Rádió... több»

Rendező: Kinyó F. Tamás

Álomhotel - Thaiföld
#72471

kaland | romantikus

A sikeres hotelmenedzser, Markus König ezúttal roppant nehéz feladatot kap a szállodalánc tulajdonos nagynénitől. A feleségétől való válása óta Markus most látogat el először... több»

Rendező: Otto Retzer

Örök megújulás
#72472

dokumentum

A világ különböző tájain található növény- és állatvilág bemutatásán keresztül képet kapunk a szaporodás és az ivadékgondozás egyes mozzanatairól.

Rendező: Kollányi Ágoston

Az én kis városom
#72473

animáció

Apró mozaikok gyerekkorom elsüllyedt világából. Kis boltok, házak, kisemberek, kis álmok...

Rendező: Gyulai Líviusz

Ösvény a Viharsarokban
#72474

dokumentum

A négy részes dokumentumfilm a Füzesgyarmaton működő Ösvény Esélynövelő Alapítvány tevékenységét mutatja be.

Rendező: Kinyó F. Tamás

Behind the eye
#72475

animáció

A forgatókönyv Ladik Katalin: Vers a szerelmes piócáról című művéből született. A film a vers továbbgondolása, motívumainak kiszélesítése. A forgatókönyv elkészítésénél az... több»

Rendező: Kovács Sebő

Égenjárók
#72476

Mamuro Oshii, a Ghost in the Shell és az Innocence rendezője ismét az ember és gép összeférhetetlen, mégis szorosan összekapcsolódó viszonyát vizsgálja. Egy világban, amely nagyon... több»

A dilis trió legjobb pillanatai
#72477

vígjáték

Tartson Moe-val, Larry-vel és Curly Joe-val, és legyen részese 35 mulatságos és balszerencsés esetnek! Garantáljuk, hogy addig fog nevetni, amíg meg nem fájdul minden porcikája. Lesz itt... több»

A plázák népe - Szülőfalum Budapest
#72478

dokumentum

A film a gomba módra szaporodó fővárosi bevásárló centrumok világába kíséri a nézőket. Megtudhatjuk milyen szempontok szerint tervezik az üzletközpontokat, kikből kerülnek ki a... több»

Sidar
#72479

NA Sidar  (2008)

filmetűd

A történet egy magyar népmese átültetése törökországi viszonyok közé: egy kisfiúról szól, akinek egyedül kell helyt állnia a felnőttek világában, de végül - gyermeki hitét... több»

Rendező: Király Tamás

Gyilkosok
#72480

NA Gyilkosok  (1999)

dráma | játékfilm

Tizenhat. Tizenhat látszólag összefüggéstelen gyilkosság, és egy tehetetlen rendőrség. Tizenhat brutális haláleset, tizenhat címlap sztori, és egy üstökösként felívelő karrier.... több»