Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Petőfi percei
#72481

játékfilm

"Egy hattyú száll fölöttem magasan, az zengje ezt az édes éneket, ó, lassan szállj és hosszan énekelj, haldokló hattyúm, szép emlékezet". Különleges Petőfi-műsor, Galán Géza... több»

Rendező: Zolnay Pál

Szereplők: Galán Géza

A művészetek városa - Arpino (A művészetek városa - Arpino)
#72482

dokumentum

Cicero szülővárosa, Arpino, minden évben otthont ad az ókori szónokról elnevezett nemzetközi műfordító versenynek. Ezzel egyidőben számos más kulturális esemény is zajlik a... több»

The Trap
#72483

horror | krimi | thriller

Egy egykori fegyenc bosszút esköszik a gengszter rapper, és egyben néhai barátja ellen, aki 14 éve cserbenhagyta egy rablás során.  több»

#72484

dokumentum

A film három közép-amerikai migráns sorsát kíséri nyomon, akik a jobb élet reményében elindulnak észak felé.

Rendező: Hauke Lorenz

Omega, Omega
#72485

dokumentum

A film az Omega együttes 1982 novemberi koncertjéről készült a Budapest Sportcsarnokban. A zeneszámok közben az együttes tagjaival készült interjúk hangzanak el. Az elhangzott... több»

Rendező: Jancsó Miklós

A közösség
#72486

dokumentum

Bepillantás a XXI. század elején a három közös sorsú, egymást segítő, egymással évődő rendtartó székely falu életébe. A ma is évszázados hagyományok szerint történő... több»

Light on Broken Glass
#72487

dráma | musical

Melody Harper karrierje a végéhez közelít, ám a színház éppen most készül feleleveníteni egy nagy Broadway klasszikust. Melody életében először bizonytalannak érzi magát. Attól... több»

#72488

animáció

Filmio

Az első magyar rajzfilmsorozat ötletadó darabja, amelynek folytatásával a magyar rajzfilmgyártás történetében megszületik a modern gyerekfigura-típus Peti személyében. A központi... több»

Rendező: Macskássy Gyula

Stúdió show
#72489

zenés

Revüképek örökzöld melódiákra. A háziasszony: Sáfár Anikó. Szereplők: Herbert F. Schubert, Birgit Pawlik, Bontovics Kati, Deák Big Band, Deák Tamás, Magyar Néphadsereg... több»

Bedő-Budapest-Brüsszel (Bedő-Budapest-Brüsszel)
#72490

dokumentum

Bársony Kata szociológusnak, illetve ahogy ő mondja társadalomtudósnak tanul Budapesten, de már az Európa Parlamentben gyakornokoskodhatott három hónapig. Nem rossz indulás egy második... több»

A Baltikum és Finnország
#72491

road movie

Lengyelországon keresztül közelítjük meg az úgynevezett balti országokat, Litvániát, Lettországot és Litvániát, majd átruccanunk Finnországba, végül pedig Szentpétervárra... több»

Rendező: Meronka Péter

Balladák filmje II.
#72492

dokumentum

Kallós Zoltán erdélyi folklorista portréján keresztül az élő folklór (lakodalom, temetés, keresztelő, harangszentelés, csizmakészítés) Ceaucescu Romániájában.

Cserhalmi György portré
#72493

életrajzi

2006. januárjában Cserhalmi György Prágába utazott, hogy ottani barátaival találkozzon, és részt vegyen egy filmbemutatón. Az út lehetőséget adott, hogy a kiváló színész... több»

Az öt kis kínai
#72494

dokumentum

A hazánkban élő kínai emigráció száma 25-30.000-et is eléri. Mindenütt jelen vannak, mégis keveset tudunk róluk. A film a letelepedés, a megkapaszkodás, a kultúrák közötti... több»

Rendező: Czencz József

Eszterháza
#72495

NA Eszterháza  (2006)

dokumentum

Az Esterházy-kastély Magyarország egyik legjelentősebb épületegyüttese. E barokk kastélyt, vagy ahogy sokan említik a "magyar Versailles"-t Esterházy (Fényes) Miklós építette 1763-66... több»

Az árulásról
#72496

dokumentum

A szászok kilencven százaléka a második világháború óta elhagyta szülőföldjét. Mára mindössze tizenötezren maradtak, a lakosság átlagéletkora hatvan év. Vajon árulásnak... több»

Kísértés
#72497

NA Kísértés  (1942)

játékfilm

Horváth Cecil bosszút akar állni öccséért, akit bankrablás miatt elítélt Dr. Kétzy törvényszéki tanácselnök. Így előbb a közelébe férkőzik, majd magába bolondítja a mit sem... több»

Hallo
#72498

NA Hallo  (2006)

kísérleti film

A "hallo" kifejezés rövid története. Doku-videoklipp a homeopatikus realizmus jegyében. Rendhagyó etimológia vizualizáció, amely a nyelvi imperializmus és a kisnemzetekre oly jellemző... több»

Cobolyvadász (Cobolyvadász)
#72499

dokumentum

A Cobolyvadász című film a szibériai tajga legszebb vidékén, Kamcsatkán mutatja be az erdőben és az erdőből élő orosz vadász munkáját. Beszámol azokról a folyamatokról, amelyek... több»

#72500

dráma

Quiqué és barátja, Ti Pierre nagy kalandra indul a Dominikai Köztársaságba, Haitire, ahová abban a reményben utaznak, hogy megtalálják a legendás Madame Fabiolát. több»