Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
68

A 13. harcos (1999)

The 13th Warrior
Filmadatlap
 
31
Szereplők
6
Vélemények
13
Képek
1
Videók
A 13. harcos
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
BoBamburg   2020. 01. 29.

legújabb vélemény

Általános iskolás koromban rengetegszer láttam és mindig nagyon élveztem. Aztán eltelt vagy 15 év, viszont azóta se láttam. Nemrég viszont belebotlottam a könyvesboltban a film alapjául szolgáló regénybe, amit azonnal meg is vettem ( Itt megjegyezném, hogy egy zseniális könyv). Hamar ki is olvastam és úgy voltam vele, hogy ideje újranézni a filmet is. Az emlékezetemben az idő kissé megszépítette, de tagadhatatlanul egy nagyszerű film és nem utolsó sorban még könyv hű is.

 
Thibo84   2016. 08. 28.

Jó a történet, kidolgozottak a karakterek, látványosak a csaták. Összességében egy nagyon jó film.


 
Norbert93   2019. 04. 13.

Olvastam a könyvet, ill. olvastam a történelmi hátteret is. Elmarad az alapoktól, ami valószínűleg meg is válaszolta a lehúzó kritikákat, de önálló alkotásként egy igazán jó film tárul elénk.

 
sabnock666   2018. 12. 06.

Könnyed, és tartalmas mozi, Banderas itt igazán hozzá a rábízott szerepet! Igaz, nem biztos, hogy teljesen korhű, de kit érdekel, mikor laza, szórakoztató, néhol humorral megspékelt filmet tálalnak elénk, fűszerezve romantikával,bajtársiassággal,árulással... Jó megnézni, és kikapcsolódni.....ajánlott kategória.

 
tamas84   2016. 02. 26.

Egy kis viking akció és zúzás úgy, ahogy azt kell. Az akciójelenetek egy kissé teátrálisak, de ez nem nagy baj. A történet viszont kicsit kusza, aki ne ismeri a Beowulfot, annak bizonyos részletek ismeretlenül maradnak. A jelmezek és a kellékek hitelesek és jók. A színészi játékkal sincs hiba, de valahogy a rendezés nem tudja egészen jól megragadni a mondanivalót. Közepes filmnek még úgy ahogy elmegy.

Antonio Banderas

A film összbevétele 29 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

61 ember veszti életét a filmben.

(Norbi)
 

A történelmi Ahmed Ibn Fadlan 921. június 21-én indult el Bagdadból a Volgai Bolgárországba az Almis elteber bolgár uralkodó udvarába, mint az abbászida kalifa, al-Muktadir követének írnoka. Útjuk soán találkoztak a Türk törzsekkel és a Volga Vikingekkel. 923-ban Ahmed visszatért Bagdadba, ezután nincs feljegyzés róla.

(ps)
 

Omar Sharif annyira elégedetlen volt a filmmel, hogy évekig nem vállalt szerepet.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.