Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85

A Bourne-ultimátum (2007)

The Bourne Ultimatum
Filmadatlap
 
31
Szereplők
23
Vélemények
20
Képek
1
Videók

Vélemények: A Bourne-ultimátum (2007)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
indingo   2019. 06. 27.

Még mindig tudnak valami újat mutatni, hogy érdemes legyen leülni és nézni és akad izgalom és fordulat ebben a részben is.

 
Deku   2017. 07. 18.

Nagyon gyér rész lett ez Matt Damon most nem hozta azt a megszokott stílust ami miatt kedvelhető ez a széria. Rémesen rosszul felépített film. Nem tetszett benne semmi.


 
HercegPeter   2018. 01. 12.

Ez is tetszett, de azt nem mondanám, hogy ez a rész a kedvencem. Szerencsére az előző két rész lendülete kitartott a harmadik részre is. Persze mondhatnánk, hogy nagy vonalakban a három rész ugyanarról szól, hiszen egy fickó próbál fényt deríteni a múltjára, miközben valaki a kormány emberei közül próbálja lekapcsolni. Ezt megfejelték pár autós üldözéssel és verekedős-lövöldözős jelenettel és kész is. Általában egy akciófilm, maximum ennyit tud. De itt jó a történet, a karakterek kidolgozottak és az akciójelenetek is sokkal hitelesebbek és komolyabbak mint máshol. Az egyetlen problémám, hogy néhány akciójelenetnél (például a Bourne-Desh harcban) a kameramozgás miatt kicsit összevisszának tűnt a dolog, de összességében ez semmit sem von le a film értékéből. Ezek után, kicsit félve nézem meg a maradék két részt, főleg a negyediket. De reméljük a legjobbakat....

 
MidoD7   2019. 04. 12.

Sok közül ez az egyik kedvenc filmem, így semmi negatívat nem is írhatok róla. Szuper kis film, oda vagyok érte. Magával ragadó alkotás, ha az ember egyszer látja, nem tud vele betelni.

 
sabnock666   2019. 08. 21.

Tipikusan ez a minél több bőr lehúzása egy jó filmről. Igazán a történet nem sok,és az akciójeleneteken kívül nem sok minden van,ami úgy igazán pozitív lenne!Matt Damonnak van sokkal jobb filmje is.

 
TribeBubu   2016. 01. 22.

A sztori szerintem az előző részét is felülmúlta. Ezen kívül minden maradt a megszokott színvonalon. Egyedül az operatőri munka nem tetszett túlzottan. Nálam ez a rángatott kamerakezelés, ami a feszültséget hivatott fokozni, csak szétbarmolja az akciójeleneteket. De akkoriban ez volt a divat az akciófilmeknél. Ez van. Mindenesetre nagyon elégedett vagyok ezzel a résszel is.

 
kevelin   2018. 03. 03.

Végre egy olyan akciófilm, ami nem csak arról szól hogy hányan halnak meg, és hogy mindent és mindenkit szétlövünk. Van mögöttes tartalom kell gondolkodni együtt vagy feszült a főszereplővel. Ne egy dirr durr csitt csatt film :D Nekem nagyon bejött pedig utálom az akciófilmeket. Tökéletes folytatás ugyanazt a színvonalat hozza mint az előző kettő.

 
oneminute   2018. 07. 07.

Nekem tetszett mindhárom rész. Ha belegondolunk, ma már nincs olyan területe az életünknek, amit ne lehetne megfigyelni, ha akarják.

 
Teófil   2015. 05. 11.

Rendkívül izgalmas végig, egy percig se lehet unatkozni közben. Nagyon jók az akció jelenetek, a kézikamera, gyors vágások (megérdemelte a szobrot...), jók a színészek és a rendezés is!

 
moony5972   2015. 07. 11.

Számomra túl egyszerűcske, túl gyerekes volt az egész. Sajnos inkább arról volt itt szó, hogy nem ütötte meg azt a mércét stílusban, ami az én ízlésemnek megfelelt. Másoknak ettől függetlenül még tetszhet.

 
rhamus   2015. 07. 17.

Ritka pörgős és ritka akció dús film, az unalom messze elkerült szerencsére. A történettel, amit írtak egész jól átadja a hangulatot. Erős alkotás. Ezzel a filmmel nem lehet betelni. Ajánlom!

 
Sodanth   2015. 09. 22.

Ritkán történik olyan, hogy egy trilógia befejező része lesz a közönség kedvence. A Bourne filmek igazi sztárrá tették Matt Damont, Doug Liman az első résszel stílust teremtett, melyet Paul Greengrass a második és a harmadik résszel tökélyre fejlesztett. Az értőbb közönség és a pop-corn mozi kedvelőinek is fogyasztható filmet készített, az előző részekben megszokott hideg, vérprofi feszültség keltés és a pörgős, rezgő kamerás akciók itt is működnek. A londoni és marokkói részek a legjobbak, a sztori robog előre és fény derül minden kis piszkos rejtélyre a CIA és Bourne kiképzése körül. A mellékszereplők megint nagyon jók, Strathairn karaktere igazi genyláda, Bourne partnere megint Nicky, Joan Allen megint nagyon jó és akit én kevésbé kedveltem az Édgar Ramírez, mint Bourne ellenfele. Jó volt a karakter, de az elődjei, mint Urban és Owen sokkal jobbak voltak. Az Ultimatum Greengrass legjobb filmje lett, igazi kasszasiker volt ez 2007-ben, a Bourne sorozat megtekintése után a nézőnek lehetnek jócskán kétségei a felsőbb hatalomról, a kémhálózatok és a technika megfigyelő és kontrolláló erejéről, nem alaptalanul. Profi akció-krimi mindenkinek ajánlható.

 
kernernoemi   2016. 10. 20.

Ez a része is tetszett, akárcsak a többi, mozgalmas, izgalmas, felejthetetlen. Jó szereplőválogatás és nagyszerűen felépített történet. Egyre inkább felpörögnek az események és frappáns a befejezés.

 
Norcsi59   2015. 08. 17.

Összetett, fordulatos, izgalmas film, ami végig újdonságot ad, leköti az ember figyelmét. Színészi alakításban meggyőző, megragadó, végig izgalmas, cselekményes!

 
dps   2015. 05. 01.

A Bourne-rejtély és a Bourne-csapda következő, gyors ütemű, az egész világot bejáró részében lezárul Jason Bourne (Matt Demon) nyomozása, amely során felfedezi valódi nevét és történetét. Paul Greengrass tért vissza a rendezői székbe (Bourne-rejtély) és a szakadatlan, a szemet szinte a kimerültségig megugráltató akciókkal sikerült felülmúlnia önmagát. De az izgalmas szórakoztatás mellett komoly erkölcsi üzenet is áramlik a felszín mélyén.

 
Miss Rika   2015. 06. 16.

Számomra is kissé kesze-kusza volt a történet. Nem értettem mit akarnak ezzel a kékes hatással sugallni de elég irritáló volt az tény. Gyakorlatilag hajsza volt a semmiért mivel személy szerint untam a filmet.

 
georgri   2017. 03. 24.

A trilógia befejező része hasonlóan elődeihez izgalmakban és akciójelenetekben gazdag, egy pillanatra sem ül le a sztori, elképesztően jó a cselekményvezetés.

 
Krisztian   2016. 02. 11.

Az első rész tetszett a legjobban, de még így is egyike a kedvenc trilógiáimnak. Sajnálom, hogy az egyik részben nem Matt Damon volt, de örülök, hogy lesz új film.

 
Dtennant21   2015. 02. 24.

Matt Damon az egyetlen Bourne... Solyómszemnek köze sincs a Bourne-höz.. Ezek a régebbi Bourne filmek mind nagyon jók! :)

 
adelheid   2015. 02. 25.

Izgalmas, fordulatokkal teli akciófilm. Matt még mindig nagyon sármos, megdobogtatja a női szíveket!

 
juliS   2016. 01. 13.

Semmi egyebet nem láttam ebben a filmben, mint egy tanácstalan fickót, aki örömmel veszi tudomásul minden egyes alkalommal, hogy ugyan nincs semmije, még személyazonossága sem, de lőni meg autót vezetni, na azt tud. Az elejétől a végégi a kék árnyalatú filmet nézve az volt az érzésem, hogy egy jégszekrényben vagyok, és azzal kell foglalkoznom, hogy valaki, aki nem tud megbékélni, halomra lövöldöz mindenki mást, aki vélhetőleg tudja, hogy ő kicsoda. Szóval egy kicsit belevesztem ebbe a nagy hajszába, és korántsem élveztem annyira.

 
Pumpu   2015. 07. 22.

Jason Bourne egy igazi Jolly Joker, akkor és annyiszor tehetik ki életveszélynek, ahányszor csak szeretnék a történet kedvéért, mert úgyis mindig ő kerül ki nyertesen a dologból. Plusz ugye, semmire sem emlékszik, tehát nincs az az érzelem vagy lelkiismereti gát, ami őt bármiben megakadályozná. Paul Greengrass pedig örömmel szántja fel főszereplőjével a világ nagyvárosainak utcáit, és érdekes, de egyáltalán nem válik ez unalmassá, sőt, mi is rohadt kíváncsiakká válunk, hogy mégis, ki ez a fickó.

 
ZiggityZag   2015. 06. 03.

Matt Damonnak hálás szerep jutott az emlékezetét veszett kém alakjában, aki minden bajból és kutyaszorítóból ki tud mászni, a forgatókönyvíró pedig lelkesen sodorja egyre kellemetlenebb és kellemetlenebb helyzetbe, a néző pedig mindig örül, ha Bourne sikeresen meglóg. A film, ahogy a többi rész is, nagyon jól átgondolt, csavaros és látványos, amiben örömmel tudjuk üdvözölni a saját rejtélyének megoldásán dolgozó férfit. Sokadik megnézésre sem lesz unalmas.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.