Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
73%
Filmadatlap
 
16
Szereplők
78
Vélemények
34
Képek
6
Videók

Érdekességek: Hang nélkül (2018)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 332 583 447 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 153 832 087 forintot termelt. A hazai mozik összesen 114 651 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Evelyn azt mondja Lee-nek, hogy kisfiuk született, viszont a kisbaba, aki az újszülöttet "alakítja", egy kislány, Evangelina Cavolinak hívják.

(Artemisia )
 

A filmben csak a család 2 idősebb gyerekének, Regannek és Marcusnak hangzik el a neve. A szülők (Evelyn és Lee) nevét és a család vezetéknevét (Abbott) a stáblistáról tudjuk meg.

(Artemisia )
 

John Krasinski elmondása szerint egyáltalán nem néz horrorfilmeket.

(Artemisia )
 

A film 2020-ban játszódik, ez a dátum szerepel ugyanis Beau fejfáján.

(Artemisia )
 

A film során csak a 40. percben szólalnak meg hangosan, és mindössze 2 dialógus hangzik el.

(Artemisia )
 

A forgatókönyv mindössze 67 oldal volt, ami alapesetben egy sorozatepizód forgatókönyv hosszának felelt meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Emily Blunt és John Krasinski éppen a második lányuk születése után készítették a filmet, így maguk is átgondolhatták szülői szerepük lényegét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Kezdetben úgy tervezték, hogy nem feliratozzák a moziban a jelnyelves beszédet, de hamar rájöttek, hogy ez gátolná a megértést.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Stephen King tweet üzenetben méltatta a filmet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Paramount Pictures kezdetben a Cloverfield franchise-ba szerette volna beilleszteni a filmet, végül elvetették az ötletet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti forgatókönyv szerint csupán egyetlen mondat hangzott volna el a filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

John Krasinski és Emily Blunt a filmre készülve saját otthonukban is "csendkirályt" játszottak, s ha valamelyikük túl nagy zajt csapott valamivel, azt mondták: "Meghaltál".

(ArpiHajdu és Réci)
 

A kritikusok pozitívan fogadták.

(7ETEDIK )
 

A film forgatása mindössze 5 hétig tartott.

(7ETEDIK )
 

Az év egyik nagy sikere a Hang nélkül című thriller, s még szinte alig mutatták be, már felmerült, hogy újabb része is lesz. A legnagyobb kérdés az, hogy John Krasinski, a film rendezője, egyik forgatókönyvírója és főszereplője benne lesz-e a folytatásban. Valószínűnek tűnik, hogy igen, mert a nézők (és a filmet gyártó Paramount Studios) nagyon szeretnék. „Eszembe sem jutott, hogy folytatás is lehet, ezért nagyon meglepődtem, hogy milyen hamar erről faggatott mindenki – árulta el Krasinski a Deadline filmes portálnak. – Még semmi nem kristályosodott ki, de pár ötletem már van.” Krasinski jó kiindulópontnak tartja a folytatás számára, ha elgondolkoznak azon, más túlélők hogyan védték ki a szörnyek támadását. Vagyis érdekes lenne megmutatni, mi történik máshol az idegenek által megszállt Földön, mert úgy érzi, hogy a Hang nélkülben szereplő családdal kapcsolatban már kimerítették a lehetőségeket. Ennek alapján valószínű, hogy Krasinski színészként nem tér vissza, inkább forgatókönyvíróként és rendezőként jegyezheti a folytatást. (UIP-Duna)

(hp)
 

A film óriási sikereket ért el. Ennek fényében elkezdtek a második rész előkészületeivel foglalkozni. Jim Gianopulos, a Paramount vezére arról viszont nem beszélt, hogy a második részt is John Krasinski írja és rendezi-e.

(XETH)
 

Néhány jelenetben maga a rendező, John Krasinski alakította a szörnyet, akinek a motion capture technológia segítségével kölcsönözte a mozgását.

(hp)
 

A film egyik főszereplője, Millicent Simmonds csecsemőkorától siket. A Hang nélkül a második egészestés filmje (az első a Wonderstruck volt).

(hp)
 

Emily Blunt fürdőkádas jelenetét vágás nélkül vették fel.

(hp)
 

és eredeti forgatókönyvében mindössze egyetlen dialógus szerepelt.

(hp)
 

A film forgatása mindössze 36 napot vett igénybe.

(hp)
 

A film forgatókönyvét beválogatták a Tracking Board's 2017 Hit List top10-es listájára.

(hp)
 

A film nyitójelenete, melyben a John Krasinski által alakított karakter leborotválja a szakállát, nem tartalmaz vágást.

(hp)
 

Miután Emily Blunt elolvasta a forgatókönyvet, állítólag szinte könyörgött férjének, John Krasinskinek, hogy hadd játszhassa el ő a főszerepet.

(hp)
 

John Krasinski egy korábbi, az E!-nek adott interjújában beszélt a feleségével való közös munka lehetőségéről. "Örömmel rendezném Emily Bluntot, de szívesebbben játszanék mellette. Nem tudom, hogy szükségem van-e ekkora felelősségre. Annyira jó színésznő, attól félnék, hogy elrontom, de jó lenne közös jelenetben játszani." A Hang nélkülben végül mindkettőre lehetősége nyílt.

(hp)
 

Emily Blunt győzte meg a férjét, John Krasinskit, hogy rendezze meg a filmet.

(hp)
 

John Krasinski és Emily Blunt első olyan filmje, melyben van közös jelenetük. A házaspár a 2011-ben a Muppets-en dolgozott együtt először.

(hp)
 

A film forgatása 2017. májusa és novembere között zajlott New York északi részén (Dutchess, Ulster). Az alkotók helyben használták fel a költségvetést, 20 tonna kukoricát vásároltak a helyi farmerektől.

(hp)
 

Mivel a filmben a karakterek jelbeszéddel kommunikálnak egymással, ezért az alkotók egy siket jelbeszédoktatót, Douglas Ridloffot szerződteték le, hogy segítse a színészek felkészülését.

(hp)
 

A film első teljes előzetesét a The Ellen DeGeneres Show-ban mutatta be a rendező, John Krasinski 2018. február 12-én.

(hp)
 

A Hang nélkül világpremierje 2018. március 9-én volt a South by Southwest Filmfesztiválon, ahol a rendezvény nyitófilmje volt.

(hp)
 

A Hang nélkül a Paramount anyagilag legsikeresebb filmje a Star Trek: Mindenen túl óta.

(hp)
 

A film az észak-amerikai bevételi toplista második helyén kezdte meg a mozis szereplését. 3,508 vásznon mutatták be, és egy hétvége alatt 50,2 millió dollárt kaszált. A film összbevételei három héttel a premierje után már meghaladják 207 millió dollárt, miközben költségvetése 17 millió dollár volt.

(hp)
 

A filmet az év horrorjának kiáltották ki a kritikusok. A film jelenleg is 95 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon 251 szemlézett cikket követően (2018. április).

(hp)
 

A film egyik gyerek főszereplője, Millicent Simmonds a való életben siket.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmbéli házaspárt alakító színészek (Emily Blunt és John Krasinski) a való életben is házasok.

(respect the movies)