Michael Bay a látványos filmek rendezője, melyet A sziget, a Transformers, az Armageddon, A szikla és a Bad Boys filmekkel is bizonyított. A 2022-es Rohammentő (Ambulance) inkább pörgős, mint látványos, hiszen gyakorlatilag egyetlen üldözést mutat be, rengeteg lövöldözéssel. A főszereplők: Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II és a gyönyörű Eiza González. Mindhárman jól játszanak, de Gyllenhaal a legjobb, annak dacára, hogy ennyire negatív és furcsa karakterben nem sokszor láthatjuk. A film és Michael Bay végig nagyon gyors tempót diktálnak: az események hirtelen gyorsulnak fel a rablás megindításával, majd a film legvégéig padlógázzal megy minden: a filmbeli mentőautó is a rablókkal és túszul ejtett csinos ápolónővel, és cselekmény is. Közben jönnek a morális kérdések, a sokszor elgondolkodtató helyzetek és a felismerés, hogy nem biztos a legvégén a happy end. Az ember el is veszti az erkölcsi tájékozódását: ki a jó és ki a rossz? Nálam a Rohammentő egy erős produkció, az akciófilmes kategóriában a jobbak közé tartozik. Értékelésem: 80%.
A film első fele egész jónak indult, de a második fele kicsit ellaposodott. Kicsit hosszúnak is találom, lehetett volna kicsit rövidebb. De egy erős közepest megérdemel.
Nálam elég nézhető kategóriába tartozik. Moziba akartam megnézni, de sajnos nem sikerült. Itthon bepótoltam. Ami azt illeti, nekem tetszett. Sok látványos jelenet, kevés üresjárat. Ez jellemzi ezt az alkotást. A színészi teljesítmények tökéletesek. Értékelés: 8/10
Michael Bay egy végtelenül pörgős turbóakciófilmet hozott össze Jake Gyllenhaal főszereplésével, egy bankrablás és egy kétórás autós üldözés középpontba állításával. A sztori egy testvárpárról szól: a fehér bőrű Danny (Jake Gyllenhaal) és fekete Will (Yahya Abdul Mateen II) életét bemutatva. Mindketten a bűnöző apjuk árnyékában nőnek fel (Will örökbe fogadottként), ám felnőtt életszakaszukban más-más utakon járva. Míg Danny bűnöző maradt, Will a családalapítás felé fordulva a becsületes életet választotta. Egy nap azonban Will anyagi válságba kerül (családjával együtt), így kénytelen bevállalni egy bankrablást testvérével. Az akció azonban félresikerül, és bár lelépnek 8 millióval, kénytelenek egy rohammentőt elkötni és azzal menekülni, nyomukban Los Angeles összes rendőrével. A mentőben egy csinos mentősnő, Cam (Eliza González) és egy haldokló rendőr, Zach (Jackson White) tart velük. Ettől kezdve a film egy kétórás üldözéssé változik, padlóig nyomott gázzal hajtva. Egyetlen kritikám a kissé elnyújtott játékidő (136 perc). Értékelésem: 80%. Nekem bejött!
Michael Bay drón agymenése, amiben néha színészkednek is. Legalábbis úgy vettem észre. Michael Bay (Transformers, Bad Boys) hihetetlen módon visszatért, és ezúttal egy Los Angeles-i rablást dirigált Jake Gyllenhaal és Yayha Abdul-Mateen II főszerepl... Teljes kritika
Nagyon jó film! Aki azt mondja rá hogy unalmas, az még nem látott akciófilmet. Szerintem a John Wick óta nem készült ilyen izgalmas és minőségi akciófilm. Minden van benne ami kell egy akciófilmbe, és én még nagyon sok ideig tudtam volna nézni, hiába több mint 2 órás. A rendező nagyon jól megcsinálta, persze kellet hozzá Jake Gyllenhaal is, mert itt is nagyon erős alakítást nyújtott, nem véletlen az egyik kedvenc színészem, mindent jól eltud játszani. A jelenetek nagyon jók, és a drámai vonulat is nagyon ütős, és a feszültséget is jól tudta adagolni a film. Az egyik kedvenc akciófilmem lett, és aki szereti az ilyen filmeket, az mindenképpen tegyen vele egy próbát , mert megéri!
Megosztó lett ez a film. Pedig szerintem izgalmas, elejétől a végéig. Igaz, kicsi vészhelyzet, kicsit Cobra 11. Állítólag nincs benne sok CGI, ami azt jelenti, hogy összetörtek párszáz autót. Én simán újranézném.
Michael Bay ha valamit filmre visz, azt nem veszi fél vállról és oda rakja magát, igaz, ez magához képest egy kis büdzséből készült film lett (40 millió dollárból készült el), de ez nem vehető észre, mert Bay egyszerűen olyan jól összehozta ezt a pörgős akciót, hogy engem lenyűgözött a drón felvételekkel együtt, ami nem megszokott. Jake Gyllenhaal pedig lubickolt Danny szerepében, egyszerűen totál topon volt a színész ebben a szerepében, rég láttam ennyire jó alakítást tőle. Úgy, hogy ezért érdemes volt anno kiadni egy mozijegy árát, ajánlom mindenkinek, nem fogja megbánni. William Sharp (Yahya Abdul-Mateen II) háborús veteránnak nagy szüksége van sok pénzre a felesége műtétjére. Felkeresi örökbefogadott bátyját, Danny-t (Jake Gyllenhaal), aki rábeszéli, hogy vegyen részt egy nagy összegű bankrablásban. A rablás rosszul sül el, amikor lelőnek egy Los Angeles-i rendőrtisztet. A páros hamarosan egy mentőautóban menekül, miközben egy mentős (Eiza González) és a haldokló tiszt a túszuk.
harmatos. Michael Bay. Tőle nem vártam sokat. És nem is kellett csalódnom. Semmire való kamerarángatás, ráadásul összefüggéstelenül. Nagyon gyenge sztori, tele képtelenségekkel. 3/10. De csak a csaj miatt, mert tetszik. :)
Elfogult vagyok az akciófilmes műfajjal kapcsolatban (pozitív irányban), de Michael Bay rendezése még elfogultságom dacára is meggyőzött arról, hogy a Rohammentő egy kivételesen jó akció-thriller. Valójában egyetlen hosszú üldözéses jelenet, szédítő tempóban, izgalmak sokaságával. Jake Gyllenhaal, Eliza González és Abdul-Mateen II egyaránt kitesznek magukért, mindhárman a műfaj legjobbját nyújtva. Nagyon jó a script, szuper a rendezés és minden látvány-elem igényes. Egyetlen kritika a kissé elnyújtott játékidő mely 136 perc helyett simán belefért volna nettó 95-100 percbe is. De így is óriási. Nálam ez egy erős 85%-os mozi!
Michael Bay rég jelentkezett érdemi alkotással. A látványfilmek és a robbanások megszállott rendezője most visszatért a gyökereihez, hogy egy régivágású akciómozi levezénylésére adja a fejét. De vajon van még igény ilyen alkotásokra a kortárs blockbu... Teljes kritika
Előrebocsátanám, hogy általában ennél bonyolultabb filmeket szoktam nézni, de van az úgy, hogy az ember ki akarja kapcsolni az agyát 2 órára, és erre semmi sem olyan jó, mint egy jó kis akciófilm. Gondoltam én. Az agyam kikapcsolása végül is sikerült... Teljes kritika