Vélemények: Amerikai pite (1999)

Ildikó Bacskai   2022. 02. 22.

Amerikai pite (1999)

Kicsit fárasztanak a filmek, amelyeknek a címébe mindenképp beleerőltették az "amerikai" jelzőt, de hát ez van. A pite generációm legendás vígjátéka, ami mélyen beletúr a tinédzserek szexuális tapasztalatlanságába és ügyetlenségébe. Akármikor nézem meg, rengeteget nevetek a poénokon, és azt gondolom, teljesen hitelesen mutatták be az akkori kor fiataljainak problémáit és érdeklődését.

mamiéstöti2   2018. 06. 05.

Rengeteg ugyanolyan típusú vígjáték közül egy, amit annyira benyalt a közönség, hogy vagy egy tucat részt készítettek belőle.

indingo   2017. 10. 25.

Azért volt ezekben a Pite filmekben egy minimális mondanivaló, csak elrejtették a sok agyatlan jelenet közé A színészeknek ismertséget hozott bár volt akiket tönkre tett.

Sabnock Sanatory   2019. 09. 01.

Beteg humor,és iszonyatosan beteg színészi játék! A szex témáját feldolgozó vígjátékok alapfilmje.Csak nevetni kell rajta,szanaszét robbanak a poénbombák!

Deku   2017. 07. 25.

Ehhez a filmhez kell egy nagy adag elvont humorérzék és ha ez nincs meg nem is fog tetszeni a film. Valóban trágár humora van de szerintem van ennél sokkal durvább is. Jó szórakozást nyújt.

HercegPeter   2016. 12. 07.

Kamaszkorom meghatározó élménye volt. Rengetegszer megnéztük a haverokkal és állandóan ebből idézgettünk. A karakterek is szuperek, főleg Stifler, aki szinte legenda lett. Korszakalkotó film, hiszen hiába volt már ezelőtt is pár hasonlótémájú film, e... több»

Orosz István   2017. 07. 29.

Hát ez nagyon beteg vígjáték, főleg a pités rész ami miatt kaphattad a címét is. Szerintem egy olyan vígjáték amelyet generációk fognak, könnyezve végignevetni.

dailyfilmsan   2019. 03. 26.

Hát az én gimis éveim nem így néztek ki... közelről sem, ellenben az egyetemista éveimmel sokkal több hasonlóságot mutat a film. Ebből a szemszögből becsapós. Felhoz sok olyan dolgot is, ami viszont már gimiben foglalkoztatja a tiniket. A kivitelezés... több»

GedyPapa   2017. 03. 08.

Ez a film alapozta meg az igazi tinivígjátékokat, amelyeket nagyon kevés tudott megugrani szintben. A maga idejében polgárpukkasztónak számított az egész sorozat, azonban elmondható, hogy egy generáció számára volt meghatározó élmény az Amerikai pite... több»

Lamboh   2017. 10. 15.

Sosem értettem mire fel ennyire népszerű ez a film, illetve a folytatásai. Ez még úgy ahogy elment, de a többi... Régen láttam már, de sok más filmet is, azoknak a többségére mégis emlékszem. Ebből meg szinte egy árva momentumot nem tudok felidézni, csak nagyon apróságokat. Kb mintha nem is láttam volna.

Szilonka   2019. 07. 29.

kedvelem a sorozatot, nekem az első 3 rész jött be a legjobban. Jó karakterek és ütős jelenetek.

Ms. Akárki   2019. 05. 18.

Engem annyira nem fogodt meg ez a vígjáték. Egyszer-egyszer, ha valami agyeldobós hülyéskedős, magát sem komolyanvevős tinifilmet akar nézni, akkor elmegy, de fel nem foghatom, hogy ez a film, hogyan élt meg ennyi folytatást.

Norbert93   2018. 07. 26.

Az amerikai tinivígjátékok klasszikusa. Tabudöntögető, merész, őszinte és nagyon vicces. Azóta vígjátékok százai vették át a sablonait és próbálták meglovagolni a hullámot több- kevesebb sikerrel.

Bazzzsi   2020. 10. 09.

Hihetetlen, hogy ennyi részt megélt, pedig nem több egy közönséges amerikai tinifilmnél.

sptt   2017. 07. 28.

Amikor még nem csak szuperhősökről és sorozatok 4-5. részéről lehetett sikeres filmet forgatni Hollywoodban... Jó, persze, az előző évszázadról beszélünk, de akkor is... 11 millió dolláros költségvetésből készült az utóbbi 20 év talán legnagyobb vígj... több»

TomÁcs   2019. 12. 19.

Kultusz film a javából. Ők ott tartozzak 20 éve, mint mi most. A története egy végtelen bulizás, az élet élvezeti értékeit ragadja meg.

VvV   2018. 12. 27.

Igazi klasszikus. Nincs aki ne látott volna legalább egy részt belőle. A története igazi amerikai.

diumiu   2017. 12. 24.

A tini vígjátékok közül az egyik kedvencem volt, persze ma már nem rajongok érte annyira. De annak idején szerettem, jópofa volt és arra tökéletesen megfelelt, hogy szórakozva kikapcsoljon az ember.

Lonka   2017. 07. 27.

A nyíltsága és őszintesége miatt kell díjazni a filmet.Az első film volt, amelyik nyíltan mert beszélni mindenről még ha olyan stílusban is amilyenben.

Greeta   2017. 12. 13.

Igazi kultusz film, a nagy felvilágosító film. Történetében helyenként pikáns és megbotránkoztató, de mégis kedvelhető. Stiefler karaktere felejthetetlen.

Timcsi   2019. 01. 27.

Belegondolni is rettenet, hogy 20 éves a film. De mindent elmond róla, hogy mindenki tudja a mai napig, hogy mi a témája.

petraszab   2019. 04. 21.

Annyira béna, hogy már jó. A pités jelenet rém kínos, szegény színész, akinek el kellett játszania.

hackerjulcsi   2018. 03. 18.

Milliószor emlegetett, idézett film. Szerintem zseniális, a címadása is különösen az. Steven mamája meg annyira kultikus, hogy az már kőkemény :D Klassz a humora.

Bizsu82   2019. 01. 18.

Klasszikus, időtálló vígjáték. A vígjáték kategória alapfilmje. Ennek ellenére nekem a stílusa nem jön be. Sok a primitív poén. Egyébként egy pörgős, laza film.

SzFa   2017. 09. 27.

Soha sem élveztem ezt az Amerikai pite film sorozatot, néztem fiatalon, néztem rá pár évvel később és most vissza emlékezve sem tetszik. Egyáltalán nem találtam viccesnek, enyhén visszataszítóak a jelenetek.

szabomarc   2019. 01. 06.

Agyalágyult egy film, az biztos. Ezen kívül azonban élvezhető, megnevetteti az embert. Túl mélyenszántó gondolatokat senki ne várjon a filmtől, de amúgy ajánlani tudom.

vivikejencikelara   2016. 10. 22.

Az Amerikai Pite hatalmas változást hozott szerintem minden fiatal tini életébe. Azt gondolhatják a fiatalok, hogy ciki a szexről beszélni, aztán jön Stifler meg az "Amcsi Pite" és mindent kendőzetlen módon ír le illetve mutat be! Vannak benne egésze... több»

iq.csabi   2018. 11. 13.

Nagyon jó vígjáték, olyan jelenetek vannak, amikbe a néző belepirul. Élmény nézni.

Niki18   2015. 10. 31.

Tiniként a legjobb vígjáték volt szerintem. A szereplőket nagyon eltalálták. Történet nem nagyon van, de ebben a filmben nem is nagyon kell, hogy legyen. Ezt a filmet baráttal, vagy barátnővel élvezni kell.

Ghotik   2016. 09. 28.

Nekem nem jött be a film. Túlságosan bugyuta és a viccek stílusa sem tetszett, nem jön be a humora. A színészeket sem tartom profinak. Sablon, felejthető film.