Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
83
Filmadatlap
 
34
Szereplők
64
Vélemények
85
Képek
19
Videók

Filmkritika: Amerika kapitány: Polgárháború (2016)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
Az Amerika Kapitány: Polgárháború az eddigi legreálisabb Marvel mozi. Egy morális kérdésekkel teli politikai dráma, lenyűgöző akcióval, nem csak képregény rajongóknak. 9/10 több»
 
A képregény adaptációk ezzel e filmmel megint szintet léptek, akárcsak a Tél katonájával. Jó az irány, csak így tovább. 8,5/10 több»
 
Amerika kapitány legújabb epizódjától azt kapjuk, amit a készítők ígértek. Valóban monumentálisra sikeredett, minden szempontból. A hősök válságba kerülnek, és ezzel különbözőképpen tudnak megbirkózni, de nem maradhatnak következmények nélkül a tetteik. Az eddigiekhez képest sokkal jobban feltárul az emberi oldaluk. 8,5/10 több»
 
A képregény rajongók majd eldöntik, hogy a cselekmény mennyire követi a lapozgatós változatot, amit a filmvásznon látunk, az mindenesetre meggyőző, egy jól átgondolt és felépített valamiről van szó, ahol az alkotóknak nem a következő részen járt az esze. 8/10 több»
 
Attól tehát tartózkodnék, hogy a Marvel-univerzum eddigi darabjai fölé emeljem, de a harmadik Amerika kapitánnyal a stúdió végre visszatért arra az útra, amelyet a második rész után elhagyott: egy minőségi, egyedi hangulattal és látvánnyal szórakoztató mozit készített, amely nem vállalja sem alul, sem túl magát. 8/10 több»
 
A párbeszédek élesek, komolyak és több poén van a filmben, mint a tavalyi év teljes vígjátéktermésében, mindezt úgy, hogy nem megy át bohózatba. Mindenki konfliktusa átélhető és ugyanolyan jelentős – végre egy képregényfilm, amiben lelkiismeret-furdalás nélkül drukkolhatunk egyik vagy másik oldalnak. 90/100 több»
 
A Russo-fivérek a Tél Katonájával magasra helyezték a lécet. Vajon a Polgárháborúval képesek-e ismét megugrani, esetleg túlszárnyalni? A válasz ezúttal is einsteini! több»
 
Spoilerek nélkül, de szétcincáljuk a Bosszúállók 2.5-öt, vagyis az Amerika Kapitány: Polgárháborút. több»
 
Az akció és humor uralta képregény-adaptációs világban bátor lépés szembe menni a saját magunk által kialakított trendekkel, az Amerika kapitány: Polgárháború mégis megteszi, ráadásul igencsak jó eredménnyel. 8/10 több»
 
Hiába a manapság oly divatos képregény filmadaptációk dömpingje a Russo-fivérek egyértelműen szintet léptek az Amerika kapitány: Polgárháborúval és a műfajban kiemelkedőt alkottak. több»
 
A "Polgárháború" akkor igazán élvezetes, ha egyrészt szeretjük a Marvel-világot, másrészt ismerjük az előzményeket, harmadrészt pedig sikerült megőriznünk azt a gyermeki énünket, mely rajong a fantáziavilágok jó és rossz küzdelméért. Értékelésünk erős 7 pont, mert ránk igaz mindhárom. Értékelésünk: 7,0 / 10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.