Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
82
Filmadatlap
 
34
Szereplők
64
Vélemények
85
Képek
19
Videók

Vélemények: Amerika kapitány: Polgárháború (2016)

 
Nagyonjóképű   2020. 03. 04.

legújabb vélemény

Alapjáraton nem vagyok nagy Amerika kapitány fan, és ez a film tovább erősítette bennem az érzést. Értelmetlen az egész történet, ovis veszekedéshez tudnám hasonlítani szuperhősök bőrébe bújva.

 
dulkap   2016. 05. 05.

Hát lehet, hogy én leszek az egyetlen aki lehúzza a filmet, de hát nem tetszhet mindenkinek. Előre leszögezem, hogy bírom a Marvel filmeket, ezt az osztályzataimból is kilátszik. Viszont ez most nagyon nem tetszett és még a látvány se tudta nagyon pótolni a hiányérzetemet. Borzalmasan erőltetett forgatókönyv, hajszálvékony motivációkkal és teljesen értelmetlen pálfordulásokkal. Amerika kapitány eddig is az egyik leggyengébb láncszem volt számomra, a tudálékos és arrogánsan tökéletes megnyilvánulásaival. Itt ezt tovább ásta bennem, de még páran beálltak a sorba. A főgonosz meg nulla karizmával bír, még a gyengécske Ajax is erősebb gonosz volt. Sajnálom, mert nagyon vártam a filmet, nem véletlenül néztem meg már ma délután, de a jobb kezdés után gyakorlatilag a stáblista megjelenéséig folyamatosan zuhan. Pozitívumok közé sorolható Fekete párduc karaktere, a Hangya és hogy ha pár évet még öregszik Peter Parker, akkor nem is lesz olyan rossz választás.


 
Deku   2017. 07. 18.

Nagyon érdekes volt ez a felosztás, mármint hogy ilyen viszályok dúltak a hősök között. Nem vártam volna ezt a két csapatot. Nagyon tetszett. Végre Pókember is bemutatkozott.

 
Orosz István   2016. 05. 19.

Na jó a filmről annyit tudok mondani hogy nagyon jó negatívum nekem annyi, hogy pókember karaktere nekem csalódás az előző két színész fényévekkel jobban alakította. Azon kívül minden jó volt 2x néztem a moziban. A párduc karaktere is nagyon jó lett bár hangya a kedvenc, de azt hiszem ő is méltó tagja lett a marvel univerzumának!

 
GedyPapa   2017. 03. 12.

Nagyon nagyon nagyon jó volt. Igaz engem mindig meg lehet azzal venni, hogyha egy adag szuperhős nekifeszül egy másik adag szuperhősnek. Itt is ez történt és nagyon bejövős volt. A folyamatosan változó erőviszonyok és az új karakterek is zseniálisan fenntartották a figyelmet és az állandó izgalomfaktort. Látszott rajta, hogy ennek az egyik célja a generációváltás elősegítése a szuperhős csapatokban.

 
Thibo84   2019. 04. 13.

Olvastam a képregényt még jóval az előtt, hogy felmerült volna a megfilmesítés ötlete, és miután megnéztem, húztam is a számat kissé, főleg azért, amiért sokan mások is, hogy a füzet lapjain – mint a filmben is – Hulkon és Thoron kívül minden hős – sőt még gonosz is – egymásnak feszül, de a Russo fivérek zseniálisan megoldották. Egy remek filmet kapunk, ami igencsak bővelkedik akcióban, de a humor most sem marad el.

 
MP170506   2016. 10. 14.

Nem vagyok oda a szuperhősökért, egyedül Amerika kapitány karaktere fogott meg valamiért. Ezért is vártam nagyon ezt a filmet, és szerencsére nem csalódtam! Izgalmas volt, feszültséggel teli, de mégis humort is csempésztek bele! Szerintem kiváló alkotás lett!

 
AngelCass   2016. 06. 01.

Nagyon vártam már hogy láthassam, de mikor beültem a moziba nem tudtam , hogy ez ennyire Zseniális film lesz .Egyszerre komoly és vicces, megérthető mindkét oldal motivációja. Adtak elég időt minden hősnek bár én elbírtam volna 2x ilyen hosszú filmet is :D Sólyomszem az előző Bosszúállókban is nagy karakter volt és most is hozta ugyanezt a szintet sőt... Önálló filmet neki!!! Nem hittem volna, hogy ennyire megkedvelek egy ilyen nagy erők nélküli hőst. Hangya , hát rajta nagyon fakadtam XD. Pókember meg , nyugalom jókezekben van, Marvel csapata jól döntött, hogy egy tizenéves választott, elvégre is Pókember mindig is egy diák volt, humoros, kedvelhető karakter, az a kevés idő is amit a vásznon töltött nagyon jó lett. Nem írok le minden karaktert, nézzétek meg a filmet ;)

 
VvV   2018. 12. 01.

Mindenképpen a leggyengébb a sorozatból. A története elég lapos, az akciójelenetek pedig elcsépeltek.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 28.

Az eddigi talán legjobb, legakciódúsabb Marvel film. Két nézet szembeállítását látjuk a vásznon, mégpedig Amerika kapitány és Vasember szemszögéből. És azért is imádom a Polgárháborút, mert Pókembert ebben a részben kapcsolják be ebbe az univerzumba.

 
Milanman   2016. 05. 10.

A Marvel filmes univerzum szólófilmjei közül eddig is Amerika kapitány volt a leginkább felnőtt közönségnek szánt vonal. (Ez fokozottan igaz a Tél katonájára és a Polgárháborúra.) Könnyen kijelenthető, hogy a teljes Marvel filmlistán is top 3-ba kerülhet a Kapitány legújabb "kalandja". Fajsúlyos, de mégis átérezhető erkölcsi dilemma a történet középpontjában, remekül kidolgozott és finomított régi és bravúrosan beemelt új karakterek, egy merőben szokatlan, de nagyon jól megírt főellenfél, valamint ütős látvány, remek akciók jellemzik. A történet pedig egyre cizelláltabban halad a végkifejlet felé. Egyedül talán az róható fel neki, hogy helyenként inkább próbál Bosszúállók típusú team-movie lenni, mint szóló film, ami miatt talán kicsit túl sok is a szereplő és, hogy ezekre jusson elég idő, a film a kívántnál némileg hosszabb lesz. De ezen igazából simán felül lehet kerekedni, mert minden más aspektusból a film igazán remek.

 
harnas1207   2018. 12. 06.

Tetszett is meg nem is. Nem volt olyan lagymatag, mint az átlag szuperhős filmek, és még külön érdekes volt, ahogy bevonták az újabb karaktereket. A történet viszont elég nagy katyvasz volt, az úgynevezett konfliktus teljesen életszerűtlenül robbant ki.

 
Norbert93   2018. 08. 13.

Méltó lezárása a Kapitány trilógiának, monumentalitása magasan veri az Ultron korát, az alapkonfliktus is logikus, alátámasztott és közérthető (ellentétbeb a borzalmas Batman vs Superman alapkonfliktusával). A reptéri és a bunkeres jelenetek pedig örökre az agyamba égtek. Nagyon jó film!

 
VFTS   2016. 08. 02.

Az első háromnegyed órára kell egy nagy adag popcorn, hogy el ne aludjon az ember. Utána beindulnak az események és egy határozottan jó film kerekedik ki belőle. Pókember kicsit gagyi benne.

 
Scramananga   2017. 01. 01.

A 2. rész után, nagyon vártam a befejezést, hiszen egy ilyen jól felépített sztori, biztos tartogat valamit a végére. Így is lett. Az Amerika Kapitány 3, a legjobb a trilógiából. Erről pedig nem is a Kapitány tehet, hanem a Marvel-világ, hiszen sok új karakter felbukkan, pl: Pókember, akinek nemsokára jön az önálló filmje, Black-Panther, neki is lesz egy, és gyakorlatilag az összes Bosszúálló jelen van. A főgonosz története érdekes, nagyon keveset tudunk meg róla, de épp eleget, hogy megértsük. Az ő karaktere is jól van kidolgozva, a látvány nagyszerű ,és kreatív. És egy méltó lezárása, a Kapitány önálló filmjeinek.

 
MMcFly2015   2016. 05. 09.

Alaposan felkèszültem. A mozi elött egy hèttel elkezdtük megnèzni időrendben a Bosszùállós filmeket (Vasember, Thor, Hangya, Amerika kapitány, Bosszùállók) hogy teljesen kèpbe legyünk. Az egèsz annyira szuperül összetett, mint egy csokor virág, ès egyik szálába sem lehet belekötni. Ez az èvek során nem tűnt ennyire fel. Amerika kapitány 2 a kedvencem. Ott volt eddig a csúcs. Az egy komolyabb hangvètelű szuperhősfilm, aminek sikerült kizökkenteni a jobb irányba a Bosszùállókos sztorit. Erre itt van a 3. rèsz, ami hasonló kèppen tökèletes, drámai, látványos, izgalmas, ès kellőkèppen vicces. Remek arányban. Kiderült, hogy fölöslegesen fèltem a Fekete párduc karakterètől, utólag az egyik legfaszább szereplővè nőtte ki magát a film vègère. Hangya kellemes csalódás volt önálló filmjèben, nagyon kellett poènforrásnak a nagyok közè is. A lehető legjobb módon felvezette a Bosszúállók 3-at, az èv vègèn toplistás lesz a film, az biztos.

 
czerik   2018. 07. 17.

Egész jó film, a két vezéregyéniség egymásnak feszülése, a két nézőpont, amelyek közül egyiket sem lehet rossznak, vagy jónak mondani. Érdekes film mindenesetre. Bár Pókember karakterétől kicsit többet vártam, attól független ajánlom.

 
TribeBubu   2016. 05. 05.

A képregényfigurák között (bár nem vagyok nagy képregényrajongó) Amerika Kapitányt nem tartom túlságosan érdekesnek. Viszont a Marvel és a Disney házasságából született filmek között ennek a karakternek a történetei kötöttek le eddig a legjobban. Ha lehet választani, inkább DC filmet nézek (ez alól a rommá alázott Batman v Superman sem kivétel), de sok Marvel is egészen elszórakoztat. A Polgárháborúval viszont Marvelék magasra tették a lécet. Nem csak a DC-nek, de önmaguknak is. Ezt nehéz lesz túlszárnyalni még a duplarészes Bosszúállókkal is. Nem mondom, hogy nagyon újat alkottak ezzel a filmmel, mert semmi extra nincs benne, de a képregényrajongók biztosan ámulattal nézték. A korábbi Marvel filmekhez képest pedig sokkal komolyabb, borúsabb hangulatú, tele van feszültséggel a történet pedig megfontolt. Arról nem is beszélve, hogy óriási humort csempésztek bele. Az viszont egy kicsit kínosan volt vicces, hogy most, hogy már a Star Wars jogai a Disney-nél vannak, megengedtek maguknak egy Star Warsos poént és mondhatni egy cameót is. Mindenesetre az Amerika Kapitány: Polgárháború kiváló vígjáték, akció- és látványfilm egyszerre. Még ilyet!

 
sz.marci   2016. 07. 02.

Nagyon örültem, mikor megtudtam, hogy a Polgárháború történetét megfilmesítik, azután elkezdtem aggódni, hogy ennyi karaktert hogy tudnak majd belehelyezni egy ilyen rövid filmbe. Folyamatosan olvastam a legújabb híreket, így megtudtam azt hogy kik lesznek az ellenfelek. Már őket is sokalltam, hiszen ez most a hősökről fog szólni, minek kellenek ide még gonoszok is. Aztán jött a hír, hogy Pókember és Fekete Párduc is jelentősebb szerepet kapnak. Örültem nekik, de féltem, hogy nem kapnak majd méltó felvezetést az önálló filmjükhöz. Kétségekkel ültem be a moziba, tudtam, hogy vagy egy nagyon rossz, vagy egy nagyon jó film lesz. Végül nem csalódtam, sőt szerintem az eddigi legjobb Marvel film lett. A karaktereket remekül kezelték, mindannyian elegendő időt töltöttek a képernyőn. A történeten eleget változtattak a képregényhez képest, de így volt megfelelő.Attól is féltem, hogy ez inkább lesz egy Bosszúállók film, mint egy Amerika Kapitány. De nem volt okom az aggodalomra, ez kétségtelenül egy Amerika Kapitány film, csak egy új nézőpontból. Szerintem egy nagyon korrekt filmet kaptunk a Marveltől, megéri megnézni.

 
szabomarc   2019. 01. 06.

Szerintem nagyon gyenge lett, ez a rivalizálás Amerika kapitány és a Vasember között szerintem egyáltalán nem kell az egész Marvel univerzumba. Unalmas, semmilyen.

 
hell.l   2016. 06. 15.

Szerintem nagyon jól sikerült a film. Nagyon jól megoldották, hogy ennyi szuperhőst össze hoztak egy filmben. A történetet is nagyon jól megoldották, az új karakterek is jók lettek, főleg az új Spidy:D. Remélem továbbra is ilyen színvonalas produkciókat fogunk kapni a Marveltől.

 
NorbiP   2017. 03. 11.

Nem vagyod oda a Marvelért, meg az ilyen szuperhős filmekért, de ez nagyon tetszett. Annyira jó volt, hogy az összes szereplőt egy filmbe belepakolták, és két oldalra állították őket.

 
Az amatőr   2018. 07. 06.

Érdekes volt a koncepció, hogy milyen, ha a szuperhősök egymásra jelentik a legnagyobb veszélyt. Tetszett a film, bár a cselekmény néha kicsit vontatott volt, azért megállta a helyét. Izgalmas volt, ahogy egyre jobban kiéleződtek az ellentétek és már nemcsak egy, hanem két dolog is kettészakította a bosszúállókat. Az új szuperhősöket is jó, hogy bevonták. Imádtam Tom Hollandot Pókemberként és Scott Lang a Hangya is újra feltűnt egy csata erejéig végre. Még a Fekete Párduc is tevékeny szerepet vállalt az események alakulásában. Szuperül sikerült összeereszteni szinte mindenkit, akit csak lehetett. Hulkot mondjuk kicsit hiányoltam, de talán jobb is neki, hogy kimaradt ebből a "kis" csetepatéból. Thornak meg nyilván máshol volt dolga, meg rá amúgy sem vonatkoznak az emberi szabályok. Amerika kapitány viszont végre tényleg kapott valami igazán nemes célt és nemcsak a semmiért ellenkezett. Vasember meg kapott egy erősebb pofont, ami már ráfért az egójára, de tanult a hibáiból és meg tudhattuk azt is mi történt a szüleivel. Zémó a főgonosz pedig igazán ördögi dolgot tervelt ki, még senki sem járt ilyen közel a szuperhős csapat megsemmisítéséhez. Ez most nem egy egyszerű csata volt az ellenséges robotokkal, szörnyekkel, ahol garantált a siker, ez most egy veszélyes összecsapás volt, ahonnan nem is mindenki került ki épen. Összességében, tehát sikerült egy igazán izgalmas filmet kreálnia az alkotóknak, amelyben kivételesen nemcsak megszokott hőseinket láthattuk, hanem másokat is. Értékelésem: 4,55

 
rainman   2016. 12. 02.

Nekem ez már sok volt. Too much kategória. Ezt éreztem már a Bosszúállók filmnél is, mostanra pedig bebizonyosodott, hogy – szembe menvén a nép ízlésével – számomra kifulladtak a szuperhős mozik! Erőltetettnek éreztem az egész konfliktust Amerika kapitány és Vasember között. Pókember megjelenése pedig még inkább oda nem illő volt. Bevallom sokszor azon kaptam magam, hogy unatkozom film közben, legfőképpen az akciójelenetek alatt. Nem volt súlya és tétje, oké, hogy látványosan kalapálják egymást, de úgy sem fog egyik sem veszíteni végérvényesen. Véleményem szerint nem kellene erőltetni tovább ezt az Amerika kapitány sztorit! A leggyengébb darab a három közül!

 
Vágottszemű   2019. 02. 07.

Jó lett. Nekem tetszik. Szerintem az elődje szintjét is eléri. Zseniálisan lett megcsinálva a történet. A képregényt is túlszárnyalja szerintem ez a film.

 
iq.csabi   2019. 04. 29.

Nagyon izgalmas. Nekem a történet szempontjából nem tetszett, hogy ennyire egymás ellen küzdöttek, de a film sok új hőst felvonultatott. Előre vetítette a hangya, pókember és fekete párduc filmeket.

 
Tibor1114   2016. 11. 03.

Szuper mozi. Ennyire összerakott ,cselekménydús látványos filmet már régen láttam.Éshogy összehoztak ennyi szuperhőst egy filmben én nagyon nagyon pozitívan értékelném.Mindenkinek csak ajánlani tudom és főleg a 3D.

 
Olivér Rózsa   2017. 06. 23.

Gyakorlatilag ez egy bosszúállók film mert benne van szinte mindenki a Marvel univerzumból. Remek kivitelezés. Annyi a negatívum hogy kicsit több poén lehetett volna benne

 
Evcsi95   2016. 09. 20.

Imádom az összes képregényből készült adaptációt. Ez volt az első Amerika kapitány filmem, így volt amit nem értettem (pl. Winter Soldier), de így is élvezhető volt. Sok sok akció, kevesebb beszéd, ahogy egy akciófilmtől elvárja az ember.

 
wooderman   2016. 05. 11.

Az első része sokkal jobban tetszett, úgy történetileg, mint, látványvilágában. Akkor még volt benne egyediség, ez jobban megragadott mint ez a történet amiben koppintások hegye fedezhető fel:(

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.