Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
81
Filmadatlap
 
36
Szereplők
13
Vélemények
70
Képek
13
Videók

Filmkritika: Creed II. (2018)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
Egy sematikus, klasszikus folytatás, amely tovább viszi az első részben létrehozott kiváló karaktereket, bővíti a repertoárját, és egyaránt épít a múltra és a jövőre – egyelőre sikerül a hibák ellenére is diadalt aratnia, viszont a készítőknek ügyelnie kell arra, hogy a jövőben ne a klisék győzedelmeskedjenek. több»
 
Álmomban sem gondoltam volna, hogy a 2019-es év első csalódása a Creed II. lesz. Voltak ugyan kétségeim, mivel egy teljesen ismeretlen rendező vette át a gyeplőt Ryan Coglertől, de úgy gondoltam, hogy meg tudja majd ugrani az akadályt, de sajnos nem így lett. 2015-ben a 29 éves Ryan Cogler üstötösként robbant be a filmiparba a Creed című alkotással, ami képes volt megújítani a kissé megkopott Rocky-szériát, és elnyerte mind a nézők, mind a kritikusok szívét is. Sajnos ez Steven Caple Jr. filmjéről nem mondható el, mikor kijöttem a vetítésről sajnáltam azt a 2 órát, amit a Creed II. megtekintésére pazaroltam, A legnagyobb baj az, hogy hiányzik a szív belőle, és néha olyan, mintha egy brazil szappanoperát néznénk. A karakterek két dimenziósak, a dialógusok botrányosan közhelyesek, a zene nem passzol a filmhez, a történetről meg inkább ne is beszéljünk. több»
 
A Creed 2 nagy részben lassú, így kifejezetten mély érzésűnek mutatja magát és tele van vívódással, de ha feltesszük azt a kérdést, hogy na akkor mi is volt itt a kulcsérzelem…? akkor mégsem tudunk egy határozott kulcsérzelmet megnevezni. több»
 
A Creed II. méltó befejezése a közel 40 évet körülölelő Rocky korszaknak. Stallone jól érezte, hogy búcsúzni csak szépen lehet és nagyon jó választás volt, hogy olyan karaktereket hozott vissza a történetbe, melyek a Rocky filmek során igazán emlékezetesek voltak több»
 
2015 egyik legjobb filmje volt a Creed, amely egyszerre volt folytatása és remake-je az első Rockynak. A második rész pedig erre a szilárd alapra építkezve hozza el nekünk a 33 éve érő visszavágót Ivan Dragónak. több»
 
Leginkább a Warrior cselekményéhez tudnám hasonlítani az alap sztorit, amire a játékidőn nagyrészt uralkodó komor hangulat is ráerősít. Azonban nem kell félni, a készítők nem felejtették el, hogy bokszfilmet nézünk és igyekeztek elkényeztetni minden rajongót ismételten a lenyűgöző harcok koreográfiájával és parádés operatőri munkával, hogy ismét lélegzetvisszafojtva üljünk végig minden menetet a gongig. több»
 
Összességében, talán a fenti sorok egy kicsit negatívabb hangvételt tükröznek a Creed II-vel szemben, mint ami a valóság, ugyanis egy jól megírt, érdekes viszonyokat bemutató filmről beszélhetünk, de ezzel is csak azt éri el, hogy a pillanat hevében jól szórakozzunk a mozifotelben, így a mű időtállósága meglehetősen véges. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.