Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
82
Filmadatlap
 
36
Szereplők
9
Vélemények
70
Képek
14
Videók

Vélemények: Creed II. (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 03. 14.
A félelemből táplálkozva!

Kíváncsiságból elolvastam jó pár véleményt, kritikát, mégis ki mit gondol a 2. részről. Az emberek értékelése eléggé megoszlik. Először is azt emelném ki, hogy én nem igazán szeretem a sport drámákat, de ez a film az elejétől a végéig megfogott, sőt szabályszerűen átéreztem az egész hangulatát, a karakterek fájdalmát, mely végig kísér a film során. Jó volt látni, ki miért küzd, mindenkinek van egy mély sebe, amit élete során kapott és próbálják kiküszöbölni a jelenlegi problémáikat, legyen szó Creed fiáról és riválisáról, Dragoról. Sokak szerint egy átlagos boxfilmről van szó, de szerintem ez több annál; ha sikerült a mondanivalóját megragadni, mivel volt belőle bőven és ezért köszönet Steven Caple Jr. rendezőnek. Sylvester Stallone és Dolph Lundgren csöndes, megfontolt, sokatmondó karaktere mindent elmondott a film mivoltáról, de aki látta a Rocky filmeket, tudja, miről is van szó (1985). Maga a film jól összerakott, látványban, kidolgozásban gazdag, érzelemdús 2 órás valóság, mivel a mindennapi fájdalmakról, csalódottságról tesz tanúbizonyságot. Megérdemelte a magas értékelést és természetesen csak ajánlani tudom.

 
HETEDIK   2018. 12. 22.

Egy átlagos boxfilm, ami teljes mértékben a Rocky 4-ről lett lemásolva, csak itt Drago és Apollo fiai harcolnak egymással. Nem csodálom, hogy Stallone nem vállal több részt, kezd már ez nagyon izzadságszagú lenni...


 
MMcFly2015   2019. 01. 04.
Az év első zseniális filmje

Mint Rocky rajongó a szokásos éves maratonom után, alig vártam a premierlistán a CREED nevet. Szerencsére nem jutott a történet olyan mély gödörbe, mint anno a Rocky ötödik részénél, amit a fanatikusok is úgy kezelnek, mintha nem is lenne. Közel áll hozzám a - sokak által lehúzott - negyedik rész, és szerencsére a Creed 2, ennek a filmnek a vázára építkezett, nem is rosszul. Dolph Lundgrent még nem sikerült ennyire erős alakításba látnom, most tisztelgek az öreg elött, mert kis túlzással de annyira volt a film motorja és kulcsfigurája; mint Sly. A film szerkezetileg a jól bevált recept szerint működik - hogy őszinte legyek a 8 filmből minimum 6 hasonló bonyodalmakkal rendelkezik - de az al... több»

 
Filmdoki   2019. 01. 22.
A második menet

2015-ben Creed bajnok lett, hiszen rendkívül ízlésesen vitte tovább a Rocky hagyatékot. A folytatás nem is volt kérdés, így 2018-ban Adonis újra ringbe szállt. Míg a Creed leginkább az első Rocky filmre hasonlított, addig a Creed II a Rocky II. III. és IV. részeit idézi meg, ez utóbbit nem mellesleg egész konkrétan. A Rocky II-höz hasonlóan itt is még nagyobb szerepet kap a dráma. Creed belső vívódása még inkább kibontásra kerül, valamint a családi gondok is felütik fejüket. Előbbi elengedhetetlen része a filmnek, és Adonis mélypontra jutása majd küzdeni akarása hihetetlen mód fel tudja tüzelni a nézőt. A sivatagi tréning pedig egyszerűen pompás! Jó adag adrenalint pumpál a nézőbe a nagy fin... több»

 
Norbert93   2019. 03. 17.
A vége mindenért kárpótol

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Kicsit unalmasra sikerült Creed karakterének mélyítése. Valljuk be, szép családi élet elébe néz a karakter, de számomra teljesen érdektelenül lett tálalva. Victor Drago megegyezik egy fadarabbal, kb. annyira jó karakter. A „nagy” edzős jelenet gyakorlatilag szintén megegyezik a nullával. Creed rapp/trap bevonulója a végén szerintem nagyon gázra sikeredett, de szerencsére innentől már a film komolyabban veszi magát és gyakorlatilag nem tudok hibát említeni. A mérkőzés szépen kivitelezett és látványos, kicsit meglátjuk Ivan Drago emberi oldalát és szánalmat/sajnálatot érzünk a szántatott sorsú Victor iránt. Külön tetszett az utolsó menetben, amikor Creed átveszi Rocky nyers, fékezhetetlen stílusát és összetöri az ellenfelét. A vége minden hibáért kárpótol, ha úgy lett volna lezárva, mint ahogy elkezdte, akkor 2 csillagot kapott volna, de szerencsére nem úgy történt, mint vártam. A bunyó valószínűleg sosem lesz olyan legendás, mint a régi Rocky vs Drago, de ettől függetlenül teljesen egyben volt.

 
lauralaura   2019. 01. 12.

Maga a film egy szokásos jó boxfilm, teljesen korrekten meg van csinálva, érdemes megnézni!

 
tooker   2019. 01. 11.

A minap láttam a moziban, egy átlagosnak mondható sport filmről beszélhetünk, voltak hiányosságai de összességében lekötötte a figyelmemet. Érdemes megnézni.

 
sajvi   2019. 01. 07.

Kimondottan örülök, hogy sikerült megfelelő történetszálat írni Adonisnak, és nem csak egy újabb lehúzott rókabőrt láthattam. A boksz- és sportfilmek rajongóinak abszolút ajánlott. Kellően erős drámai vonal, jó rendezés és alakítások, egy épkézláb történet és szórakoztató kivitelezés. Nagyjából ezt várjuk a Rocky filmektől, és ezt sikerült is teljesítenie a Creed 2-nek.

 
luba323   2019. 01. 06.

A Creed 2 szépen halad a franchise által kitaposott ösvényen, kellően izgalmas és szórakoztató, de tény, hogy nem tesz sokat hozzá az elődeihez. Michael B. Jordan ellenben ezúttal is lubickol a szerepben (melyikben nem?), előtte még tényleg nagy jövő áll. Azt mondhatom, hogy azt kaptam ettől a filmtől, amit vártam, nem okozott csalódást, és bátran merem ajánlani a Rocky-mozik kedvelőinek. Jó ilyen filmmel kezdeni az újévet. :)


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.