Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
46%

Death Note (2017)

Death Note
Filmadatlap
 
32
Szereplők
9
Vélemények
12
Képek
4
Videók

Galéria (12)

Nat Wolff
Adam Wingard
Paul Nakauchi
Nat Wolff
Margaret Qualley
Nat Wolff
Nat Wolff
Nat Wolff
Margaret Qualley

Videók (4)

 
Miska bácsi   2021. 04. 09.

legújabb vélemény

0
A rajongók (is) kerüljék

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nyomába sem ér az eredeti manga/anime verzióknak. Hosszát tekintve természetesen nem is lehet összehasonlítani a két műfajt, de ahhoz képest elég sok közös vonást átemeltek. Ha csak annyi alapkoncepciót tartottak volna meg, hogy létezik a halállista, és mi van, ha egy diák megtalálja, még érdekes dolgok is születhettek volna belőle. Viszont amit megtartottak, azt úgy változtatták meg, hogy hatalmas hátrányára vált a filmnek. Aki ismeri az eredeti műveket, nem tud eltekinteni a felesleges és gagyi változtatásoktól, akkor már teljesen elhagyhatták volna őket (Ryuk, a különc mesterdetektív L, aki egyáltalán nem mesteri, Watari). Egyetlen értékelhető plusz ötlet az volt, hogy a lista létezéséről ketten is tudtak. Emellett minden írói döntés borzasztó volt, és olyan logikátlan a történet és a lista használata, hogy súlyát veszti az egész cselekmény. Érdekes, hogy páran nem ismerik az eredetit, és úgy jóra értékelik ezt a filmet. Én elvonatkoztatni nyilván nem tudok, de a karakterek sekélyessége és a zagyvaság attól még süt az egész filmről. Hogy lehet egy papírdarabot befolyásolni, könyörgöm? Agyrém.

 
stevepisti   2020. 11. 08.

0

Nem titok, hogy a méltán népszerű manga, később anime formájában is megjelent Halállista filmes adaptációja ez a film. Ezért, aki látta az anime sorozatot (köztük én is), joggal fanyaloghat a film gyenge prezentálása miatt. Hiszen 100 percben lehetet... több»

 
Caravaggio1978   2019. 01. 10.

0
Ez nem sorozat.....

Páran írtak itt véleményt,de szerintem nem is látták ezt a mozit mert valami sorozatról véleményeztek....nos ez nem az egy egy darab egész film,nem sorozat! Nagyon jól viszi az igazi történetet,fordulatos izgalmas ,és főképpen a színészek nagyon jól alakítanak benne!!nem bántam meg hogy szántam rá egy estét,igazi jó popcornfilm amink a végén úgy kelsz fel a fotelből hogy megérte az idő amit neki adtál. Mivel érdekel a téma egy kis érdekesség a történettel kapcsolatban: Az író kilétét teljes homály fedi, és senki nem tudja pontosan, ki rejtőzik az álnév mögött. Az őt körülvevő titokzatosság miatt sokan úgy gondolják, hogy magáról mintázta L karakterét.

2
 
erahurka   2018. 08. 21.

0

Nem ismerem az mangát vagy a rajzfilmet (rajzfilmeket?), de ez nekem tökre tetszett. Persze nem volt hibátlan, de így is bejött a látványvilág és a történet. Nem kiváló alkotás de jónak szerintem jó.

 
Spidey   2020. 02. 01.

1

Nagyon izgalmas volt maga a felvetés hogy mit tenne az ember ha egy ilyen lehetőséget kaparintana meg és atársadalom miként reagálna ennek az erőnek az okozataira. Nagyok okos de szükségtelenül gyors volt a film lezárása. Ennél azért többet érdemelt volna ez a film.

 
bocerkaa   2017. 09. 08.

1

Hát, én imádtam az animét, így ettől a sorozattól én nagyon sokat vártam, de sajnos még csak meg sem közelíti az anime változat színvonalát. Hamar érdektelenségbe fullad, mivel nem igazán tud újat hozni a témában. Nem is igazán kár érte, mivel a megvalósítása egészen korrekt. Csak éppen nem az igazi.

 
Vágottszemű   2019. 02. 06.

0

Ez egy rossz film. Jobb mint a többi japán film, de attól még egyáltalán nem jó. Az anime ennél sokkal jobb. Egy filmbe nem lehet belesűríteni annyi dolgot ami ott történt.

 

A filmet eredetileg a Warner Bros. készítette volna, azonban nem sokkal a forgatás megkezdése előtt kihátráltak a filmterv mögül. Adam Wingard rendező azonban nem akart lemondani a projektről, és a stúdió megengedte neki, hogy más céggel készítse el a filmet. Ekkor vásárolta meg az adaptáció jogait a Netflix.

(hp)
 

Christopher Britton a 2006-os azonos című japán adaptációban is játszott (A halállista).

(hp)
 

Az utómunkálatok során valaki(k) betört(ek) a készítők irodájába, és egy hordozható adattárolón elloptak néhány jelenetet.

(hp)
 

Bár a Death Note című manga már számos mozifilmes adaptációt kapott, ez az első amerikai változat.

(hp)
 

A Netflix 2017. március 22-én mutatta be a film első előzetesét a YouTube-on.

(hp)