Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
65%

Démoni doboz (2012)

The Possession
Filmadatlap
 
30
Szereplők
7
Vélemények
9
Képek
1
Videók

Galéria (9)

Videók (1)

 
Eastern79   2022. 01. 21.

legújabb vélemény

1
Tisztességes iparosmunka

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Sam Raimi producerkedése mellett készült kellemes oldschool horror a démonos fajtából, ráadásul megtörtént eseményeket dolgoz fel. Sötét hangulatú, érdekes film, hullámzó minőségű színészi alakításokkal, azonban a hangulat jól el lett találva, egyedül a vége volt talán egy kicsit összecsapva.

 
Hámori Balázs   2020. 09. 16.

1
Nem volt rossz

Ami azt illeti már többször is megnéztem habár nem egy kirívóan jó film, de annyira elég jó volt hogy ha más nem volt, vagy valami horrorra vágytam amit már ismertem akkor elő vettem. Azt tudni kell hogy a film elég sokat ferdít mert igen ennek is van némi valóság alapja (ami nálam mindig plusz pont egy film esetében). Igazából ha jobban ragaszkodnak az eredeti történethez sokkkal jobb lehetett volna mert az sokkal valóságosabb lett volna, ami azt is jelenti hogy félelmetesebb, mert egyébként néhény jump-scare és azon túl nem sok minden. A színészek többsége egyébként jó volt szegéyn Madison Davenport karaktere szándékosan egy idegesítő [email protected] ami miatt őt példuál szívesen látná az ember szenvedni ellenben Natasha Calis karakterével akit szivatni fog a démon. Viszont aki kifejezetten irritáló volt és gyenge karaktertől függetlenül az Kyra Sedgwick aki jobban tenné ha nyugdíjazná magát. Grant Show karaktere pedig ahogy jött úgy ment is nagyjából, szóval nem sok értelme volt igazából. 2012-hőz képest a démon elég, hát furán nézett ki, a CGI nem volt félelmetes. Egyébként ha érdekel valakit az eredeti történet nézzen utánna Kevin Mannis-nek aki az eredeti doboz tulajdonosa volt, az igazi történet ugyanis szerintem érdekesebb és érteni fogjátok az álláspontom is. Végül pedig megintcsak egy unalmas délutáni filmként tudnám leírni ezt is, megugrani nem hiszem hogy megfog bárki is, ez egy könnyed és egyszerűbb horror.

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 30.

0

A film nem indul rosszul,egy kis felvezetés,amelyben megismerjük a szereplőket,kezd a sztori beindulni,hiszen megveszik a dobozt.Telik az idő,és a kislány egyre jobban védi a dobozt,ami egy dybukk-ot (démon) tartalmaz,ugyanis abba zárták..... Na a lé... több»

 
Berto49   2017. 09. 04.

0

Minőségileg nagyon átlagos ez a film. A témában természetesen messze kimagaslik a Friedkin féle "Ördögűzés", meg mellette az "Ómen" (a folytatásait felejtsük el!), ezeket egy napon se lehet velük említeni. Érdekes, hogy a megszállott kis csajt itt is... több»

 
timeamarton93   2015. 03. 25.

1

A Démoni doboz tipikusan az a film, amit azért nézünk végig, mert bízunk benne, hogy lesz majd belőle valami. Aztán nem lesz. Kár érte, így viszont nem tudom ajánlani.

 
AlBundy   2016. 05. 27.

0

Az egyetlen film a mostanában szokásos ház+család+démon felállásból, ami tetszett. Egyszer mindenképp érdemes megnézni, főleg annak, aki kedveli a hasonló típusú filmeket, és bejött neki a Démonok között, vagy az Annabelle, mert azok (szerintem) rosszabbak mint ez.

 
Topicica   2016. 12. 07.

0

Jól esett "Negant" jónak látni :D Amúgy nem volt annyira rossz film. Nem sokáig fogok rá emlékezni, de azért egy estére simán elmegy.

A film összbevétele 85 446 075 dollár volt (imdb.com).

 

A film eredetileg R-besorolást kapott, amit azzal indokoltak, hogy "erőszakos és felkavaró képeket tartalmaz", de végül újravágták, így megkaphatta a PG-13 (13 éven aluliak számára nem ajánlott) besorolást.

(Hámori Balázs)
 

A filmet teljes egészében Vancouverben vették fel. A forgalmazó a Lions Gate Entertainment, itthon pedig a Fórum Magyarország.

(Sabnock Sanatory )
 

A filmet a Ghost House Pictures és a North Box Production segítségével készítették el, bevétele pedig az egész világon több mint 78 millió dollár volt.

(Sabnock Sanatory )
 

2012. augusztus 31-én volt a film bemutatója az USA-ban, míg itthon szeptember 20-án, a Fórum Hungarynek köszönhetően.

(Sabnock Sanatory )