Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Dögkeselyű (1982)

Dögkeselyü
Filmadatlap
 
26
Szereplők
8
Vélemények
13
Képek
3
Videók

Galéria (13)

Videók (3)

 
Emmersson   2022. 03. 12.

legújabb vélemény

1
Kultikus a '80-as évekből

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Micsoda szereposztás, milyen remek alakítások! Cserhalmi egy taxisofőrt alakít, akinek a helyzete már helyből zavaros: elvált, adósságai vannak. Egy napon viszont a reménytől is megfosztják, hogy újra sínre tehesse kisiklott életét. Megtakarítását és napi bevételét fondorlatosan és sunyin elemeli két utasa. A főnöke nem hisz neki, nincsen miből pótolnia a kasszát. Ekkor szakad el a cérna és borul minden, főhősünk elméje is. A film krimibe hajló dráma autósüldözéssel, túszejtéssel és váltságdíjjal. Amikor láttam Joel Schumaher Összeomlását, azt mondtam, hogy ő meg ezt a mozit látta. :) A zenéje pedig nagyon jó hangulatú.

 
Sabnock Sanatory   2021. 03. 11.

1
Cserhalmi a magyar Delon, de semmivel sem rosszabb

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

András Ferenc óriási nagy szerencsénkre a Cserhalmi György nevű zseniális színészt választotta ki Simon József taxis szerepére. Hihetetlen arc- és kézjáték, mimikák, játék a hangokkal, szinte mindent megmutat a repertoárjából. A kissé reszelős, de mé... teljes kritika»

 
Deku   2017. 10. 25.

0

Na igen ez az a helyzet amikor nem igazán egyértelmű maga a film. Egyértelműen nem a legjobb. Azt nem lehet rá mondani, hogy teljesen bukta lett, mert nem, de ez most valahogy akkor sem adta át az érzést.

1
 
Berto49   2017. 04. 22.

0

Talán az általam legtöbbször látott magyar film 1982-ből, természetesen a legnagyobb kedvencek egyike. Kész csoda, hogy a rendezője, András Ferenc rendezte, mert az ezt követő filmjei csapnivalók! Ez a film azonban minden ízében tökéletes. A szereplő... több»

 
alexxx   2015. 07. 11.

0

Úgy tudom, Arany Medve jelölést is kapott...amit mondjuk nem igazán értek, de biztos...

 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

0

A csodás Pannónia Filmstúdió. Szerintem zseniális, ahogy a ruha változása jelzi Simon folyamatos és fokozatos bűnbe involválódását. Gyakran azok lesznek bűnösök, akiket valamiért kár ért, hiszen máshogyan a rendszerben nem tudnának életbe maradni. Ki... több»

 
Filmbarát73   2022. 01. 26.

0

Valahogy előkerült a régmúltból ez a film, amit azt hiszem, hogy a 80-as években láthattam valamikor... Nem bántam meg, hogy ismét megnéztem, ugyanis van a filmnek olyan mondanivalója, ami most is nagyon igaz!

 

A film irodalmi alapja Munkácsi Miklós "Kihívás" című munkája.

(Berto49)
 

Az ütős és azóta is – magyar filmben – páratlanul ragyogó zenéjét, amit a kezdő képsorok alatt, majd később az autós üldözés során lehet hallani, Kovács György és Vukán György szerezte.

(Berto49)
 

Simon szülei az 1934-es Meseautót nézik, amikor meglátogatja őket, melynek főszereplője Perczel Zita.

(harnas1207)
 

Perczel Zita csak a szerep kedvéért utazott haza Olaszországból. A színésznő ekkor már visszavonult a filmezéstől, és nyugodt életet élt Rómában.

(harnas1207)
 

A filmnek musical változata is készült, melyet 2014. december 7-én mutattak be a Madách Színházban.

(harnas1207)