Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
63%

Bábok - Babák (1987)

Dolls
Filmadatlap
 
14
Szereplők
2
Vélemények
8
Képek
1
Videók

Galéria (8)

Videók (1)

 
Kóborló   2020. 10. 08.

legújabb vélemény

2
A babák éjszakája

Ismét előástam gyermekkorom egyik narrátoros videokazettás emlékét, és gondoltam, nosztalgiázom kicsit ezzel a filmmel közel 20 év távlatából. Jelen filmünk megszületéséért elsősorban egy bizonyos Charles Band producer a felelős, akit legalább annyir... teljes kritika»

 
Manson   2016. 10. 21.

0

Annak ellenére hogy nem egy mai film, mégis hozza azt amit egy jó horrorfilmtől elvárok. Ma is nagyon izgalmas film és a kategóriájában a jobbak között van.

 

Stuart Gordonnak (1947–2020), a film rendezőjének, továbbá a film két szereplőjének, Carolyn Purdy-Gordonnak és Ian Patrick Williamsnek ez már a harmadik közös filmje volt. Később az 1989-es, Robot Jax című filmnél szintén együtt dolgoztak.

(Kóborló )
 

A kislány szerepében látható Carrie Lorraine a film után felhagyott a színészkedéssel.

(Kóborló )
 

A forgatás befejezése után a forgalmazó stúdió nem volt megelégedve a véres jelenetekkel, így további utómunkálatok révén több véres és gore jelenetet készítettek a filmhez. Viszont a film végső vágása során ezekből a véres jelenetek java részét kivágták.

(Kóborló )
 

A babák hangját Stuart Gordon (1947–2020) barátai és családja adták a filmhez.

(Kóborló )
 

A film forgatását már 1986-ban befejezték, viszont olyan sok utómunkálatra volt szükség a babák megalkotása kapcsán, hogy csak 1987 márciusában tudták mozikba küldeni a kész filmet.

(Kóborló )