Méltán az egyik legjobb akció filmnek tartják. Az akció jeleneteken felül megfogó a sztori és valóban magával ragadó más szempontból is. Egy igazán eseménydús, percig sem unatkozós film.
Bruce Willis debütálása a nagy vásznon igazán rendkívülire sikeredett. Remek akció, nem csak a szimpla "megy előre és mészárol mindenkit" sztori van. Hans Gruber pedig egy olyan zseniális fögonosz volt, amit mai napig jó sok film megirigyelne.
Meglepően jól sikerült film. Nagyszerű alkotás ez a kedves rendezőtől. Nem tudom, hogy miért hurrogják le páran, pedig amire szolgálnának a filmek azt ez az alkotás megadja. Szórakoztat és éberen tart az utolsó percig.
Nagyon szeretem a Die Hard filmeket, mert akciódúsak és robbantgatósak. És amelyik filmben ez a kettő megvan az csaj jó lehet. Na jó, ez így ebben a formában nem igaz de ez a film nagyon jól sikerült!
Csak egyszer láttam, de nagyon megjegyeztem a történetet. Willis nagyon nagy színész és érdemes megnézni mindenkinek. Tele van akcióval és izgalommal.
Mondjon bárki bármit, a Die Hard minden idők egyik legjobb akciófilmje. Mai szemmel persze kissé ütött-kopott, de a maga korában forradalmasította az akciófilmeket, elég megnéznünk, hány száz mozifilm épült ugyanerre a dramaturgiára.
Az akcióhősök korában is kiemelkedett ez a film és még mindig bármikor végignézem amikor adják a tv-ben. Kultikus darab, melynek a dramaturgiájára azóta számtalan film épült fel.
Ez a film lassan 30 éves. Azt hiszem hogy aki nem a nyolcvanas évek végén látta annak ez a film biztosan a mai dömpingben sablonos. Azonban akkor ez egy igazik gyöngyszem volt. Mert bár voltak akciófilmek ez mégis kiemelkedő a maga nemében. Bosszú ál... Több
Klasszikus. Az első rész volt persze a legjobb, hiszen az egész új volt, nem csak a lerágott csont és akkor még biztosan nem Bruce Willis neve vitte be a moziba a nézőket. Csak utána.
Remek az alapötlet, elgondolkodtató és hatásos film, szuper szereplőgárdával. Bruce Willis játéka fenomenális! Remek akció film, tele izgalmas jelenettel. Egy percig sem lehet unatkozni a filmen. 4/5