Egy makulátlan elme örök ragyogása

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

2025.10.30 PatafyIvan

Érdekes

Érdekes, elgondolkodtató film, érdemes megnézni. Carrey és Winslet alakítása nagyon erős. Azért mára egy picit megkopott a film fénye.

2018.05.15 HercegPeter

Milyen érdekes lenne, ha a valóságban is lehetne ilyet csinálni. Biztos mindenkinek van valaki, akit szívesen kitörölne. Furcsa Jim Carrey-t nem bohóckodni látni egy filmben. Persze az azért látszik, hogy itt is a humoros jelenetek mentek neki a legj... Több

2015.05.12 hsanya182

A filmhez hűen alakítja Jim Carrey a szerepét. Olykor romantikus, néha bohókás, jól áll neki a karakter. A film nem egyszerű, talán az első fele elég lagymatagnak tűnhet, de a végére nem lehet győzni össze rakni a részeket. Találó laza kis gondolkodó... Több

2020.11.25 dailyfilmsan

Le a kalappal a film előtt. Nem lett a kedvencem, de egy nagyon sajátos történetet mutatott be. Nagyon jól összefűzve az idővonalakat. A díszlet is mesés és ötletes, tökéletes munka majdhogynem. A film megteremti azt az élethelyzetet, amire mindannyi... Több

2019.01.31 Thibo84

Jim Carrey-t nagyon jó színésznek tartom, aki ebben a filmben is bizonyította, hogy megállja a helyét. A történet maga, egy nagy katyvaszként indít, összevisszaságnak tűnik az egész, de idővel, ahogy a film cselekménye halad előre, minden a helyére kerül.

2025.01.13 SaSa

Jim Carrey...

...aki drámai szerepben épp olyan nagyszerű, mint komikus filmekben. A szereposztás kiváló a filmben. Elgondolkodtató a sztori. Amikor elmondják, hogy emléket/embert lehet törölni a memóriából, azonnal beugrik, hogy van néhány ember, akit úgy elfelednék. S szerintem mindenkinek van. :-) Bár az is igaz, hogy azok nélkül a találkozások és tapasztalások nélkül meg nem ugyanaz lenne az ember, aki lett... azáltal, hogy voltak negatív élményei, csalódásai... stb. Na mindegy. A film amúgy elég lassú és melankolikus hangulatú. De azért öt csillag, mert történetileg jól pakolták össze, jó az alapkoncepció, és remekül alakítanak a színészek benne. De nem kívánnám újra megnézni. Ahhoz kissé nyomasztó.

2023.08.07 Ildikó Bacskai

Egy makulátlan elme örök ragyogása (2004)

A makulátlan alapötlet és díszes színészgárda mellé érkezik egy gyenge rendezés, túlolt csavarok, és követhetetlen események sorozata. Nagy csalódás volt a film.

2017.01.30 MKristijan

Az első felében próbáltam megérteni mi is történhet, és szerencsére egyfajta fordulattal meg is kaptam a választ. Nem megszokott felépítés.

2018.08.22 Syracuse

Jim Carrey valaha volt legjobb filmje, egyben legjobb alakítása. Az egyik legszomorúbb és legmeghatóbb romantikus film. Nálam pedig egyértelműen ott van a valaha készült 20 legzseniálisabb film között is.

2021.01.01 uniterra Nézhetetlen

Mekkora zagyvaság.

2018.03.13 hackerjulcsi

Sokszor gondolkoztam már a film fő kérdésén: Könnyebb lenne, ha mindent elfelejthetnénk és újrakezdhetnénk? Nem esnénk-e újra ugyan abba a mederbe? Zseniális szerintem, ahogy a lány hajszíne változik a valóság változásával egyszerre.

2019.01.14 szabomarc

Nagyon meglepett elsőre, hogy Jim Carrey ilyen komolyabb karakter szerepét is képes magára ölteni, mindazonáltal maga a történet annyira nem fogott meg.

2022.01.10 Gauss

Egy különleges romantikus film. Izgalmas, szép történet, van benne csavar is. Jó ez így, ahogy van. :)

2016.10.23 vivikejencikelara

Jim Carrey nek jobban állnak az ilyen komoly karakterek megformálása. Néha többször elvesztem a filmben, nem tudtam hol járunk, mi miután következett, mégis csodálatos film. Nehéz kiemelni a Titanic-ból a csajt de ez már majdnem jó volt. Mindig akárhányszor megnézem, tudok benne valami újat felfedezni.