Röviden a véleményem a sorozatról (bocsánat, a franchise-ról): 1–4 részek: eredeti ötlet, jó hangulat, szerettem. 5–6. részek: egyre unalmasabb, kezd leülni a sorozat. 7–8. részek: látványosabbak és jobbak, mint az előző (5. és 6.) részek. 9. rész: na tessék, érthetetlen, azt gondolom ,ennek talán el sem kellett volna készülnie, egyáltalán nem illik a sorba.
Brutálisan jól felépített horror, imádom. Hirtelen a lényegre tér, folyamat jön valami infó, megtartja az izgalmat, feszültséget végig. Nagyon jó! Ajánlom...
Sokan úgy is mutatják be, mint egy trancsírozós filmet, pedig ez végképp nem úgy van. Azonkívül, hogy vannak benne véres jelenetek – vannak, azért is horroros besorolású –, egy nagyon okosan felépített film, aminek mondanivalója is van, és nagyon fontos dolgokkal foglalkozik. (Az első rész persze a legnagyobb, de a 2. és 3. is fantasztikus. Az első 3 részt tartom az igazi Fűresz-filmeknek, a többi már csak egy nézhető horror. Az első három az igazi). Egy fordulatos, izgalmas, ma már kultikus remekmű.
A Fűrész-sorozat kétségkívül az egyik leghíresebb horror széria, a műfajban egy mérföldkőnek számít, lehet szeretni illetve nem szeretni, de ez az igazság. Ez az első rész viszonylag visszafogott, kerüli a szadizmust és az igazán vérkiontós játékokat... Több
Mindegyik részét láttam. Nem ilyedtem meg sosem a filmbéli jelenetektől, inkább néha morbid, gusztustalan volt.Megint egy pszihopata ember cselekményeit boncolgató film mégis ez valahogy megmaradt bennem örökre.
Zseniális film, a legjobb horror, amit valaha láttam. Mind a 8 részt láttam, de az elsőt egyik sem múlta felül, a végén csak kapkodtam a fejem. Valami újat sikerült itt alkotni, amit azóta sem közelített meg más film.
Imádom a fűrész filmeket. Nem az a szellemes, villódzó fények, áram elmegy nincs térerő film. Inkább a véres, brutális elmebeteg horror. Nekem mindegyik része nagyon tetszetősre sikeredett. Szuper!
Szerintem egy elmebeteg lehet a készítő! Hihetetlen még a gondolat is aki ilyenre vetemedik! Megrázó!
Ez az a horror sorozat amire azt mondom, hogy meg van benne minden, szadista és brutális. Viszont a történet haladtával rájön a néző, hogy csavaros is nem kicsit. Imádtam a fordulatokat benne.