Moziba láttam, és azt hittem egy hentelős-sikoltozós horror lesz. Hát nem az volt :) Nálam Top 10-es ez a film!
Annak idején, 2004-ben a legelső Fűrész epizód egy új korszakot nyitott a horrorfilmek műfajában. Egy új stilus teremtődött mely olyan módon hatott, hogy miközben elborzasztott, el is gondolkodtatta a nézőt egy csapda megoldásán, mégpedig a kényelme... Több
Szerintem nagyon jó film volt és egyben jól meg is tudta mutatni azt az irányt, amit az új évezred horror avagy thriller filmeknek követniük kell! Ez pedig a következő lenne: jól összerakott történet (pont annyi csavarral a történetben, ami még fogya... Teljes kritika
Nagyot szólt, amikor megjelent, azóta már láttam párszor, de nem lehet megunni. Alapfilm lett a horrorok között, az összes rész közül egyértelműen ez a legjobb.
Nagyon egyedi, a maga idejében újszerű thriller. Tetszett az alapötlet, hogy nem egy klasszikus gyilkos áll a háttérben, hanem egy "igazságosztó", aki a bűnősöket ítéli el. A forgatókönyv csavaros, ez a legfőbb erőssége. Egy kicsit érződik rajta az alacsony költségvetés, de kihozták belőle a legtöbbet. 8,5/10
Nagyon izgalmas, néhol gyomorforgató, hiteles film. A történet nagyon megkapó, sok részen keresztül tartja fenn az érdeklődést töretlenül.
SPOILER! Még a korszakalkotó filmekben is előfordulhatnak hibák. A Fűrészt korszakalkotónak tartom, de a végén láttam egy furcsa elképzelést: az ominózus jelenetben, amiben a doki lefűrészeli a lábát, az ingével elszorítja seb feletti részt. A film e... Több
szerintem egy ilyen ember most is jól jönne a társadalomnak (igen hasonló kegyetlenséggel). ha az ember túl tud lendülni a gyomorforgató részeken (ami az első részben egyébként nem nagyon van) akkor megérti mi is a lényeg
A fűrész, illetve annak első része az a film, amire sokáig vártam. Eredeti történet, ami egyben sokkoló is, kellően brutális, izgalmas, és végig nem tudom mi fog történni, de a legkevésbé gyanakodtam ilyen befejezésre. Kijelenthetem, hogy a legnagyobb csavar volt amit életemben láttam.
Ismert, klasszikus, alap horror film, engem mégsem fogott meg igaziból. Vannak benne gagyi, lehetetlen részek és a sztorija sem annyira fantáziadús. Max.egyszeri nézésre elmegy.
Felkavaró, brutális, de a játékosság miatt zseniális. Mindig is bejöttek az ilyen szabadulós horrorok.