Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
74

Halálos iramban 8 (2017)

The Fate of the Furious
Filmadatlap
 
30
Szereplők
22
Vélemények
224
Képek
14
Videók

Érdekességek: Halálos iramban 8 (2017)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 1 236 005 118 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 488 094 562 forintot termelt. A hazai mozik összesen 340 937 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Theron és Diesel első közös filmje.

(HETEDIK )
 

Az autós részben valódi kocsikat is összetörtek.

(HETEDIK )
 

A filmet 2016 márciusában kezdték forgatni.

(HETEDIK )
 

Black és Gibson második közös filmje.

(HETEDIK )
 

A rendező több színésszel is dolgozott együtt korábban.

(HETEDIK )
 

Diesel is esélyes volt a rendezésre.

(HETEDIK )
 

Diesel a rendezői székbe Rob Cohent szerette volna.

(HETEDIK )
 

Eva Mendes filmes visszatérése is esélyes volt.

(HETEDIK )
 

A forgatást Kubában kezdték.

(HETEDIK )
 

A rendező egy másik Universal filmjével nyerte el a producerek bizalmát.

(HETEDIK )
 

A hatalmas robbantást Izlandon forgatták.

(HETEDIK )
 

A legnagyobb filmes robbantás kap helyet a filmben.

(HETEDIK )
 

A filmben Paul Walker karakterét is megemlítik.

(HETEDIK )
 

A filmben CGI technológiát alkalmaztak.

(HETEDIK )
 

Az ötödik 1 milliárd feletti bevételű Universal film.

(HETEDIK )
 

A franchise spinoffot is kap Statham és Rock szereplésével.

(HETEDIK )
 

A Halálos iramban 8-at az első héten 2,1 millió alkalommal szedték le a netről illegálisan. A kézikamerával felvett másolat valószínűleg Indiából származik. Ez egyébként elég gyenge eredmény, mert a Halálos iramban 7-et 4,74 milliószor töltötték le a bemutató utáni héten, a Jurassic Worldöt pedig 3,1 milliószor. (UIP-Duna)

(hp)
 

A Halálos iramban 8 a Universal ötödik filmje, melynek bevételei meghaladták a 1 milliárd dollárt (Jurassic World (1,67 M), Halálos iramban 7. (1,52 M), Minyonok (1,16 M), Jurassic Park (1,04 M)).

(hp)
 

Egy héttel a film premierje után derült ki, hogy elkészül a Halálos iramban hosszú ideje tervezett spin-offja, melynek története a Jason Statham és Dwayne Johnson által alakított karakterek köré épül.

(hp)
 

Vin Diesel a 2017-es CinemaConon (március 29.) elmondta, hogy az nyolcadik epizóddal új trilógia veszi kezdetét, és ezzel együtt megerősítette, hogy egész biztosan elkészül a nyolcadik és a kilencedik rész.

(hp)
 

Vin Diesel elmondása szerint Paul Walker azt szerette volna, hogy a franchise visszatérjen a városi autós üldözésekhez. Diesel egy interjúban azt mondta, hogy a Halálos iramban 8 tisztelgés lesz az elhunyt barátja emléke előtt.

(hp)
 

Pletykaszinten felmerült, hogy több évnyi szünet után Eva Mendes ezzel a film tér vissza a vászonra, a hírt azonban nem erősítették meg hivatalosan.

(hp)
 

Lucas Black a 2006-os Halálos iramban - Tokiói hajsza után ezzel a filmmel tér vissza franchise-hoz, és ezzel együtt Sean Boswell karakteréhez.

(hp)
 

A Halálos iramban 8-hoz fűződik a legnagyobb filmes robbantás, melyet Izlandon forgattak. A szóban forgó jelenetet 2016. áprilisában vette fel a stáb.

(hp)
 

F. Gary Grey rendező a film számos sztárjával dolgozott már együtt korábban: Vin Diesel - Túl mindenen, Jason Statham és Charlize Theron - Az olasz meló, Dwayne Johnson - Csak lazán.

(hp)
 

Vin Diesel a The Tonight Show Starring Jimmy Fallon egyik adásában jelentette be, hogy a film cselekménye New Yorkban fog játszódni.

(hp)
 

A Halálos iramban 8 Lucas Black és Tyrese Gibson második között filmje a 2010-es Légió után.

(hp)
 

A filmben az HBO népszerű Trónok harca című sorozatából ketten is szerepet kaptak: Nathalie Emmanuel és Kristofer Hivju.

(hp)
 

A Halálos iramban - Tokiói hajsza után ez a franchise első olyan filmje, melyben nem tűnik fel a 2013-ban tragikus körülmények között elhunyt Paul Walker.

(hp)
 

A film forgatási munkálatai 2016. március 14-én kezdődtek meg Mývatn városában, Izlandon, de a stáb dolgozott Kubában és Atlantában és Clevelandben is.

(hp)
 

A Halálos iramban 8 az első olyan hollywoodi produkció, mely engedélyt kapott arra, hogy Kubában forgasson.

(hp)
 

A Halálos iramban 8 első hivatalos előzetesét 139 millióan látták mindössze 24 óra alatt. Ezzel a film megdöntötte A szépség és a szörnyeteg által nem sokkal korábban beállított rekordot.

(hp)
 

A Universal fejesei azt nyilatkozták, hogy szeretnének beindítani egy spin-off franchise-t. Ennek a főszerepére Hobbs (Dwayne Johnson) és Deckard (Jason Statham) karaktere a legesélyesebb.

(hp)
 

Még mielőtt F. Gary Gray megkapta volna a rendezői széket, Vin Diesel elmondta, hogy legszívesebben Rob Cohennek, az első rész rendezőjének adná a lehetőséget.

(hp)
 

Vin Diesel neve is felmerült a rendezői székre.

(hp)
 

A stúdió már az elején jelezte, hogy Kurt Russell karaktere nagyobb szerepet kap majd az új részben.

(dulkap)
 

F. Gary Gray rendező 2015. október 8-án a Facebook oldalán jelentette be a hírt, mely szerint ő kapta a produkció direktori székét. ’Nem is akarhatnék jobb partnereket, mint Vin Diesel, Neal H. Moritz és a Universal Studios Entertainment…’ – állt a bejegyzésben.

(hp)
 

F. Gary Gray rendező azzal nyerte el a stúdió bizalmát, hogy a szintén a Universal égisze alatt készült Egyenesen Comptonból 2015-ben az év egyik legnagyobb meglepetésfilmje lett, mely csak hazájában 196 millió dollárt kaszált.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.