Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

Az utazás (2021)

I onde dager
Filmadatlap
 
15
Szereplők
17
Vélemények
10
Képek
2
Videók

Galéria (10)

Videók (2)

 
Zoltán383985   2021. 11. 13.

legújabb vélemény

0
Ez komoly?

A mai napon ez a második film, amit kár volt megnézni. Senkit nem akarok megbántani, és nem vagyunk egyformák, de ez egy .... film. Az igaz, hogy így is pénzhez lehet jutni. (???)

 
Lubi   2021. 10. 22.

a nap véleménye

7
Gyilkossági terápia

Az északi thrillerek és film-noirok hatalmas népszerűségre tettek szert az elmúlt évtizedekben. A legújabb norvég Netflix szenzáció, Az utazás borongós hangulatát azonban egy jó adag fekete humor is fűszerezi. A tetovált lány eredeti filmváltozatának... teljes kritika»

 
HannaK   2021. 10. 24.

3

A skandináv filmektől nem ezt szoktuk meg. Meglepett a film. Egy furcsa párterápia, de működik.

 
Eastern79   2021. 10. 25.

2
Brutális fekete humor

Tommy Wirkola filmjeit lehet utálni vagy szeretni, de középút nincs. Igazán a horror műfajában érzi jól magát, és azon belül is szereti a rendhagyó szituációkat. Most sincs ez másként, hiszen egy elhidegült házaspár történetébe csöppenünk bele, akik egy kirándulás alkalmával tervezik egymást eltenni láb alól, azonban az események, ahogy az már lenni szokott, nem várt fordulatot vesznek. Noomi Rapace (Prometheus, Alien: Covenant, Hét nővér) számomra meglepetés volt a kemény feleség szerepében, és egyértelműen az ő zseniális játékára épül a film. A férjet alakító Aksel Hennie is emlékezetes, de a többi szereplőre sem lehet panasz. Miközben a jellegzetes északi humor hatja át a történetet, szépen lassan fekete komédiából slasher horrorra vált a sztori, abból is a gyomorforgatóan brutálisra, mégis képes közben megnevettetni. Vannak pillanatai, amelyek már-már a Hullajót idézik, azonban néha elveti a sulykot, már ami a gore-t illeti. Egyetlen hibája csupán az, hogy nem képes egyensúlyt tartani a vicces és a meglepően erőszakos pillanatok közt, de még így is egy rendkívül merész és egyedi műfajegyveleg lett. A nem lineáris történetvezetés folyamatosan fenntartja a figyelmet, nincs üresjárat, és ettől olyan élvezetes, mert nincs ideje az embernek az apró hibákon agyalni. Kimondottan brutális, rendhagyó alkotás némi fekete humorral fűszerezve.

 
stevepisti   2021. 10. 16.

2

Meglepően jó norvég film, nem erre számítottam. Sok fekete humorral, nem kevés akcióval, egyszerű történettel. Jó színészi játékok, a helyszín is rendben van. Csak ajánlani tudom, engem végig lekötött.

 
stomachh   2021. 10. 19.

2

Skandináv morbid humor remek színészekkel. Aki bírja a stílust, annak kiváló szórakozást fog nyújtani. Nekem nagyon tetszett, kellemes, önfeledt 2 óra szórakozás.

 
Tanovszky   2021. 10. 25.

2
Inkább 18+

Vicces-brutális akart lenni, de inkább csak brutális lett. Nagyon erőszakos, nagyon véres, mondhatni darabolós. Néhol tényleg vicces, néhol pedig direkt túl van tolva, hogy vicces legyen a véres brutalitás, de szerintem túllőttek a célon. A vége felé túl sok a kihagyott ziccer a főszereplők részéről. Ez a tipikus, hogy egy élet-halál harc közben leüti a gonoszt, majd nem ártalmatlanítja, hanem elkezd menekülni, hogy aztán az fel tudjon kelni, és újra támadhasson. Na ezt ismételgetik a vége felé nagyon sokszor. Lehet, hogy paródiának szánták. És túl hosszú lett a film, annyira azért nem szórakoztató. Bőven 18+.