Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Az utazás (2021)

I onde dager
Filmadatlap
 
15
Szereplők
19
Vélemények
10
Képek
2
Videók

Vélemények: Az utazás (2021)

 
Greeta   2021. 12. 21.

legújabb vélemény

2

Ritkán lep meg egy film, de ez meglepett. Kiszámíthatatlan történet, ahol csak kapkodja az ember a fejét.

 
Sabnock Sanatory   2021. 12. 14.

a nap véleménye

8
Vér és vér mindenhol...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A skandinávok közül talán a norvégok csinálják a legbrutálisabb horrorfilmeket és thrillereket. Ez számomra nem is lehet vitás. A film története totálisan átlátszó, és mégis zseniális. Adva van egy lecsúszott rendező, Lars (Aksel Hennie), és egy tehe... teljes kritika»


 
Lubi   2021. 10. 22.

a nap véleménye

7
Gyilkossági terápia

Az északi thrillerek és film-noirok hatalmas népszerűségre tettek szert az elmúlt évtizedekben. A legújabb norvég Netflix szenzáció, Az utazás borongós hangulatát azonban egy jó adag fekete humor is fűszerezi. A tetovált lány eredeti filmváltozatának... teljes kritika»

 
Eastern79   2021. 10. 25.

3
Brutális fekete humor

Tommy Wirkola filmjeit lehet utálni vagy szeretni, de középút nincs. Igazán a horror műfajában érzi jól magát, és azon belül is szereti a rendhagyó szituációkat. Most sincs ez másként, hiszen egy elhidegült házaspár történetébe csöppenünk bele, akik egy kirándulás alkalmával tervezik egymást eltenni láb alól, azonban az események, ahogy az már lenni szokott, nem várt fordulatot vesznek. Noomi Rapace (Prometheus, Alien: Covenant, Hét nővér) számomra meglepetés volt a kemény feleség szerepében, és egyértelműen az ő zseniális játékára épül a film. A férjet alakító Aksel Hennie is emlékezetes, de a többi szereplőre sem lehet panasz. Miközben a jellegzetes északi humor hatja át a történetet, szépen lassan fekete komédiából slasher horrorra vált a sztori, abból is a gyomorforgatóan brutálisra, mégis képes közben megnevettetni. Vannak pillanatai, amelyek már-már a Hullajót idézik, azonban néha elveti a sulykot, már ami a gore-t illeti. Egyetlen hibája csupán az, hogy nem képes egyensúlyt tartani a vicces és a meglepően erőszakos pillanatok közt, de még így is egy rendkívül merész és egyedi műfajegyveleg lett. A nem lineáris történetvezetés folyamatosan fenntartja a figyelmet, nincs üresjárat, és ettől olyan élvezetes, mert nincs ideje az embernek az apró hibákon agyalni. Kimondottan brutális, rendhagyó alkotás némi fekete humorral fűszerezve.

 
HannaK   2021. 10. 24.

3

A skandináv filmektől nem ezt szoktuk meg. Meglepett a film. Egy furcsa párterápia, de működik.

 
stevepisti   2021. 10. 16.

2

Meglepően jó norvég film, nem erre számítottam. Sok fekete humorral, nem kevés akcióval, egyszerű történettel. Jó színészi játékok, a helyszín is rendben van. Csak ajánlani tudom, engem végig lekötött.

 
Tanovszky   2021. 10. 25.

2
Inkább 18+

Vicces-brutális akart lenni, de inkább csak brutális lett. Nagyon erőszakos, nagyon véres, mondhatni darabolós. Néhol tényleg vicces, néhol pedig direkt túl van tolva, hogy vicces legyen a véres brutalitás, de szerintem túllőttek a célon. A vége felé túl sok a kihagyott ziccer a főszereplők részéről. Ez a tipikus, hogy egy élet-halál harc közben leüti a gonoszt, majd nem ártalmatlanítja, hanem elkezd menekülni, hogy aztán az fel tudjon kelni, és újra támadhasson. Na ezt ismételgetik a vége felé nagyon sokszor. Lehet, hogy paródiának szánták. És túl hosszú lett a film, annyira azért nem szórakoztató. Bőven 18+.

 
stomachh   2021. 10. 19.

2

Skandináv morbid humor remek színészekkel. Aki bírja a stílust, annak kiváló szórakozást fog nyújtani. Nekem nagyon tetszett, kellemes, önfeledt 2 óra szórakozás.

 
indingo   2021. 10. 23.

0

Vér, vér és vér. Nem tudnám megmondani a műfaját, de egy egészen érdekes film. Helyenként komoly, véres és nyomasztó, másutt átcsap paródiába. Noomi Rapace-tól mindig valami különlegeset kapunk. Betegek ezek a norvégok.

 
H.a.n.n.a   2021. 10. 31.

1

Amikor leültem megnézni, nem tudtam, mire számítsak. Meglepő, és olykor mulatságos. Egyedi története van, az biztos.

 
elekm90   2021. 10. 31.

0

Jóllehet, valóban eléggé véres, és sokszori alpári is, de aki ezt bírja, és a fekete humor sem áll távol tőle, az kedvelni fogja. Engem személy szerint rohadtul szórakoztatott, bár a végére exponenciálisan felgyorsuló cselekményt egy kicsit én is soknak éreztem, Noomi Rapace és Aksel Hennie viszont remekeltek a főszerepben.

 
Alexa   2021. 10. 24.

0

Nekem teljesen kiszámítható volt a film, pedig szeretem a skandináv filmeket. Nagyot csalódtam, mert a színésznőt is szeretem. Kissé olyan érzésem volt, mintha egy erőltetett Tarantino-David Lynch hibrid filmet látnék.

 
Zénó   2021. 10. 18.

0

Nem tudnám kategorizálni. Vannak olyan részek, ahol annyi a vér, hogy egy horrorfilmet simán lenyomna. Meg vannak olyan részek, amelyek inkább burleszkbe hajlanak. A kettő szerintem nem túl jó párosítás. Csak a színésznő miatt néztem meg, de az is felejthetőt alakított.

 
Lóri Ádámcsik   2021. 11. 09.

0
Csemege

Egy különc/egyedi darab fekete humorral nyakon öntve. Jó kis esti film, ajánlom! :)

 
acura steve   2021. 10. 18.

0

Nekem ez a fajta stílus nem jön be, morbid. Csodálkozom, hogy ezek a népszerű norvég színészek elvállalták ezt.

 
Fikatours_blogger   2021. 10. 28.

0
Nyomokban poént is tartalmaz

Lassan újra kellene definiálnunk a horror fogalmát. Az, hogy egy levágott végtagból spriccel a vér, ma már komikussá teszi azt a jelenetet, amin húsz éve még borzongtunk. Így most zavartan ültem a film előtt, hogy most nevetnem kéne vagy sírnom.

 
BÉLA   2021. 10. 24.

0
Szuper

Az utóbbi évek legjobb filmjét láttam. Persze most is akad, akinek nem tetszik, de ezek azok az elfuserált esztéták.

 
CsakEgyCsajszi   2021. 11. 10.

0

Eléggé trancsírozós, folyik a vér, izgalmas. Egyszer nézhető. Jók benne a szereplők, a helyszín. Kalandos hétvégi párterápia.

 
Zoltán383985   2021. 11. 13.

0
Ez komoly?

A mai napon ez a második film, amit kár volt megnézni. Senkit nem akarok megbántani, és nem vagyunk egyformák, de ez egy .... film. Az igaz, hogy így is pénzhez lehet jutni. (???)