Ott kezdem, hogy ismerve a többi antihősös Sony-filmet, már eleve kisebb elvárásokkal ültem neki. Adott Kraven, akinek vadászmaffiózó apja, Crowe elviszi oroszlánvadászatra, ám ott megsérül, és minő véletlen, egy feketecsaj pont ott terem (akinek a karaktere jellegtelen és természetesen nem lesz kibontva) egy varázsfőzettel, amitől megmenekül és szuper képességeket kap. Ugrunk az időben, Kraven a rosszfiúkra vadászik, ám összerúgja a port a főgonosszal, kistáskás rinóval (aki animálva is vicces és eskü, emlékeztet a politikai elemző Ruff Bálintra :) ). Vadászra vadásznak. Természetesen a kistáska húzza a rövidebbet (egy vicces CGI bunyó keretében), aztán ott kapunk egy csavarnak szánt „Crowe mozgatta a szálakat” dolgot. Közben pedig elsütik azt a sablont is, hogy nyápic kisöcs a végére megkeményedik, mint a kádszéle, és ő lesz a gonosz kaméleon. Egynek elment érzésem támadt a film után. Igazából még a látványt is csak félig tudom megdicsérni, a CGI bunyók borzasztók.
A rendező a film első negyedét arra szánja, hogy valamiféle áltudományos magyarázatot adjon a főhős szuper erejének megszerzésére, majd a történet felénél behoz egy újabb antihőst, akitől csak úgy fogadjuk el, hogy képes megállítani az időt. Ezenkívü... Több
A címszereplő Kraven-en kívül „csak” 4, azaz négy karaktert pazaroltak el az okosok: – Calypso – Rhinó – Kaméleon – a Külföldi
Igazából már írni sem nagyon van kedvem az efféle ótvar filmekről, annyira fárasztóan bénák, hogy leginkább azt nézed, mennyi van még hátra belőlük. Ezek a képregényes figurák már a könyökünkön jönnek ki, hiteltelen gonoszokkal, ratyi cgi-vel, lőni é... Több
Azt nem tudom, hogy mitől lenne ez a karakter ennyire gonosz, kb. ölj vagy megölnek törvényt alkalmazza az egész filmben, viszont igazából annyira izgalmas sem volt sem a karakter, sem a film a vége, sikerült is elaludni.
Nekem 2024 egyik legjobb filmje volt. Elég unott fejjel mentem be párommal a filmre, érdektelen kedvel, már azt terveztem, melyik csajos filmre fog beülni velem legközelebb bosszúból, de kb. az első perctől lekötött a film, az első negyed óra után már nagyon izgultam és extra érdekessé vált, a film a legvégén pedig páromnál nagyobb lelkesedéssel elemeztem ki a fim részleteit. Nagyon nagyon pozitív csalódás volt.
Nem vagyok szuperhősfilm-rajongó. De egy-egy megtekintést beiktatok. Ezzel a filmmel nem vesztettem volna semmit, ha kihagyom. A sztori unalomig lerágott csont. A CGI pedig gyenge. A közepest alulról karcolja nálam. Egyszer azért elmegy.
Szerintem ugyanabba a hibába esik, mint a Morbius. Az akció hihetetlenül pörgős, de a speciális effektek egyszerűen nagyon sántítanak, Aaron Talyor-Johnson szerintem pedig el van pazarolva erre a szerepre, sokkal jobb ő ennél.