Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
88%

Nyomorultak (2019)

Les misérables
Filmadatlap
 
27
Szereplők
4
Vélemények
20
Képek
1
Videók
 
Twister   2020. 03. 14.

legújabb vélemény

0

Senkit ne tévesszen meg a cím, ez a film elképesztően ütős és fajsúlyos. Igaz, hogy az eredeti is az, de úgy érzem, hogy az esszenciáját manapság egyre ritkábban próbálkják meg adaptálni. Ladjy Lynek ez sikerült, mindezek mellett pedig nagyon eredeti művet tett le az asztalra.

 
LordOfWings   2020. 03. 13.

0

Teljesen elállt a szavam, gyerekek, ez a film elképesztően ütős. Nem az a fajta, amit még egy ideig meg szeretnék nézni, mivel még jelenleg is emésztenem kell, amit láttam. Mindenkinek tudom ajánlani a figyelmébe, aki egyszerűen szeretné kockára tenni a gondolkodásmódját.


 
hogerr   2020. 03. 07.

0

Ilyen (is) a külvárosi valóság. A film kompromisszum nélkül tárja elénk a franciaországi helyzetet, és bár végig érezhető, hogy egyfajta kritikáról van szó, mégse mondható el róla, hogy egyértelmű véleményt fogalmaz meg. Inkább üzenetet közvetít, és ... több»

 
Sniper   2020. 03. 05.

0

Ladj Ly karrierje szépen ível felfelé, ez a filmje ismét lélegzetelállítóan hiteles és megdöbbentő lett. Generációk sebei, az elveszettség érzése hatja át az egész produkciót. A befejezése pedig olyan keményen mellbe vág, hogy egyhamar nem lehet elfedni a látottakat.

Galéria (20)

Videók (1)

A film összbevétele 18 983 590 dollár volt (imdb.com).

 

A film a francia miniszterelnököt, Emmanuel Macront sem hagyta hidegen, aki szerint az alkotás "bosszantóan hiteles", emiatt felszólította a kormányát, hogy álljanak elő olyan ötletekkel, melyekkel javíthatnának a szegénysorba kényszerült fiatalok életminőségén.

(hp )
 

A Gwadát alakító, modellként híressé vált Djebril Zonga és a rendező, Ladj Ly fiatalkoruktól ismerik egymást.

(hp )
 

Két hónappal a Nyomorultak franciaországi premierje után a filmre több mint 2 millió mozijegyet értékesítettek. Ezzel ez a produkció lett a Le Pacte forgalmazó történetének legsikeresebb filmje.

(hp )
 

A Nyomorultak Ladj Ly azonos című rövidfilmjének egészestés feldolgozása.

(hp )
 

A Nyomorultak a rendező, Ladj Ly első nagyjátékfilmje.

(hp )
 

A filmet 2019. szeptember 10-én az A-kategóriás filmes seregszemlén, a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták.

(hp )
 

A Nyomorultak világpremierje 2019. május 15-én volt a Cannes-i Filmfesztiválon. A film amerikai forgalmazási jogait nem sokkal ezt követően szerezte meg az Amazon Studios.

(hp )
 

A Nyomorultak kiváló kritikai fogadtatásban részesült. A film jelenleg 82 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2020. január).

(hp )
 

A Nyomorultakat 3 kategóriában jelölték a 32. Európai Filmdíjon. Az alkotás versenyben volt a legjobb film és a legjobb forgatókönyvíró kategóriáiban is.

(hp )
 

Ezt a filmet nevezte Franciaország a 2020-ban megrendezésre kerülő 92. Oscar-gálára.

(hp )
 
Nem az a fontos, hogy azt eldobja-e az, aki a kezében tartja, hanem maga a helyzet. Drámaiság és sorstragédia a lehető legmagasabb fokon. több»
 
Ritkán írok ilyet, de valóban tökéletes darabról van szó, mely méltó Victor Hugo klasszikusához, és a legfontosabb alkotások között van a helye! több»
 
Nagy szükség van hasonlóan őszinte, merész és lebilincselő filmekre, mert így épülhetünk és formálódhat a világlátásunk, amellett, hogy kapunk egy bitang erős másfél órát több»