Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
97

Nyomorultak (2019)

Les misérables
Filmadatlap
 
27
Szereplők
4
Vélemények
20
Képek
2
Videók
Nyomorultak
 
Twister   2020. 03. 14.

legújabb vélemény

Senkit ne tévesszen meg a cím, ez a film elképesztően ütős és fajsúlyos. Igaz, hogy az eredeti is az, de úgy érzem, hogy az esszenciáját manapság egyre ritkábban próbálkják meg adaptálni. Ladjy Lynek ez sikerült, mindezek mellett pedig nagyon eredeti művet tett le az asztalra!

 
Tom   2020. 03. 13.

Teljesen elállt a szavam, gyerekek, ez a film elképesztően ütős. Nem az a fajta, amit még egy ideig meg szeretnék nézni, mivel még jeleneg is emésztenem kell, amit láttam. Mindenkinek tudom ajánlani a figyelmébe, aki egyszerűen szeretné kockára tenni a gondolkodásmódját.


 
hogerr   2020. 03. 07.

Ilyen (is) a külvárosi valóság. A film kompromisszum nélkül tárja elénk a franciaországi helyzetet, és bár végig érezhető, hogy egyfajta kritikáról van szó, mégse mondható el róla, hogy egyértelmű véleményt fogalmaz meg. Inkább üzenetet közvetít, és (kritikus) gondolkodásra készteti a nézőt. Elég hidegrázós élmény volt megnézni, nálam egyből be is került a top 10-be.

 
Sniper   2020. 03. 05.

Ladj Ly karrierje szépen ível felfelé, ez a filmje ismét lélegzetelállítóan hiteles és megdöbbentő lett. Generációk sebei, az elveszettség érzése hatja át az egész produkciót. A befejezése pedig olyan keményen mellbe vág, hogy egyhamar nem lehet elfedni a látottakat.

 
Nyomorultak kritika több»
 
Nem az a fontos, hogy azt eldobja-e az, aki a kezében tartja, hanem maga a helyzet. Drámaiság és sorstragédia a lehető legmagasabb fokon. több»
 
Ritkán írok ilyet, de valóban tökéletes darabról van szó, mely méltó Victor Hugo klasszikusához, és a legfontosabb alkotások között van a helye! több»

A film összbevétele 18 202 623 dollár volt (imdb.com).

 

A film a francia miniszterelnököt, Emmanuel Macront sem hagyta hidegen, aki szerint az alkotás "bosszantóan hiteles", emiatt felszólította a kormányát, hogy álljanak elő olyan ötletekkel, melyekkel javíthatnának a szegénysorba kényszerült fiatalok életminőségén.

(hp)
 

A Gwadát alakító, modellként híressé vált Djebril Zonga és a rendező, Ladj Ly fiatalkoruktól ismerik egymást.

(hp)
 

Két hónappal a Nyomorultak franciaországi premierje után a filmre több mint 2 millió mozijegyet értékesítettek. Ezzel ez a produkció lett a Le Pacte forgalmazó történetének legsikeresebb filmje.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.