Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
53%

Leviathan (1989)

Leviathan
Filmadatlap
 
17
Szereplők
4
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Galéria (13)

Videók (1)

 
7ETEDIK   2019. 01. 10.

legújabb vélemény

0

Egy egyszernézős B film, amely scifi klasszikusokból lopkod, viszont remek színészi gárdával. Mai szemmel néhány jelenet már inkább vicces mint rémisztő.

 
Filmdoki   2018. 07. 26.

1

Mit kapunk, hogy elegyítjük az Alien és A dolog című mozikat? Ezt a filmet. A Leviathan szinte pofátlanul nyúl az imént említett két klasszikusból, ám azok magas minőségét nem éri el. A feszültségteremtés sokszor nincs megfelelően felépítve, a karakt... több»

 
Márton   2019. 01. 08.

0
Merítünk innen is onnan is...

Nem tagadom közel állnak a szívemhez az afféle alkotások, ami a tudományos fantasztikum határait feszegeti, kellő mennyiségű horror elemekkel! A 80-as és 90-es évek bőséggel "elárasztotta" az eziránt a zsáner iránt érdeklődőket és jó pár időtlen klas... teljes kritika»

 
TribeBubu   2018. 02. 11.

0

Ez a film egyfajta elegye A nyolcadik utas: a Halálnak és a A dolognak. Amúgy egészen jópofa darab, remek színészekkel és korához képest ütős kivitelezéssel, de az utolsó 10-20 perc nálam lerombolta a film színvonalát: átcsapott az egész logikátlan f... több»

A film összbevétele 15 704 614 dollár volt (imdb.com).

 

A film hiába játszódik az óceán mélyén, minimális azon jelenetek száma, melyeket valóban vízben forgattak. Alex Thomson operatőr ehelyett az úgynevezett dry for wet technikát alkalmazta, melynek lényege, hogy olyan szűrőket, fény és füsteffekteket alkalmaznak, melyek azt a hatást keltik, mintha a színészek az óceán fenekén sétálnának.

(Filmdoki)
 

A film elején, amikor DeJesus ruhája megsérül és Beck a műszereket nézi, az egyik monitoron egy pillanatra feltűnik a Pixar stúdió híres lámpája, Luxo.

(Filmdoki)