Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
89
Filmadatlap
 
36
Szereplők
7
Vélemények
24
Képek
2
Videók
Metropolis
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Zsceeeka   2017. 12. 31.

legújabb vélemény

Megdöbbentő minőségű ahhoz képest, mikor készült, és az örök érvényű történet miatt kortalan is, ma is ugyanazokkal a problémákkal szembesülünk. Nem véletlenül maradt fenn.

 
Deku   2017. 08. 17.

Nem olyan rég került a kezem ügyébe ez a régi de annál is zseniálisabb film klasszikus. Szinte minden téren tökéletes volt és egyedi tekintve, hogy az első nagyok között van.


 
Milanman   2015. 05. 04.

A Metropolis megelőzte korát és zsenialitásával minden tudományos fantasztikus filmre, disztopiára, társadalomkritikára hatással volt, ami utána következett. Ha létezik olyan, hogy "filmtörténeti mérföldkő", akkor ez az. A mai napig, csontig hatoló, csodálatos filmélmény.

 
Bog1   2016. 07. 20.

Klasszikus és eredeti film. Megelőzte technikában, tőrténethasználatban bőven a korát. Izgalmakban nem lesz hiány, ha ezzel a filmmel tart valaki. Én még nagyon régen, legalább tízenöt éve láttam médiatörténet órán és rögtön beleszerettem a stílusába. Mozgófilszerelmes vagyok azóta is.

 
mozimániás   2016. 07. 14.

tény hogy a műfajának mérföldköve zseniális remekmű

Alfred Abel
Rudolf Klein-Rogge
Helene Weigel
Brigitte Helm
Gustav Fröhlich
 
A Metropolis nem véletlenül legendás alkotás, műfajt teremtett, Fritz Lang feltalálta a sci-fit, tökélyre fejlesztette a német expresszionizmus legnagyobb találmányát, a fény-árnyék játékot, lenyűgöző képeket hagyott hátra a hálás utókornak (amelyek természetesen később visszaköszöntek sok más filmben), hihetetlen, hogy a kor technikai színvonalához képest milyen látványvilágot hozott létre, igaz, hogy rengeteg pénzből, de azért mégiscsak a kreativitás miatt vállhatott igazán időtállóvá és megkerülhetetlen alapművé ez a fantasztikus film.

10/10 több»
 
Nem csak a képi világ, az operatőri munka követi az események hangulatát, hanem ehhez nagymértékben hozzátesz a feliratok sokasága, melyek – narrátor és mono- és dialógusok híján – segítenek megértenünk a történéseket. Ehhez szorosan kapcsolódik a zene is, mely nélkül ezek a filmek valószínűleg jóval kevesebb élményt nyújthatnának. Ugyanis a filmgyártás kezdeteinél ezek még jóval hangsúlyosabbak és fontosabbak voltak. A mai alkotásoknál sajnos gyakori hiba már, hogy erről teljesen megfeledkeznek, és egy unalmas muzsika, hanghatás könnyedén tönkreteheti a nézők élményét. több»

A film összbevétele 1 236 166 dollár volt (imdb.com).

 

6 millió DEM-ből jött létre a film.

(Bogi87)
 

1925. március 22 - 1926. október 30. között zajlott a forgatás.

(Bogi87)
 

A világpremier 1927. január 10-én volt Németországban.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.