Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
80%

Veszélyes szomszédság (2005)

Naboer
Filmadatlap
 
13
Szereplők
6
Vélemények
5
Képek
1
Videók

Galéria (5)

Videók (1)

 
jakedave   2021. 03. 12.

legújabb vélemény

0
Megütött...

Habár végig sejtettem, mire fog kifutni a cselekmény (szinte teljesen megegyezik L. Ron Hubbard: Rettegés című könyvével, amit nagyon szeretek), így is több ponton meglepett a film (jó értelemben). Zseniális volt, ahogy a darabok szépen lassan összeállnak.

 
Berto49   2019. 01. 30.

0
Lányok a szomszédban

Nem a megszokott skandináv mentális problémákkal küzdő nyomozó főhőst szerepeltető film, hanem egy erős utángondolást igénylő sötét és nyugtalanító, erős szexuális jelenetet bemutató pszichológiai thriller. Nyomokban emlékeztet Polanski „A bérlő/A lakó” című filmjére, de egészen biztos, hogy David Lynch munkássága is hatott az alkotójára. Pål Sletaune rendező harmadik munkája. Viszonylag ritrkán rendez, 4-6 évenként egyet-egyet, van ideje jól átgondolni a soron következő munkájának minden másodpercét. A film egyik nagy előnye, hogy ember legyen a talpán, aki kitalálja a végét. A főhős, John (Kristoffer Joner) túl van egy párkapcsolati szakításon és a kedélyét még inkább befolyásolja a klausztrofób hatást keltő lakás. A két női szomszéd sem hoz számára enyhülést, sőt…

 
dailyfilmsan   2020. 03. 17.

0

Egy furcsa párhuzammal húz be a csőbe a film. Sokáig nem is lehet érteni, hogy mi is történik a főszereplővel, aztán az apró részletek a helyükre kerülnek, és akkor koppan nagyot a film mondanivalója. Talán egy kicsivel több előzményt mutathatott volna, ami segít megérteni a cselekményt, de így is érthető.

2
 
Zsceeeka   2015. 02. 11.

0

Beteg egy film, több jelenetnél csak néztem, hogy: "Mi van?!?" Azért jó kis film ez, de csak annak, aki szereti a skandináv filmeket.

 
Loborg   2015. 09. 29.

0

Északi film , de valahogy van egy kis spanyol - film hangulata . Többször néztem , hogy most ez mi , miért ... De ajánlom azoknak , akik szeretik a furcsa és nem sablonos filmeket.

 
stomachh   2021. 02. 13.

0

Érdekes pszichothriller, kapjuk a furcsa mozaikokat, értetlen fejjel nézem, aztán a végén minden koherenssé válik, értelmet nyer. Tetszett.

 

1988 óta, azaz 17 év után az első 18-as karikás norvég film.

(jakedave)