Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
28
Vélemények
17
Képek
3
Videók
Szárnyas fejvadász
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
ZozArt89   2019. 07. 16.

legújabb vélemény

Igazán egyedi és úttörő volt a maga idejében, habár ma már picit viccesek azok a dolgok amiket elképzeltek a jövőről viszont legalább fantáziadús film. Én nagyon szerettem.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 19.

Sci-fi köntösbe bújtatott film noir

Első nézésre nem nyűgözött le a film. Ez nyilván abból is ered, hogy a Szárnyas fejvadász nézésekor egy pillanatra sem kalandozhatnak el az ember gondolatai. Ha egyetlen részlet felett elsiklik a figyelmed, már nem fogod megérteni a sztorit. Másodjára, mikor már ennek tudatában futottam újra neki, már láttam benne a pozitívumokat. Az 1980-as évek elején már komolyan érdekelte a filmművészetet a robotok és emberek viszonya (1984-ben megjelenik az első Terminátor film, s onnantól kezdve nem is nagyon lesz megállás ezen a téren), a Szárnyas fejvadász azonban mindenképpen előfutár abban az értelemben, ahogy a mesterséges intelligenciának témaköréhez nyúl. Lehetnek-e érzései egy replikánsnak? Kép... több»


 
Milanman   2015. 02. 10.

A cyberpunk filmben történő megjelenésének letéteményese, stílusteremtő, katartikus mestermű, mely a rendezői változattal érte el az őt megillető kultusz helyet a legnagyobb filmes varázslatok panteonjában. Nem állítanám egyértelműen, hogy a kedvenc filmem, de hogy az 5-ben benne van, az biztos. Képi világ, zene, karakterek és a filmtörténelem egyik legmágikusabb jelenete. "Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."

 
Deku   2017. 07. 17.

Nagyon eredeti filmnek számított akkoriban. Érdekes, hogy elértünk ma már azokhoz a korokhoz amiket ők akkor csak elképzeltek. Remélhetőleg az új verziója is lesz olyan jó ha nem jobb mint ez.

 
HercegPeter   2017. 12. 29.

Tudom, hogy kultfilm, tudom, hogy sokak kedvence, de valahogy engem nem tudom magával ragadni. Azt vártam volna, hogy majd nem győzőm kapkodni a fejem, de nem így történt. Talán épp az volt a baj, hogy valami csúcsszuper filmet vártam. Ezzel szemben kaptam egy teljesen hétköznapi filmet. Pedig szeretni szoktam az ilyen filmeket. Nekem itt most se a sztori, se a karakterek nem jöttek be annyira, bár azért Forddal nem volt különösebb probléma. Ezek utána nem vagyok benne biztos, hogy megnézem az új részt.

A film összbevétele 27 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz nevű filmes listán előkelő helyen szerepel ez a film.

(Norbi)
 

Rick Deckard szerepére kezdetben Dustin Hoffman és Gregory Peck neve is szóba jött.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Philip K. Dick halála előtt állítólag mindössze 20 percet látott a filmből.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.