A Warren-sorozat, amelyet a neves paranormális nyomozók, Ed és Lorraine Warren által végzett, jól dokumentált ördögűzések ihlettek, elérkezett a hátborzongató végkifejlethez. Az évek során a házaspár számtalan ártatlan léleknek segített megszabadulni a rosszindulatú kísértésektől, több… Több

Filmgyűjtemény

A kép forrása: Warner Bros.

Nem kellett volna elkészíteni ezt a filmet. Sajnos ezt a sztorit már egyszer leforgatták (Átkozottak otthona), csak még egy bőrt le akartak húzni Warrenékről és a hírnevükről. Az előző rész sem volt nagy durranás, az első két rész árnyékához sem ér fel. Az egyetlen pozitívum, hogy a régi szereplőgárda részt vett, nekik dicséret a munkájukért! Sajnos nem ajánlom senkinek.
Személy szerint a Démonok között: Utolsó rítusok számomra nagy csalódást okozott. Rohantam a moziba, de ekkorát csalódni... Már az elején érezhető volt, hogy a film nem tudja ugyanazt a feszültséget és atmoszférát felépíteni, amiért az előző részeket szerettem. A történet tempója borzasztó lassú, sokszor szinte semmi nem történik, és emiatt nehéz volt fenntartani az érdeklődésemet. A karakterek, akik korábban izgalmasak és szerethetőek voltak, most laposak és háttérbe szorulnak, így a központi konfliktus sem tud igazán átütni. A film meg se próbál ijesztő lenni, semmi valódi horrorélmény. Hiányzik az a természetes feszültség és rémisztő hangulat, ami az első részeket emlékezetessé tette. Az egész történet kiszámítható, mintha a készítők csak végig akarták volna vinni a cselekményt anélkül, hogy bármi újat vagy eredetit adtak volna a nézőnek. Ráadásul a befejezés is egy nulla volt, nem éreztem azt a katarzist, amit egy sorozat lezárásától elvárna az ember. Összességében a film számomra csalódás. Nemcsak hogy nem hozott újat a műfajban, de még az előző részek varázsát sem tudta visszaadni. A rajongók valószínűleg csalódni fognak, és azok, akik most találkoznak a sorozattal először, nem fognak kedvet kapni a korábbi részekhez sem.
Amióta az eszemet tudom, horrorrajongó vagyok. Több stílusjegy is közel áll hozzám: az oldschool slasherek, a jól kivitelezett jumpscare-ek, vagy épp az a folyamatosan feszültségben tartó atmoszféra, ami kellemes tartományba helyezi a pulzusom. A Dém... Teljes kritika
Még bőven jó, hálás kis komforthorror. Örülök, hogy most, még a csúcson abbahagyják, mert a következő rész már lassan Conjuring: In Space lenne. Emlékezzünk csak, hogy mi lett a túl sok részt megélt horror-klasszikusokból. A részek minőségbeli sorrendje könnyen megjegyezhető: 1, 2, 3, 4. Így megy ez, teljesen rendben van. Itt kell megállni, egy még szerethető, még éppenhogy nem kifulladó epizódnál. Ég veled, drága kicsi Conjuring sorozatom, köszönöm a szép élményeket!
A film 589 229 575 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 223 748 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A Démonok között univerzum korábban megjelent nyolc filmje összesen több mint 2,1 milliárd dolláros bevételt hozott világszerte, ezzel az egyik legsikeresebb horror franchise lett.