Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

A Francia kiadás (2021)

The French Dispatch
Filmadatlap
 
30
Szereplők
6
Vélemények
18
Képek
3
Videók

Galéria (18)

Bill Murray
Benicio del Toro
Denis Ménochet
Léa Seydoux
Elisabeth Moss
Owen Wilson
Tilda Swinton
Fisher Stevens
Adrien Brody
Bill Murray
Lyna Khoudri
Timothee Chalamet
Frances McDormand
Jeffrey Wright
Bill Murray
Steve Park
Tilda Swinton
Timothee Chalamet
Lyna Khoudri
Bill Murray
Jeffrey Wright
Léa Seydoux
Mathieu Amalric

Videók (3)

 
stomachh   2022. 10. 02.

legújabb vélemény

0

A stílus, a látvány megszokottan lenyűgöz. Pazar. De valahogy ez a film mégsem szippantott magába. Lehet az aktuális hangulatom volt az akadálya. Jó film ez, de számomra közel sem adta az elvárt élményt.

 
elekm90   2022. 04. 16.

0

Én alapvetően szeretem Wes Anderson filmjeit, sőt bizonyos filmjeit a kedvenceim közé sorolnám (Tenenbaum, Grand Budapest Hotel, Kutyák szigete), de ez nagyon nem jött be. Tipikus film Andersontól, a tőle megszokott stílusjegyekkel, nekem viszont nag... több»

 
CsakPozitívan   2022. 03. 11.

0
Leleményes karnevál

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Wes Anderson ezúttal is zseniálisan szórakoztató és egyedi humorú filmet alkotott! A Francia kiadás egy szkeccsfilm, vagyis több különálló történetből áll össze. Az egyes rövidfilmek önmagukban is kerek, egész történetet alkotnak, de egy lapkiadó újságjának cikkeiként mégis egészestés történetté vannak összefűzve. Ezen felül egy-két poénos minifilm is bele van tűzve egyfajta összekötő kapocsként a narratívába az egyes szkeccsek között. Wes Anderson ezúttal valóban szinte minden kedvenc színészét meghívta a filmjébe. Még akkor is, ha egyeseknek csak párperces szerep vagy egyetlen sornyi szöveg jutott. A legkiemelkedőbb alakítást talán Benicio del Toro nyújtja, aki egy elmegyógyintézetbe zárt zseniális festőművészt alakít. Ebben a fejezetben a modern művészet krikszkrakszos alkotásai vannak kifigurázva, ami igazán gondolatébresztő és újszerű történetet eredményezett. Az ezt követő történetek már intellektuálisan nem ennyire sokrétűek, de stílusukban és humorukban szintén nagyon élvezetesek. A francia forradalmat és a diákmozgalmakat parodizáló fejezet ideológiai szinten figurázzi ki történetének tárgyát, a lezáró bűnügyi történet pedig akcióban és stílusban tesz túl előzményein!

 
HitGirl   2021. 10. 29.

1

Mivel imádom Wes Anderson filmjeit, így nem volt kérdés, hogy meg fogom nézni a francia kiadást. Szerintem mestermű, a rendező pedig tényleg felhasználta minden eddigi tapasztalatát. Imádtam.

 
tjunior   2022. 04. 24.

0

Valószínű, a leggyengébb Wes Anderson film. A setting megint pazar, imádom mint mindig, de ennyi. Kicsit mintha Anderson azt hitte volna, most már bármit forgathat, a stílus úgyis elviszi a hátán a filmet.

 
Wesleyvep   2021. 10. 28.

0

Tipikusan az a film, ami valakinek tetszeni fog, valakinek pedig egyszerűen nem. Könnyed, mégis tartalmas szórakozás.

A film 29 389 679 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 19 670 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Francia kiadás Wes Anderson 10. filmje.

(csd)
 

Saoirse Ronan és Timothée Chalamet korábban a Lady Bird és a Kisasszonyok című filmeken dolgoztak együtt.

(csd)
 

A Francia kiadást 9 perces álló ovációval ünnepelte a közönség a Cannes-i filmfesztiválon.

(csd)
 

A Édes vízi élet után ez Wes Anderson következő Disney filmje.

(csd)
 

A castingban hét Oscar-djas színész: Frances McDormand, Tilda Swinton, Benicio del Toro, Christoph Waltz, Adrien Brody, Anjelica Huston, Fisher Stevens, illetve nyolc Oscar-díjra jelölt színész: Timothée Chalamet, Saoirse Ronan, Bill Murray, Willem Dafoe, Edward Norton, Wes Anderson, Bob Balaban, Owen Wilson található.

(csd)
 
bár a zárás végül tényleg hiányérzetet hagy maga után, az összkép mégis azt mutatja, hogy egy tapasztalt rendező álomprojektjét láthatjuk, mindannak a tudásnak és tapasztalatnak a beérését, amelyet eddigi filmjei során elsajátított. Egy tehetséges filmes karrierjének betetőzése pedig, még ha hibáktól ezúttal nem is mentes, önmagában nézve mégis szép pillanat. több»
 
Nehéz kritikát megfogalmazni Wes Anderson új alkotásával szemben, mivel láthatóan tiszta szívvel igyekezett tisztelegni a sajtó aranykora előtt, ugyanakkor bájosan infantilis stílusából ezúttal egy – talán a legfontosabb – összetevőt kifelejtett: a nézőt. több»