Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
133
Vélemények
65
Képek
21
Videók

Filmkritika: Mentőexpedíció (2015)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
Ridley Scott az utóbbi évek melléfogásai után (Prometheus, Exodus) végre letett valami olyat az asztalra, amivel a nézők is elégedettek lehetnek. Filmjében mesterien ötvözte a klasszikus sci-fi és mainstream stílusjegyeit. több»
 
A Mentőexpedíció egy kifejezetten tudományos és szórakoztató sci-fi, viszont nem igazán szól semmiről. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA. több»
 
Matt Damon ismét elveszik a “csillagok között”, ezúttal azonban nem egy fekete lyuk nyeli el, hanem a szomszédban reked, s a túlélése, valamint fölös idejének kitöltése végett a Mars kolonizálásába kezd.Andy Weir bestsellere a Nagy Amerikai Álom áthallásos leképezése az adaptációk terén: hogyan jut el egy történet a blogbejegyzéstől a sikeres könyvforma, majd a szélesvásznas metamorfózis végső stádiumáig. Ridley Scott a Prometheus folytatását vágta érte talonba, s így a Mestert szárnyaló fantáziája egy messzi-messzi galaxis helyett mindössze a Naprendszer negyedik bolygójáig repítette. több»
 
Matt Damont társai egy apró félreértésnek köszönhetően a Marson felejtik. Az amerikai űrügynökség a Bálnába, a kínai a MÜPA-ba költözik és megpróbálják együtt hazahozni. Ridley Scott még mindig tud igazi sci-fit rendezni, csak a vallást és a filozófiát kell mellőznie. több»
 
Marsbéli videókrónikák, avagy a világ első űrkalózának megható és mégis mókás története. több»
 
Sir Ridley Scott zseniálisan megrendezte, ahogy Mr. Damon berendezkedik a Marson, s vár a hazaútra. Közben új szerepben tűnik fel a Müpa, a Bálna, no meg a Korda stúdió... több»
 
Úgy jöttem ki a vetítésről, hogy "bárcsak minden nyári blockbuster legalább ezt a szintet megütötte volna!" több»
 
Andy Weir könyvét egyáltalán nem túlzás sok szempontból zseniálisnak minősíteni. Ezzel szemben Ridley Scott filmváltozata „jó”. Esetleg „egész jó”. Minden ízében profi, klafa blockbuster, látványos és izgalmas sci-fi, ami igyekszik a talajon maradni, hogy ne nagyon csóválja a fejét az sem, aki mondjuk konyít az űrutazáshoz meg figyelemmel követi a NASA híreit. De mivel tömegeknek akar szólni, nem vállal semmi kockázatot, és így egyszerűen figyelmen kívül hagyja A marsi legérdekesebb rétegeit. több»
 
A The Martian nem a legzseniálisabb sci-fi, ami létezik, de az biztos, hogy a legjobb Marson játszódó. Ridley Scott pedig ismét megmutatta, ha jó forgatókönyvet kap, nem bukik el. több»
 
Mindenkinek látnia kell ezt a filmet, ha másért nem is, azért mert nem kis részben a „hazai ipart” is támogatja vele. több»
 
A Mentőexpedícó erős film, és ami még fontosabb: jó adaptáció. Egy popcornfilmhez képest szokatlanul korrekt alkotás, ami remek humorral és főszereplővel büszkélkedhet. 76/100 több»
 
Megtekintés: Talán, annyira nem éreztem a rendezőre jellemző képi hatásokat annyira, ennek ellenére az utóbbi évek legjobb sci-fi-je. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.