Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
131
Vélemények
65
Képek
21
Videók

Vélemények: Mentőexpedíció (2015)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
indingo   2017. 04. 12.

Tetszett a film és jó volt néha budapesti épületeket is elcsípni a filmben. kedvet kaptam a könyvhöz is. A története egész érdeke és Matt Damon is jó alakítást nyújtott.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 16.

Számomra ez a film volt a 2015-ös év egyik kellemes csalódása. Kicsit féltem, hogy Matt Damon és Jessica Chastain szereplésével egy hasonló film lesz, mint az Interstellar (az nagyon nem tetszett). Örülök, hogy nem így lett. Egyszerre volt humoros és komoly, szép képekkel és jó történetvezetéssel. És szerintem nagyon jó kedvcsináló az alapul szolgáló regényhez.


 
Bogi87   2016. 05. 27.

Röviden: látványos, izgalmas, olykor humoros. Igazi "must see".

 
Deku   2017. 07. 17.

Ennél a filmnél több buktató is volt számomra, elsősorban nem kedvelem Matt Damon-t viszont a történet meg érdekelt. Simán el is szúrhatták volna de nagyon pofás film lett.

 
HercegPeter   2016. 12. 04.

Van benne egy-két lassan csordogáló, már-már unalmas rész, de összességében teljesen rendben van. Nem lehet egyszerű az, ha majdnem egymagad kell egy filmet lehozni, ám ez Matt Damon-nak sikerült. Nagyszerűen hozta a szerepet. Emellett azért többnyire izgalmas és helyenként vicces is volt. Viszont a film legnagyobb pozitívuma a zene.

 
GedyPapa   2017. 03. 22.

Matt Damon egyik legjobb alakítása. Erkölcsi és emberi kérdések tömkelegét veti fel a film, ami amellett, hogy nagyon szép, izgalmas is egyben. Ridley Scott ismételten felejthetetlent alkotott.

 
Berto49   2016. 05. 28.

Fantasztikus, hogy milyen látványvilágot tudnak teremteni a mai filmes eszközökkel! A Marson játszódó történet során egy űrhajós (Matt Damon) egyedül, modern Robinsonként ott marad, először még a kommunikáció lehetősége sem adott számára. Életrevalóságát bizonyítva megküzd minden nehézséggel és a Földre tartó űrhajó visszafordulva, hosszú idő után megmenti, A világsikert aratott Weir-regény adaptációja nagyon látványos, a hosszúsága sem feltűnő, mert a képek fantasztikusak. Valószínűnek tartom, hogy ismeretszerzésre is kitűnően alkalmas a könyv, mert az írója fizikusként jelenleg a NASA-nál dolgozik, de majdnem biztosan állíthatom, hogy űrhajósként nem lesz rá szükségem. Viszont Matt Damon ebben a filmben parádés alakítást nyújtott.

 
dailyfilmsan   2018. 07. 27.

Nagyon szeretem az űrhajós filmeket és ezért nem is csodálkozom hogy ez a film is belopta szívembe magát. A látvány nagyon ott volt a szeren és a színészi játék is. Nem tudom hogy csinálták hogy Mat Damon szemmel láthatóan lassabban ássa a homokot és vontatottabban mozog kinn a marsi atmoszférában, ha ez nem utómunka eredménye akkor valóban megérdemelte a díjat amit nyert ezért az alakításáért. Van a filmnek dinamikája. Jó volt tetszett!

 
MP170506   2016. 02. 01.

Nem egy pörgős, feszültséggel teli alkotás, mégis valamiért végig odaszegez a képernyő elé, figyelemfelkeltőre és érdekesre sikerült. A színészgárda kiváló lett.

 
citizenfour99   2016. 03. 07.

Emlékszem nagyon vártam a filmet mivel a könyv az tetszett, de számomra ez csak egy egyszernézős mozi maradt. Attól függetlenül nem rosz. Bárki nyugodt szívvel megnézheti , ha még nem tette.

 
puffancshercegnő   2016. 09. 10.

Nagyon tetszett. Végig ébren tartotta a figyelmet, rendkívül érdekes volt a szakmai magyarázat, és látványos volt. Jól visszaadta a könyvben lévő humort is, amit elég nehéz megvalósítani, de itt sikerült. Nem csak egyszeri megnézéses film.

 
LionelMessi10   2018. 07. 02.

Nagyon kedvelem a sci-fi műfaját, szerintem ez a film is remekre sikeredett. Egy nagyon érdekes témát dolgoz fel mind tudományos, mind az emberi tulajdonságok oldaláról. Remek képi világot tár elénk a film, kiváló színészi teljesítményekkel megspékelve. A 2015-ös év egyik legjobb filmje. Érdekfeszítő a film történetének alakulása, szépen ábrázolva az emberi kitartást, akaratot, leleményességet és bajtársiasságot, az emberiség számára a mai technikai fejlettségi szinten még elérhetetlen közegben.Zseniális alkotás, mindenképpen szánjatok időt a megnézésére.

 
Fahéjgolyó   2016. 11. 25.

szeretem a túlélős filmeket, és ez elég érdekes megközelítése, eredeti módon, így végre valami újat mutatnak. jól mutatják be a történetet, a helyszíneket jól sikerült megalkotni. pont megfelelő mennyiségű humor van benne.

 
andor50   2016. 04. 17.

Számomra Matt Damon egyik legjobb filmje. Irtó király a díszlet, a látvány és a sztori is. Talán a vége lett picit eltúlozva. Egész vicces film, vígjátékokat megszégyenítően humoros, viszont szerintem elbírt volna itt-ott egy kicsit több drámát. Van benne egy rész ahol nagyon szívszorítóan játszik Damon, de ezekből a részekből lehetett volna több. Ettől függetlenül, nálam csillagos ötös!

 
diumiu   2018. 01. 16.

Nagyon nagy kedvencem ez a film. Izgalmas, látványos az elejétől a végéig lekötött igazából akartam, hogy vége legyen. Az külön tetszett, hogy a film több jelenetét hazánkban rögzítették, örömmel fedeztem fel az ismerős helyszíneket.

 
Szivárvány1   2016. 10. 23.

Nagyon izgalmas és kifejezetten látványos akciódús okos film volt ez. Nagyon elkapta a néző figyelmét és el sem eresztette a végéig. A főszereplőt nagyon jól eltalálták és ebben rejlik az igazi ereje a filmnek. A könyvet is ajánlom mert az meg aztán valami zseniális.

 
TomÁcs   2016. 05. 08.

Kiváló a történetben az információk adagolása, végig leköti az ember figyelmét. Nagyon jó kis humora is van a filmnek, ami az ilyen típusú sztoriknál nem jellemző. Stohl szinkronja remek.

 
VvV   2016. 05. 20.

Egyszer-kétszer meg lehet nézni. a világegyetem kedvelőinek kötelező, bár úgy érzetem, néhol kicsit átestek ló túloldalára. Amúgy jó a története és a humora.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

Eredetileg a könyv miatt néztem meg a filmet, mert az nagyon tetszett. Igazi fantáziadús sci-fi, ami általában az én terepem. De szerintem most esett meg először, hogy a film még jobban is tetszett, mint a könyv. Elképesztő volt látni azt a zord környezetet, és a főszereplő túlélési küzdelmét, ösztöneit. Bámulatos.

 
Bazzzsi   2017. 11. 01.

Egy szereplővel is lehet jó filmet készíteni. Akkor volt a legjobb a film,a mikor csak MAtt DAmon szerepelt, persze kellett hozzá a háttérmunka is.

 
MKristijan   2016. 10. 27.

Amit ígért a film azt megkaptam, nem vártam tőle többet. Így elegedetten tehetek pontot amögé hogy tetszett.

 
harnas1207   2018. 11. 22.

Nem szeretem az ilyen nyíltan happy end tipusú hősfilmeket, de nagyon eredeti volt. Kellemes csalódás és élvezhető mozi.

 
XETH   2018. 03. 11.

Mielőtt beültem a filmre, elolvastam a film adaptálásául szolgáló regényt. Tökéletes volt. Ilyenkor mindig szidom magam, hogy "filmélmény előtt nem olvassuk el a történetet", mert abból nagy csalódás lehet. (pl: Dan Brown művek) De, itt bizony a film is olyan tökéletes volt, mint maga a regény. Nem bíztam benne, hogy Matt Damon elviszi a hátán a filmet, erre tessék, kellemesen csalódtam benne, csodálatos Mark Watney volt, merem állítani élete legjobb alakítása ez a szerep. Másik kellemes csalódásom a filmben Kristen Wiig volt, aki mindig viccesen hozza a bénácska szerencsétlen szerepeket, itt viszont egy mocskos szájú, határozott karaktert formált meg, ami baromi jól állt neki. Szóval 2015-ös kedvenc moziélményem, filmem volt! Lehet meg is nézem még egyszer. 5/5

 
Norbert93   2019. 02. 24.

Tudományosan és drámailag is megállja a helyét, amit kiváltképp tudok élvezni. A magas költségek ellenére egy minimalista filmként tekintek rá, ahogy Matt Damon tök egyedül kitölti a film játékidejének jelentős részét egy űrbázison vagy a kietlen pusztaságban, ahogy próbál burgonyát termeszteni az otthonától több százmillió mérföldre . Egyszerűen zseniális.

 
MidoD7   2019. 04. 12.

Engem teljesen lefárasztott ez az együgyű film, logikátlannak véltem és a sztori is több helyen vérzett. Mintsem, hogy összerakták volna egy egésszé… nagyon nem tetszett.

 
hsanya182   2015. 12. 26.

Egyszer érdemes megnézni, nekem kicsit hosszú volt és nem a legizgalmasabb! Többet vártam tőle, de azért a rendezés valósághű lett, a MArs ábrázolása gyönyörűre sikerült. Remek és öteletes történetet csináltak mindezek mellé! Lefoglalta az elmémet :)

 
Queenakasha   2018. 03. 26.

Aranyos, pörgős, izgalmas, de szerintem nem túl hiteles. Nem az a film amit még sokszor megnéznék. Amiatt mindenképpen érdemes legalább megnézni, hogy magyar helyszíneket keressünk benne :)

 
Artemisia   2017. 12. 30.

Újszerű, érdekfeszítő sci-fi, az űrutazós filmek atyjától. A film minőségén ott van Ridley Scott kézjegye,remek képi világ és izgalmas cselekmény jellemzi a történetet annak ellenére,hogy a játékidő 70%-ában Matt Damon egyedül van egy kietlen bolygón, miközben csak a tudomány van a segítségére, a film egyik érdekessége,hogy elvileg minden kivitelezhető a valóságban is,amit ott történik.A szereplőgárdát is jól válogatták össze, a zenei aláfestések pedig nagyon hangulatosak.

 
Gigi   2018. 05. 25.

Hiába másodjára néztem, ugyanolyan élvezetes és szórakoztató volt, mint amikor először láttam. Mivel a sci-fivel csak akkor vagyunk barátok, ha az inkább vígjáték (lásd Firefly Nathan Fillionnal) ezért hiába ajánlották, nehezen szántam rá magam, hogy megnézzem. Óriási baki lett volna ezt a filmet kihagyni. OKés, van benne amerikai hatásvadász beütés is, de én ezzel úgy vagyok, hogy egyrészt nem tud nem amerikai lenni, ha egyszer az, másrészt filmeket is általában azért készítenek, hogy valamilyen hatást kiváltsanak :) Szóval ez nálam bocsánatos bűn, és ez a film ezen a téren sem esik túlzásokba. Ebben a filmben szerettem meg igazán Matt Damont. Végig nagyszerűen szórakoztam.

 
sabnock666   2019. 03. 25.

Ridley Scott jól összerakta ezt a filmet és hihetetlen módon Matt Damonra volt szabva. Aki persze élt is a lehetőséggel és zseniálisan hozta a karaktert. Jó volt a képi világ és a történet is lebilincselő volt. Szuper kis sci-fi !

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.