Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
133
Vélemények
65
Képek
21
Videók

Érdekességek: Mentőexpedíció (2015)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 630 161 890 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 409 786 910 forintot termelt.

 

A studióban tényleg kialakítottak egy burgonyafarmot,aminek minden részén más fejlődési szakaszban lévő krumplik nőttek;így bármilyen méretű burgonyára is volt szükség a forgatás során, az azonnal rendelkezésre állt.

(Artemisia )
 

A Mentőexpedíció űrruháihoz Ridley Scott felhasználta a Prometheus űrruháinak alapjait.

(Artemisia )
 

A Marson játszódó jeleneteket Jordániában vették fel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Matt Damon elsősorban azért mondott igent a filmre, mert kíváncsi volt, hogy milyen érzés, amikor csak egyedül van a kamerák előtt, nincsenek színésztársak, nincsen interakció.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Matt Damon a Mentőexpedíció-beli szerepét leginkább a Zuhanás a csendbe című filmhez szereti hasonlítani, amely kihangsúlyozza a lelki oldalát is a történéseknek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A könyvben Mark Watney-nek nincsen családja, sőt még viccelődik is azzal, hogyha megmentik, akkor könnyebb lesz a dolga a csajozásnál. Ezzel ellentétben a filmben családos emberként ábrázolják ezzel is növelve a drámai hatást.

(ArpiHajdu és Réci)
 

történetére még a NASA is áldását adta, mondván ezzel majd sikerül kissé népszerűsíteni az űrutazást.Így a forgatást konzultánsokkal segítették és még azt is engedélyezték a stábnak, hogy használják a logójukat, a Comic-Conra pedig egy asztronautát is küldtek, hogy népszerűsítse a filmet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film alapjául szolgáló regény írója, édesapja részecskefizikus, édesanyja pedig villamosmérnök volt, ő maga pedig programozó. Így szinte beleszületett a tudományba.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet eredetileg Drew Goddard rendezte volna, ám végül a Ház az erdő mélyén rendezője csupán a forgatókönyvet írta meg a filmhez. Forgatókönyv írói munkássága igen gazdag, többek között a Buffy, a vámpírok réme, az Alias vagy a Lost című sorozatokhoz is ő írt script-eket, továbbá a Cloverfield és a Z világháború című filmekhez is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

2015-ben a 10. legtöbb bevételt termelő film volt.

(mamiéstöti2)
 

A film költségvetése 108 millió dollár volt, az összbevétele pedig 627,056,153 dollár lett végül, tehát a 6x-osát visszahozta az alapbüdzsének.

(citizenfour99)
 

A Csillagok között című film miatt eleinte Matt Damon nem akart szerepelni a filmben, mondván nem akar újra egy szerencsétlenül járt asztronautát játszani.

(dittee)
 

A film számos jelenetét Magyarországon, Budapesten forgatták, így a Hév és a Bálna is kiszúrható benne.

(dittee)
 

Matt Damon a film londoni díszbemutatóján nagy elismerően nyilatkozott a rendezőről, Ridley Scottról. Állítása szerint a direktor mellett még a legnehezebb jelenetek is nagyon könnyűnek tűntek.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.