Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
85
Filmadatlap
 
32
Szereplők
109
Vélemények
74
Képek
14
Videók

Filmkritika: A visszatérő (2015)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
Zavarba ejtő alkotás A visszatérő, mert már-már némafilmes eszközökkel élve a képekkel meséli el ezt a bosszú és egyben megváltástörténetet, mégis képtelen minket érzelmileg bevonni. Mindenesetre hatása alól képtelenség kivonnod magad, mert olyan szinten a bőröd alá kúszik, mint egy medve éles karmai.
 
Ez egy gyönyörű film, vizuális látványorgia, egy epikus túlélés történet! több»
 
Abszolút minőségi munka lett A visszatérő, amit még a túlnyújtottsága és vontatottsága miatt is meg kell nézni a moziban, mert lehet akármilyen házimozi berendezése az embernek, ezt a fajta vizuális orgazmust teljesen csak a moziteremben lehet átélni. több»
 
A visszatérőért ne kapjon Oscar-díjat Leonardo DiCaprio! És ezt azért mondom, mert jó színésznek tartom. Ne ezért kapja meg! több»
 
A megosztó filmek korát éljük: eléggé szélsőséges vélemények kísérték az új Star Wars filmet, aztán legutóbb múlt héten az Aljas nyolcast, most pedig itt a Visszatérő, ami szerkesztőségünket is megosztja – végül úgy döntöttünk, hogy két kritikát is közreadunk róla. Alább az ömlengő verzió olvasható. több»
 
A visszatérő, Alejandro González Iñárritu ötödik nagyjátékfilmje bizonyos tekintetben sokkal többet ad, mint a rendező korábbi művei, a mexikói zseni más téren viszont alulmúlja régebbi önmagát. több»
 
Alejandro González Iñárritu három Golden Globe-díjat nyert mozija egyszerre formabontó, sokkoló és magával ragadó. A klasszikus western Statson-kalapos revolverhősei helyett az északi prémsapkás trapperek zord és kemény világát állítja filmje középpontjába. Iñárritu lenne a zsánert megreformáló új Sergio Leone? Medve legyen a talpán, amely ujjat mer húzni főhősével! több»
 
Összességében a Visszatérő egy magával ragadó alkotás, gyönyörű felvételekkel, a történelem sajátos aromájával és a kihagyott tartalmi lehetőségek elpazarolásával. több»
 
Egy 130 millió dolláros egzisztencialista túlélőmozi Hollywoodból, Terrence Malick erős hatásával. Mindezt abban a korban, amikor nagy pénzt már szinte csak bejáratott franchise-okra költenek odaát. több»
 
Leonardo DiCaprio a létszintű kegyetlenség zimankós tájain mutatja meg, mire találták fel a filmművészetet. Mégsem való mindenkinek. több»
 
A visszatérő nem mond sokat, azt viszont gyönyörűen teszi: Alejandro González Iñárritu leforgatott egy vérben és hóban tocsogó látványorgiát, ami hiába szép, nem üt akkorát, hogy évek múlva is felemlegessük, netán újra megnézzük. több»
 
A visszatérő amilyen gyönyörű film, olyan rideg is egyben, viszont kellően lenyűgöző még ahhoz, hogy főleg előbbire fókuszálhassunk. több»
 
A visszatérő tehát, ahogy arra számítani is lehetett, egy végletekig kidolgozott művészeti alkotás, szemkápráztató megjelenéssel és hatásos atmoszférával, de mint film gyenge, és mint emberi dráma egyszerűen átérezhetetlen. 76/100 több»
 
Lebilincselő történet akaratról, kitartásról és emberfeletti élni akarásról, Alejandro González Iñárritu tálalásában. 8,7/10 több»
 
Megtekintés: Azt hittem, embert próbáló feladat a bő három órás élő festményt végignézni, ám ha pihenten ül neki az ember, elég gyorsan elrepül az a közel három óra. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.