Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
85
Filmadatlap
 
32
Szereplők
109
Vélemények
74
Képek
14
Videók

Érdekességek: A visszatérő (2015)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 532 950 503 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 299 729 071 forintot termelt. A hazai mozik összesen 221 692 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Alejandro González Inárritu, a rendező csupán természetes fényben volt hajlandó forgatni, világítást sem használtak, ugyanis mindennek szürkének és fakónak kellett lennie.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A jelenetek többségét a kanadai Sziklás-hegységben forgatták és Argentínában. Ezeken a helyeken az átlagos hőmérséklet mínusz 30-40 Celsius fog körül mozgott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Nem elég, hogy a forgatás során Leonardo DiCaprio-nak végig tilos volt borotválkoznia és a haját sem vágathatta le, a rendező még arra is rávette a színészt, hogy nyers húst egyen. (a sors pikantériája, hogy DiCaprio a valóságban vegetáriánus, ennek ellenére nem mondott nemet)

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Rendező, Alejandro Gonzales Inarritu nem keresett színészt Glass szerepére, pontosan tudta, hogy Leonardo DiCaprio-val kell együtt dolgoznia.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film azon a ponton tér el a könyv történetétől, amikor Glass fia a prémvadászokkal tart az útjuk során. A valóságban nem ez történt. Sokan úgy gondolták, hogy így erősebbé vált a történet, ugyanis egy apa bosszújáról szól, akinek a szeme előtt mészárolták le a fiát. A könyvben csupán arról van szó, hogy társai elárulták Hugh Glass-t és elvették a dolgait, ezért indítja el a bosszú hadjáratát.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Alejandro González Iñárritu temperamentumos természete, valamint a nehéz forgatási körülmények és a szoros időbeosztás miatt sokan hagyták ott a forgatást, vagy lettek kirúgva. Iñárritu ezzel kapcsolatban azt mondta: "ha én, mint rendező rájövök, hogy egy hegedű nem megfelelően szól, el kell küldenem a zenekartól."

(Pillcsi29)
 

John Fitzgerald karakterét először Sean Penn-nek szánták, de ő nem tudta összeegyeztetni a projektet a saját időbeosztásával így került Tom Hardy a képbe.

(Pillcsi29)
 

E film alapjául Michael Punke magyarul is megjelent regénye szolgált (based in part on the novel).

(Pillcsi29)
 

Állítólag Tom Hardy bizonyos jelenetek forgatásakor nem érezte magát biztonságban, ami konfliktusokat eredményezett a rendezővel. Ennek feloldásaként cserébe Iñárritu végül megengedte Hardy-nak, hogy fojtogassa.A jelenetről készült képet Tom Hardy pólókon (is) megörökítette, és a forgatás végén minden stábtagnak adott egy-egy ilyen szép emléket.

(Pillcsi29)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.