Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
85
Filmadatlap
 
32
Szereplők
109
Vélemények
74
Képek
14
Videók

Vélemények: A visszatérő (2015)

 
NGN   2020. 05. 05.

legújabb vélemény a nap véleménye

Oscar-díjas bosszúállás az amerikai vadonban

Talán abban mindannyian egyetértünk, hogy megérdemelte Leonardo DiCaprio azt a díjat Hugh Glass megformálásáért. Ez egy embert próbáló feladat volt számára, és már amúgy is régóta érett neki az elismerés ezen formája. Mindent beleadott, ez minden jeleneten meglátszik, amiben szerepel. Egy medvetámadást túlélni nem kis dolog, és persze hajszál híján, de életben maradt, amihez persze a bosszú is nagyban hozzásegítette, hiszen a szeme előtt ölték meg a fiát, így nem is volt kérdéses, hogy ha még elvágott torokkal, szétmarcangolt testtel is, de át kell kelnie a kietlen és vad tájakon, ahol még az ellenséges indián törzsek is nehezítik a dolgát. Alejandro González Iňárritu a regényhez képest hoz... több»

 
rbernadett   2016. 01. 19.

Nos, mi is a film tanulsága. A bosszú életben tart. Nem szeretek közhelyes frázisokat zengeni, de ez a film tényleg egy kicsit olybá tűnt mintha Leonak csináltak volna egy filmet... És sajnos ennyi. Keresem, keresem, hogy mi volt a film mondanivalója és igazából mindig oda lyukadok ki, hogy semmi. Illetve, de! Ha meg akarsz bosszulni valamit, akkor a bosszú életben tart. Sajnos Leo annyit szenvedett a filmben, hogy már sok volt. Sajnos nem hittem el neki, hogy a fia iránt őszintén érez, sajnos beigazolódott, hogy ezért a szerepért mindenki csak azért akarja neki odaadni az Oscart, mert már megérdemli, de nem azért, mert annyira nagyot játszott. :( Amikor el kell gondolkoznom azon, hogy az adott színésznek azért nem hiszem el az alakítását, mert beskatulyáztam a korábbi szerepeibe, akkor már aláírtam, hogy nem azonosul az adott szereppel és most azt hiszem itt ez történt. Szeretem, becsülöm és tényleg értékelem, hogy eredeti fény meg minden, de a mondanivaló nagyon hiányzott és az, hogy most tulajdonképpen hol is vagyunk, mikor is vagyunk és miért vagyunk ott? Erőltetett, ami nagyon akarja azt az Oscart.


 
Shelby07   2018. 01. 26.

Mindenki azt mondja, hogy csak azért készült ez a film, hogy Leonardo DiCaprio végre megkapja a már évek óta áhitatott Oscar-díjat. Igen, van benne igazság, hisz meg is kapta, de azért ha nem ezt nézzük, hanem magát a filmet, szerintem elég jó lett. Nem adok 5 csillagot, mert elég hosszú és szerintem vannak benne kissé vontatott, talán olyan részek is amiket bőven ki lehetett volna hagyni, de amúgy érdekes és izgalmas volt. Azt meg kell hagyni, hogy DiCaprio valóban egy jó színész. Voltak benne olyan részek amik a valóságnak talán nem igazán feleltek meg, tekintve hogy nem egy sci-firől vagy fantasyról van szó. De összességében tetszett az egész.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

Pislogni sem mertem a moziban ülve, nehogy elszalasszak egyetlen pillanatot is a filmből. Pedig bőven ráértem volna, tekintve, hogy egy több mint 150 perces drámáról, kalandfilmről beszélünk. Leonardo DiCaprio méltán kiérdemelte az Oscar-díjat, de Tom Hardy alakítása is zseniális volt. A kameramunka és a zene gyönyörű.

 
indingo   2016. 02. 16.

Sokat gondolkodtam, hogy megnézzem-e filmet a sok negatív vélemény miatt! Végül úgy döntöttem, mivel imádom Leot, nem hagyhatom ki. És milyen jól tettem...........A film végig lekötött annak ellenére, hogy elég hosszú. A táj, a képek lenyűgözőek. A Bear Gryllses jelenetet imádtam, csak ő tevében húzta meg magát! A gyásztöretes rész is megkapó, bár én korábban csak elejtett állatok kapcsán hallottam róla.

 
dulkap   2016. 01. 15.

A film negatívumai közt leginkább a hossz hozható fel. Kissé feleslegesen hosszúra van nyújtva és bevallom néha kicsit untam. Az első két órában gyakorlatilag csak "baktat" Glass. (És még gyűrű sem volt nála.) Illetve azért akadtak benne logikátlan dolgok vagy hihetetlen dolgok. Viszont a fényképezés az több, mint zseniális. Különösen úgy, hogy csak természetes fényeket használtak. Szebbnél szebb képek és csodálatos képi hangulat. A rendezés is remek, ám a hossz miatt nem tökéletes. Számomra üdítő volt a színészi játék. DiCaprio számomra az utóbbi időben átesett a ló túloldalára. Valahogy mindig túl nagyot akart alakítani és ettől túl harsány lett az egész. Itt viszont nekem pont amiatt tetszik, amiket sokan felrónak neki. Visszafogott és érett alakítás, szerintem évek óta a legjobb.

 
Deku   2017. 07. 10.

Bizony ebből a filmből nagyon szaglik, hogy erőltetett menet volt az egész. Sajnos nem bírtam végig ülni mert úgy kb. a felénél már eszeveszettül untam a szenvedést. A medve tényleg jól játszotta a szerepét és ezzel ki is fújt a pozitívum. Hiteltelen és unalmasan hosszú történet melynek se füle se farka.

 
Mavil   2016. 06. 09.

Zseniális a film, szavakkal leírhatatlan az operatőri munka. Egyszerűen tökéletes. A visszatérő elhíresült medvés jelenetére voltam a legkíváncsibb, de alig mertem oda nézni, annyira élethű volt.

 
GedyPapa   2017. 03. 10.

Nagyon tetszett a film és meglepő módon nem DiCaprio miatt. Számomra Tom Hardy karaktere sokkal izgalmasabb volt, mint Leonardoé. Viszont az nagyon erős, hogy olyan filmek után, mint a Wall Street farkasa, vagy akár az Eredet pont ezzel nyert Oscar-díjat. Nagyon szép képekkel, vágással apellál a film, illetve a túlélés módozatainak elég radikális bemutatásával. Nekem alapvetően nagyon bejött.

 
dailyfilmsan   2018. 03. 23.

Nem egy nagy szám a film. Az számomra biztos hogy Leo ezért a szánalomdíjakat kapta meg. Nem volt díjazandó az alakítása a Tizedest játszó színész inkább volt hiteles a maga max 10 percnyi szövegével és szereplésével mint Leo az egész film alatt. A kameramozgások kicsit idegesítőek voltak de emellett volna néhány egész jó szögből felvett kép is, de jórészt idegesítő. A zene frusztráló de gondolom ezért került bele a filmbe. De hogy pozitívat is mondjak az az hogy a mellékszereplők jók, a vágások szintén. Nem mondom hogy rossz a film de nem is jó olyan aranyközépút jellegű egyszer meg lehet nézni igaz én csak 2 részre bontva tudtam de csak azért mert nem volt türelmem az elnyújtott jelenetekhez és kicsit t**etlekedéseként hatottak számomra.

 
ZeroHero   2019. 09. 27.

Hosszu jatekideju, remekul fenykepezett es tanulsagos tortenettel rendelkezo film, amiert bar Leo kapott Oscart, de Tom Hardy is megerdemelhette volna. A film lassu es alapos, de megsem szajbaragos, mindig van idonk feldolgozni azt, amit latunk es nincsenek benne idegesito bukfencek. Remekul fel van epite es szep, kivancsiva teszi az embert minden pillanatban arra, hogy mi fog tortenni a kovetkezo percben.

 
szaka123   2016. 01. 22.

A film, amiről mostanában mindenki beszél, ami Oscart hozhat Leonak. A film tényleg nagyon jó lett, órákig tudtam volna még nézni. Nem ez Leo legerősebb alakítása, az Oscar jelöltek listája idén nem túl erős, ezért nagy eséllyel indul, személyes nagy kedvencem, remélem odaadják neki végre. Nagyon jó film szeretetről, kitartásról, bosszúról. Öröm volt Leot és Hardyt újra egy filmben látni.

 
Artemisia   2018. 01. 09.

Átlagos túlélő filmnek mondanám. Próbáltak megrázó/meghökkentő dolgokat mutatni vele, pl.: a halott lóban alvás, de semmi olyan nincs benne amit ne láttunk volna már máshol - ami olyan, az meg giccsbe hajlott át. A kerettörténet, a fiú megöléséért való bosszúállás elég középszerű, és Dicaprio alakítása is langyos,a karakterek egytől egyig egysíkúak.Viszont a környezet és a képi világ gyönyörű, a film eleji csatajelenet,mikor rajtuk ütnek az indiánok és a medve támadása egészen magas színvonalúak lettek.

 
puffancshercegnő   2016. 09. 11.

Kicsit hosszabb film volt, mint vártam, és sok részt a táj mutatásával töltöttek ki, ami nem volt baj, mert nagyon szép volt a látványvilága, de a cselekményt ettől függetlenül hamarabb le lehetett volna folytatni. Ez tipikusan Leo film volt, érthető az Oscar is. Amikor zajlottak az események két tájkép között, az izgalmas volt és szépen vitte előre a cselekményt. Összességében tetszett, érdemes volt megnézni.

 
Szilonka   2017. 10. 16.

Egy nagyon különleges filmről van szó, ahol a párbeszédek teljese háttérbe szorulnak és a testbeszéd kerül előtérbe. Gyönyörű helyszínek, mesteri színészi játék.

 
LionelMessi10   2018. 07. 02.

Nekem tetszett a film, egy igazi szenvedéstörténetet mutat be a főszereplő személyes tragédiáján keresztül. Kissé elfogult vagyok Dicaprioval, de érzésem szerint, bár itt is remek alakítást nyújtott, mintha csak az ő Oscar díjáért készült volna a film, amit bőven megérdemelt, de meglátásom szerint mérföldekkel jobb filmjeire nem kapta meg. A filmről még, hogy szuper látványos kamera beállításokat és eszméletlen jó képi világot tár elénk, aminek köszönhetően a történet kissé egysíkúsága(nem bővelkedik fordulatokban) ellenére is bőven élvezhető lett a film.

 
andor50   2016. 04. 17.

Moziban láttam a filmet és nagyon magával ragadó a hangulat. Brutálisan jól vannak felvéve a helyszínek, és a zene hihetetlenül passzol hozzá. Viszont ami a legerősebb a filmben az a színészi játék. Persze Leonardo DiCaprio meg is kapta az Oscart, de nem szabad megfeledkezni Tom Hardyról is, aki szerintem még Leonál is jobb volt. Meg az a medvetámadásos jelent, hihetetlen realista és nagyon érdekes ilyen élményt ilyen közelről látni. Remek alkotás!

 
wintermat   2016. 09. 08.

A filmen abszolút látszik, hogy DiCaprio Oscar-ra vezető vörös szőnyege, amely be is jött, de azon a véleményen vagyok, hogy megérdemelten, mert a film is remekül sikerült az alakításán kívül. Engem megvett a film, csak ajánlom.

 
TomÁcs   2016. 05. 05.

Remek film. Gyönyörűek a képek és nagyon tetszett a története is. Leo mellett Tom Hardyt is kiemelném egy igazi átváltozóművész a pali.

 
VvV   2018. 12. 01.

Nagyon tetszett a film miliője, egy percig sem volt unalmas. A történet előrehaladtával egyre jobban érdekelt, hogy mi lesz a végkifejlet.

 
Norbert93   2018. 11. 10.

Kiváló és kőkemény film. Di Caprio, mint mindig, most is nagyot alakít, de szerintem nem ezért a filmért érdemelt volna Oscart. A medve pedig külön színfoltja a filmnek.

 
Queenakasha   2018. 03. 26.

Leonardo alakítása magáért beszél. Mondanám, hogy ő viszi a hátán a filmet, de azért nem lenne teljesen igazam, mert a látvány is kiemelkedő lett és a történet hatása is cél ér.

 
sabnock666   2019. 08. 27.

Di Caprió legjobb filmje,ami megkoronázta pályafutását,de gondolom,lesz még zseniális mozija. Remek színészi munka,pontos,precíz snittek,hihetetlen környezet,és a jó öreg bosszú!!!! Mi kell még? Semmi... Popcorn,cola,és nézhetjük....sokszor!

 
Lonka   2017. 07. 24.

Történetben nem valami erő, mégis nagyon szuggesztívre tudták megcsinálni a filmet, Elkezded nzni és nem tudod abbahagyni, mert érdekel, hogy mi lesz a vége.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 21.

Bámulatosat alakít ebben Leonardo DiCaprio. Az egyik legsokarcúbb színész ő egyébként és ebben a filmben sikerült igazán megmutatnia, hogy milyen a mindent elsöprő színészi játék - engem abszolút meggyőzött. 5*

 
MMcFly2015   2016. 01. 03.

Ezzel a filmmel indítani az évet a legjobb választás! :) Olyan képi világgal rendelkezik az egész, hogy öröm nézni. Nálam kő keményen a western kategóriában van, ízig-vérig az, ami azért is nagy öröm, mert ez az a műfaj ami ,,kihalóban" van, és nagyon ritkán látni a mozi kínálatában. A sztori épp ezért a westernhez hasonlóan egyszerű bosszú - de nem akármilyen színészi alakítással. DiCaprio elviszi a hátán a filmet, viszont az előttem hozzászólónak igaza van, hogy Tom Hardy karaktere sokkal de érdekesebb, és hiába negatív szereplő, neki vannak ész érvei a tetteihez. A film számomra tökéletesre sikerült, de csodálkoznék ha DiCaprio elvinné a legjobb főszereplő díjat. Ink, a rendező még1x. (Y)

 
Borga   2016. 11. 22.

Ez az a film, A visszatérő, melyet csak az látott, aki moziban tekintette meg. A film olyan fantasztikus látványt nyújt, olyan elképesztő az operatőri munka, hogy nincs az a televízió, amely képes lenne visszaadni ezt a remek élményt. Elképesztő volt.

 
czerik   2018. 07. 16.

Egész jó film, de csodálkozom, hogy, DiCaprio ezzel a szereppel nyert Oscart????

 
Filmelemző   2018. 05. 13.

Nagyon vegyes érzésekkel néztem végig ezt a filmet, mert egyfelől gyönyörű a film fényképezése, másfelől nagyon ráment az egész arra, hogy túlmisztifikálják egy ember szenvedéseit és a végén Oscart provokáljanak ki DiCaprionak (aki mellesleg megérdemli az arany szobrocskát, de NEM ezért a filmért). Összességében a Revenant nem egy túlzottan kimagasló alkotás még ha tényleg rengeteg lélegzetelállító felvétel is van benne (és még ha nyert is 3 Oscart a rendezés, illetve DiCaprio alakítása és az operatőr kategóriákban). Értékelésem: közepeske, pontokban: 5/10 pont.

 
Timcsi   2019. 03. 09.

Annak örülök, hogy Leo kapott Oscart, de annak nem hogy ezért. Remek film kétség kívül, szuggesztív az alakítása is, de nem ezért kellett volna először kapnia....

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.