A King Kong-filmeket szeretem: tetszett az 1976-os feldolgozás (Jessica Lang és Jeff Bridges főszereplésével), aztán a 2005-ös látvány verzió is (Naomi Watts és Adrien Brody játékával), illetve a 2017-es Koponya-sziget is (Brie Larson tündöklésével). Éppen ezért vállaltam be, hogy megnézem a Kong x Godzilla: Az új birodalom című feldolgozást is, a legújabb változatot is. Bár az kicsit intő jel volt, hogy a rendező: Adam Wingard nem éppen élvonalbeli direktor. Meg is bántam elhamarkodott döntésemet, hogy beültem a fimre, mert annyira gyenge az egész, hogy leginkább egy ZS kategóriás meséhez tudnám hasonlítani. A történet is vérszegény (teljes katyvasz), és a kivitelezés is nagyon gagyi. Sztárokat ezúttal nem tudtak rávenni, hogy szerepeljenek benne, bár Brian Tyree Henry szerepeltetése ígéretesnek tűnt, hiszen A gyilkos járatban (Bullet Train) óriási volt szerintem. A végeredmény a godzillás-kongos filmet illetően azonban az ő szereplése dacára is egy katasztrófa. Értékelésem alig 2 csillag csupán. Még éppen nem nézhetetlen kategória.
Talán születhetett volna Roland Emmerich tollából is. Tulajdonképpen a vizualitás ösztönszerű mivoltjára épül. Nem tudni, milyen társadalmi réteget próbáltak megcélozni vele.
Ebben az évben ez a godzillás film volt a leggagyibb, amit láttam. Épkézláb sztori helyett rámentek a látványra, de még az is nagyon ZS kategóriás lett. Kifejezetten a gyerekeknek készülhetett, ott is a gyengébb képességű kiskamaszoknak (14 alatt). A Colosseumban fészkelő ősállatok, óriás molylepkék, föld alatt élő gigamajmok... stb. világát nézve a fejem fogtam. Mivel az unokaöcsémet vittem magammal, aki 14 éves, az ő reakcióit figyeltem a film közben: neki tetszett a gazdag látványvilág, és nem zavarta, hogy mennyire képtelenség és gagyi az egész. Ebből leszűrhető volt számomra, hogy nagyon nem a magamfajta felnőttek a film célközönsége. Én még régimódin elvárom egy filmtől, hogy legyen értelme. Ennek nincs.
Ahogyan saját blogomon is írtam, hihetetlenül gyengére sikerült a 2024-es Kong-film. Pedig a franchise sikeres előzményekkel is rendelkezik. Először az 1930-as években készültek a témában filmek, majd jött 1976-os Jessica Lange–Jeff Bridges változat. Később, 2005-ben jelent meg a Naomi Watts–Adrien Brody film, mely szerintem nagyon látványos lett, és beemelte az őslényeket is a sztoriba. Utána következett a 2017-es Koponya-sziget a Brie Larson–Tom Hiddleston párossal, ami már bizonyos visszaesést hozott. Végül most megjelent ez a legújabb verzió, gagyi meseelemekkel és vérszegény alapsztorival. Mind a történet, mind a látvány, mind pedig a színészi teljesítmények nagyon gyengék. Rebecca Hall jó választásnak tűnik a főszerepre (fiús frizurája dacára), és Brian Tyree Henry is nyomja a poénokat, mégsem áll össze az egész. Mindvégig megmarad afféle Sharknadós ZS kategóriában. Az értékelésem maximum 40-50% körüli, két csillag. Még inszomniásoknak sem ajánlanám. Ha nem tudsz aludni sem, az igazi választás.
Sokkal jobb volt, mint a Godzilla vs. Kong, és nem azért, mert több CGI volt benne – ez most teljesen mellékes –, hanem azért, mert itt végre összefogott Kong és Godzilla, és nem a kettejük bunyója volt a fő téma. Korábban is inkább ezt kellett volna beleírniuk a forgatókönyvbe, sokkal nagyobb sikere lett volna.
Először is, szerintem ez egy teljesen vállalható popcorn-mozifilm volt. Én nem is értem most, hogy miért húzzák le az emberek, vajon itt mi volt az elvárás egyeseknél? Másodrész maga a film jó volt, szerintem jó volt a történet, eléggé látványos is volt és élvezhető is. Valószínűleg most cikinek kell érezzem magam, mert ezt 32 évesen mondom.
Egy full CGI akció- vagy már inkább sci-fi film. De nagyon szórakoztató. Bár szerintem eddigi leggyengébb része a sorozatnak. Arra teljesen jó, hogy kikapcsoljon az ember.
Nézhetetlen otrombaság. A Jurassic-sorozat jut erről eszembe, nem történik igazán semmi, de megy az idő előre. Minden mű, animáció, iszonyat. Borzalmas indítás. De adtam neki 10 percet, hova megy a történet. De 40 perc után végképp feladtam, nem azér... Több
Kiváló hangok, vizuális effektek. A történet egyáltalán nem gyenge. Nekem megérte a mozijegyet.
2024-es igénynek megfelelő, filmként viszont elfogadhatatlan. Az egyetlen, akiknek jár a taps, az a VFX csapat.
Na, jó én erre a filmre már régóta vártam, és szerintem simán hozza azt, amit az első rész. Bonyolult sztorira senki se számítson, látványra viszont annál inkább!