Hírességek, akik őszintén beszéltek a sötét múltjukról

Bár Hollywoodra legtöbbször a siker és a csillogás világaként gondolunk, a felszín alatt sokszor sötét múlt lakozik. Alábbi összeállításunkban tíz olyan sztárt szeretnénk bemutatni, akik hosszú éveken keresztül okkal nem beszéltek a múltjukról.

#nonumbers

Jim Carrey

szül. 1962. 01. 17. (62 éves)
Newmarket, Ontario, Kanada
James Eugene Carrey 1962. január 17-én született a kanadai Ontario állam béli Newmarketben, Percy és Kathleen Carrey gyermekeként. Három idősebb testvére van: John, Patricia és Rita. Mikor 13 éves volt, a család válságos időszakon mentek keresztül. Apja elvesztette munkahelyét, ezért Toronto egyik negyedébe, Scarboroughba... több»
Jim Carrey gyerekkorában hosszú ideig mélyszegénységben élt, édesapja nehezen tudta eltartani családját. A helyzet odáig súlyosbodott, hogy végül egy furgonban éltek. Carrey 15 éves korában otthagyta az iskolát, hogy gondnokként munkát vállaljon. A helyzet végül jóra fordult, miután a család Los Angelesbe költözött.

Pamela Anderson

szül. 1967. 07. 01. (56 éves)
Ladysmith, British Columbia, Kanada
Pamela Anderson 1967. július 1-jén született a kanadai Ladysmithben. Első nyilvános szereplése egy vancouveri futballmeccshez köthető, ahol a kivetítő képét irányító rendező figyelt fel rá, ezt követően pedig a nézők hosszú percekig bámulhatták a szőke bombázót. A pólóján a Labatt’s ruházati cég márkanevét viselő... több»
A kilencvenes évek sztárja a Baywatch című sorozattal vált igazán népszerűvé, a korábban playmate-ként ismert színésznő egy interjúban beszélt arról, hogy gyermekkorában több alkalommal is szexuális erőszak áldozatává vált. 6-10 éves kora között több alkalommal is szexuálisan zaklatta őt egy bébiszitter, 14 éves korában akkori barátja hat társával együtt megerőszakolta, 25 évesen pedig újra szexuális erőszak áldozatává vált.

Robert Downey Jr.

szül. 1965. 04. 04. (59 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Robert John Downey Jr. 1965-ben született a New York-i Greenwich Village-ben, az underground filmes Robert Downey Sr. és Elsie Downey fiaként. Nővére az író, színésznő Allyson Downey. 20 éves korában egy szezon erejéig csatlakozott a híres Saturday Night Live stábjához erejéig, ezt követően színészi ambíciókat dédelgetve... több»
A színészről köztudott, hogy korábban éveken keresztül komoly drogfüggőséggel küzdött. Arról viszont már ritkábban esik szó, hogy a kábítószerek már 6 éves korától kezdve jelen voltak az életében. Mint kiderült az első marihuánás cigarettát édesapja adta neki. Downey Jr. egy későbbi interjúban arról beszélt, hogy gyerekként számára a drogok jelentették az apjához való kötődést.

Samuel L. Jackson

szül. 1948. 12. 21. (75 éves)
Washington - District of Columbia - Amerikai Egyesült Államok
Samuel Leroy Jackson Washingtonban született, de Dél-Tenesseeben nőtt fel édesanyjával és annak szüleivel. Apja távol élt a családjától, alkoholizmusa fiatalon halálba kergette. Az atlantai Morehouse College diákja volt, először tengerbiológiát tanult, de miután csatlakozott egy amatőr színjátszó csoporthoz eldöntötte, hogy a... több»
Martin Luther King meggyilkolás uátn Samuel L. Jackson tagja volt annak a mozgalomnak, amely az atlantai Morehouse College campusán túszul ejtette az intézmény néhány vezetőségi tagját. Mint kiderült a fogvatartottak között Martin Luther King édesapja is ott volt. Samuel L. Jacksont letartóztatták, illetve az egyetemről is eltanácsolták.

Rose McGowan

szül. 1973. 09. 05. (50 éves)
Florence - Tuscany - Olaszország
Rose McGowan 1973. szeptember 5-én született Firenzében, Olaszországban. Édesanyja francia, édesapja ír származású. McGowan olasz vallásos közösségben nőtt fel, gyermekként beutazta egész Európát. Nyolc éves koráig egy szót sem beszélt angolul, ám ekkor családja Oregon államba költözött. A középiskolát Seattleben... több»
A színésznő családjával a Children of God nevű szektában töltötte gyermekkorának egy jelentős részét. A szervezet ellen a hatóságok emberrablás és szexuális visszaélés miatt folytattak nyomozást. McGowan egy későbbi interjúban elmondta, hogy már gyermekként szemtanúja volt szexuális bántalmazásnak, a családja azután hagyta ott a szektát, miután annak vezetősége jóváhagyta a gyermekekkel folytatott szexuális kapcsolatot.

Keanu Reeves

szül. 1964. 09. 02. (59 éves)
Beirut, Libanon
Keanu Reeves 1964-ben született Bejrút városában, Libanonban. Neve hawaii nyelven azt jelenti: ”szellő a hegyek fölött”. Gyerekkorától vonzódott a színészethez, és már tizenévesként kapott néhány kisebb filmes munkát, az iskolából viszont kibukott, diszlexiával is küzdött. Ügynöke kezdetben K. C. Reeves néven futtatta, mert... több»
Keanu Reeves több szívfacsaró és traumatikus emléket őriz. Mindössze 3 éves volt, amikor apja elhagyta a családot. Köztudott volt, hogy szoros barátságot ápolt pályatársával, River Phoenixszel, aki 1993-ban hunyt el kábítószer-túladagolás következtében. Ennél nagyobb csapás a színész életében, hogy 1999-ben Jennifer Syme-mal közös kislányuk halva született.

Drew Barrymore

szül. 1975. 02. 22. (49 éves)
Culver City, Kalifornia, USA
Drew Barrymore 1975. február 22-én született a kaliforniai Culver Cityben John Drew Barrymore és a magyar származású Ildikó Jaid lányaként. Amikor hatévesen megkapta első igazi szerepét keresztapja, Steven Spielberg E.T. A földönkívüli (1982) című filmjében, a kritikusok azonnal az egyik legígéretesebb tehetségnek kiáltották ki.... több»
Drew Barrymore már gyerekként Hollywood egy legígéretesebb tehetségének számított, az E.T. A földönkívüli után gyakorlatilag berobbant a köztudatba, a hirtelen jött hírnévvel pedig nem tudott megküzdeni. A színésznő már 11 éves korára alkohol- és kokainfüggő lett. 14 éves korában szanatóriumi kezelésre szorult, miután öngyilkossági kísérletet követett el.

Teri Hatcher

szül. 1964. 12. 08. (59 éves)
Palo Alto, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Teri Lynn Hatcher 1964. december 08-án született Palo Altoban, Kaliforniában. Édesapja atomfizikus,édesanyja programozóként dolgozott. Tanulmányait a California Polytechnic falain belül kezdte, de a későbbiekben a színészi pálya mellett tette le voksát. Első jelentősebb szerepét a Tango és Cash (1989) című akciófilmben kapta... több»
A színésznő néhány éve írt Donald Trumpnak, az Egyesült Államok korábbi elnökének írt egy levelet, amelyben elárulta, hogy gyermekkorában szexuális bántalmazás áldozata volt. Hatcher azután fordult ebben a formában a nyilvánossághoz, hogy Trump gúnyos megjegyzést tett a Kavanaugh-per egyik áldozatára.

Woody Harrelson

szül. 1961. 07. 23. (62 éves)
Midland, Texas, Amerikai Egyesült Államok
Woodrow Tracy Harrelson 1961. július 23-án született Midlandben, Texasban, az Egyesült Államokban Diane Lou Oswald és Charles Harrelson egyik fiaként. Két testvére van, Brett és Jordan. Szülei 1964-ben elváltak, apja 1979-ben börtönbe került gyilkosságért, és ott is halt meg. Szülei válását követően Woody az ohiói Lebanonban... több»
Harrelson mindössze 7 éves volt, amikor édesapja, Charles váratlanul eltűnt. Mint kiderült, a férfi bérgyilkosként dolgozott egy bűnszervezetnek. Charles-t 1973-ban letartóztatták, majd elítélték, a férfi öt évvel később szabadulhatott, néhány hónappal később azonban ismét őrizetbe vették.

Charlize Theron

szül. 1975. 08. 07. (48 éves)
Benoni, Gauteng, Dél-Afrika
A francia, holland és német felmenőkkel rendelkező Oscar-díjas színésznő 1975. augusztus 7-én született egy dél-afrikai farmon, Benonitól nem messze, Gerda és Charles Theron egyetlen gyermekeként. Az afrikaansul és angolul is folyékonyan beszélő Charlize 15 éves korában szemtanúja volt, amikor anyja önvédelemből lelőtte... több»
A dél-afrikai származású színésznő sötét gyermekkort tudhat maga mögött. Charlize Theron édesapja rendszeresen bántalmazta őt és édesanyját, Gerdát. Egy alkalommal pedig a helyzet annyira eldurvult, hogy Gerda lelőtte a férfit, a történteknél pedig maga Theron is jelen volt.