Előtte-utána: Így néznek ki ma Hollywood legsikeresebb gyerekszínészei (galéria)

Bár Hollywoodban nagyon sokan kezdik a karrierjüket gyerekszínészként, a legtöbbjük neve azonban idővel a múlt homályába vész.

Persze azért akadnak kivételek, elég, ha csak olyan sztárok jutnak az eszünkbe, mint a Harry Potter franchise színészei vagy Zac Efron, aki Disney-filmekkel indította a pályáját. Talán az ő feladatuk a legnehezebb a pályatársaikhoz képest, ugyanis nem csak azt kell bizonyítaniuk, hogy felnőttként, érett színészként is megállják a helyüket, de egyúttal ki kell törniük abból a skatulyából is, amit egy-egy emlékezetes, ikonikus szerep jelent.

Daniel Radcliffe hatalmas munkát tett abba, hogy a nézők emlékezetében ne csak Harry Potterként maradjon meg. Persze, ezt a szerepet sosem fogja levetkőzni, de volt ő már azóta horrorfilm szereplő (A fekete ruhás nő), drámai túlélő (Dzsungel) és 'akcióhős' (Talpig fegyverben) is.

De ügyesen tört ki például Abigail Breslin is, aki A család kicsi kincse után olyan filmekben örvendeztette meg a rajongókat, mint a Zombieland és annak folytatása.

És akkor térjük vissza egy mondat erejéig Zac Efronra is, aki az elmúlt években is folyamatosan bizonyított (jusson csak eszünkbe A legnagyobb showman), jövőre pedig a hazai mozikba jön az eddigi pályafutása legerősebb alakítását ígérő Arany.

Listánkban ezúttal 10 népszerű színészt gyűjtöttünk össze, akik egészen fiatalon robbantak be Hollywoodban, de népszerűségüket máig meg tudták őrizni. 

#10
Nicholas Hoult

Nicholas Hoult

szül. 1989. 12. 07. (34 éves)
Wokingham, England, Egyesült Királyság
Nicholas Caradoc Hoult egy zongoratanárnő és egy pilóta harmadik gyermekeként született 1989. december 7-én Angliában. Dédnagyanyja, Anna Neagle híres brit színésznő volt. Tizenkét évesen otthagyja az iskolát, hogy színészi karrierjének építésére koncentrálhasson. Első jelentősebb szerepét 2002-ben az Egy fiúról című... több»
A 2002-es Egy fiúrólban láthattuk Marcus Brewer szerepében még fiatal kamaszként, de mára nemzetközi világsztárrá küzdötte fel magát, akit számos nagysikerű filmben és sorozatban láthattunk.  
#9
Abigail Breslin

Abigail Breslin

szül. 1996. 04. 14. (28 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Abigail Kathleen Breslin 1996-ban született New Yorkban. Már három évesen reklámban szerepelt. Ötéves korában kapta meg első nagyjátékfilmes szerepét a Jelek (2002) című, M. Night Shyamalan által rendezett sci-fiben. Ő alakította Bót, a kisebbik lánygyereket az űrlények inváziója alá került családban. A főszerepben Mel Gibsont... több»
A család kicsi kincse Olive-jaként ismerte meg a világ mindössze 10 éves korában, majd jött a kultikus zombi paródia, a Zombieland.  
#8
Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe

szül. 1989. 07. 23. (34 éves)
Hammersmith, London, Egyesült Királyság
Daniel Jacob Radcliffe 1989. július 23-án született Londonban, az Egyesült Királyságban. Édesapja, Alan Radcliffe észak-ír származású, édesanyja, Marcia Gresham dél-afrikai születésű. Daniel gyermekkora óta vonzódott a színészkedéshez, számos iskolai színdarabban szerepelt, de karrierje hirtelen óriási fordulatot vett, amikor... több»
Brit kortársaihoz hasonlóan Daniel Radcliffe is a Harry Potter szériának köszönheti a népszerűséget, de a színész a franchise lezárása óta mindent elkövetett, hogy kitörjön a skatulyából, és tette ezt nagy sikerrel.
#7
Emma Watson

Emma Watson

szül. 1990. 04. 15. (34 éves)
Paris, Franciaország
Emma Charlotte Duerre Watson 1990. április 15-én született Párizsban, ügyvéd szülők gyermekeként. Öt éves korában költöztek vissza Angliába, itt kezdte el iskoláit is. Gyerekkorától kezdve színésznő szeretett volna lenni, és erre tudatosan készült is: színészetet és éneklést tanult, illetve meghallgatásokra járt. Emma... több»
A bájos színészőt Hermione Grangerként ismerte meg a világ a Harry Potter-filmekben, mindössze 11 éves volt, amikor bemutatkozott a filmvásznon.
#6
Zac Efron

Zac Efron

szül. 1987. 10. 18. (36 éves)
San Luis Obispo, Kalifornia
Zac Efron 1987. október 18-án született San Luis Obispóban, az Egyesült Államokban. A tinibálvány Kaliforniában nőtt fel, apja elektronikai mérnök, anyja titkárnő volt. 11 éves korától vett részt az iskolai színházi produkciókban, majd a The Great American Melodrama and Vaudeville nevű színházban dolgozott. 2006-ban felvételt... több»
Valószínűleg kevesen emlékeznek rá a Firefly - A szentjánosbogárból, melyben a fiatal Simont alakította, de a Vészhelyzet című szériában is feltűnt a karrierje elején.
#5
Joseph Gordon-Levitt

Joseph Gordon-Levitt

szül. 1981. 02. 17. (43 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Joseph-Gordon Lewitt 1981. február 17-én született Los Angelesben. Nagyapja a filmrendező Michael Gordon, szülei a Pacifica Radio (KPFK-FM) munkatársai voltak. Egy bátyja volt, Daniel Gordon-Levitt, aki 2010-ben hunyt el. Gyerekként már musicalekben és reklámokban szerepelt, majd hatévesen korában televíziós karrierje is beindult. 1994-ben... több»
A kétszeres Emmy-díjas színész még csak 11 éves volt, amikor már szerepelt a The Powers That Be című tévésorozatban.
#4
Rupert Grint

Rupert Grint

szül. 1988. 08. 24. (35 éves)
Watton-at-Stone, Hertfordshire, United Kingdom
Rupert Alexander Llyod Grint 1988. augusztus 24-én, az Essex megyei Harlow-ban született, Nagy-Britanniában. Ő volt Joanne és Nigel Grint első gyermeke, akit további négy követett a családjában. Londontól északra, Hertfordshire-ben nőtt fel, ott is járt iskolába, amelyet a karrierje miatt nem fejezet be azonnal. Az iskolai évei alatt... több»
A színész egy pillanat alatt tett szert világhírnévre a Harry Potter-filmekkel, melyekben Ron Weasley-t alakította.
#3
Georgie Henley

Georgie Henley

szül. 1995. 07. 09. (28 éves)
Ilkley, Egyesült Királyság
Ilkley-ben, a Moorfield Lányiskolában végezte tanulmányait, majd pedig a Bradford Grammar School-ba jelentkezett. Szülei Helen és Mike Henley. Két nővére van, Rachael és Laura. Rachael alakította húga karakterének, Lucy-nak az idősebb énjét a Narnia krónikái című film első részében. Első színészi szerepében Lucy Pevensie-t... több»
A fiatal színésznő Lucy Pevensie-t alakította a Narnia krónikáiban.
#2
Shia LaBeouf

Shia LaBeouf

szül. 1986. 06. 11. (37 éves)
Los Angeles, Kalifornia, U.S
Shia LeBouf 1986. június 11-én született Los Angelesben. Szülei zsidó és francia felmenőkkel rendelkeztek, édesanyja táncos, majd képzőművész, édesapja vietnámi veterán katona volt. Hogy a zűrös családi életből kimeneküljön, LeBouf 10 évesen már komikusként lépett fel a helyi klubokban. Bevallása szerint a Disney Channel Even... több»
A színész a 2003-as A nagy átverés című családi vígjátékban játszotta Louis Stevenst.
#1
Matthew Lewis

Matthew Lewis

szül. 1989. 06. 27. (34 éves)
Leeds, West Yorkshire, Egyesült Királyság
Matthew David Lewis 1989. június 27-én született a West Yorkshire-i Leeds-ben, Angliában. Édesanyja Lynda, édesapja Adrian Lewis. Két idősebb fiútestvére van: Anthony és Chris, aki szintén színész. Tanulmányait a St. Mary’s Meuston Catholical Voluntary Academy berkein folytatta. Már öt évesen szerepelt a kamera előtt, ugyanis... több»
Neville Longbottomként vált ismertté a Harry Potter franchise-ban.