10 akciófilm, amit képtelenség végignézni

Amikor egy akciófilm tényleg működik, semmi sem hasonlítható hozzá. Ha egy tehetséges filmkészítő olyan karaktereket mutat be nekünk, akiket szeretünk, ráadásul magas oktánszámú, technikailag ügyes filmezéssel és kaszkadőrmutatványokkal, az a legvégsőkig megrázó, szívszorító élmény.

Vannak ilyen kiváló példák a filmkészítés mesterségére: Mad Max: A harag útja, A bolygó neve: Halál vagy az idei megasiker Top Gun: Maverick a valaha készült legjobb akciófilmek közé tartozik.

Aztán van egy csomó olyan szánalmas lövöldözős film is, amelyek teljesen elfogadhatóak, sőt szerethetőek, "apafilmek", amelyek ártalmatlanok és kiszámíthatóak, mint a The Expendables - A feláldozhatók franchise, és más közepes filmek, amelyek szórakoztatni akarnak, nem pedig új utakat nyitni, ugyanúgy, mint a sablonos, megnyugtató csajos filmek. Mint minden műfajban, itt is akad néhány borzalmas akciófilm, amelyek minden szinten megbuknak.

#10

akció | krimi | misztikus | sci-fi | thriller

A Ballistic - Robbanásig feltöltve című filmben két esküdt ellenség mindent elkövet, hogy felkutasson egy új fegyvert. Sever pontos és kitartó, Jeremiah Ecks, az FBI volt... több»

A kritikusok szerint ez a kínosan inkompetens, csipkelődős-kémkedős szemétdomb, a valaha készült legrosszabb film, bármilyen műfajban. A világklasszis színészek, Antonio Banderas és Lucy Liu csapdába esnek egy olyan katasztrófában, amely technikailag akciófilm, de úgy játszódik, mintha szándékosan elaltatni akarnának minket. Érdemes megnézni a Ballistic című filmet? Annyira rossz, hogy az már jó? A válasz az, hogy valószínűleg nem. Mindenekelőtt unalmas. És ez átkozottul nagy kár.
#9

akció | krimi | thriller

Netflix

Az USA kormánya megelégelte a törvénysértést, olyan ellenőrzési rendszer alkalmazását készül bevezetni, ami mindenki számára lehetetlenné teszi bármilyen jogellenes... több»

A Netflixen rövid időre trendi lett a köztes hosszúságú képregényadaptáció, és pontosan itt érnek véget a teljesítményei. Az Elrabolva 2 és 3 rendezője, Olivier Megaton közel háromórás filmje a Sebhelyesarcút próbálja mímelni és valahogy nagyon szánalmas. Az olyan jó színészek, mint Michael Pitt és Édgar Ramírez nem kapnak mást, mint pózolást és párbeszédek kiabálását. A kritikusok egyöntetűen egyetértettek abban, hogy a film a mozi ellen elkövetett bűntett. Kétségbeesett vágya, hogy okos legyen, nevetséges.
#8

58 Stratton  (2017)

(8) (4)

akció | thriller

John Stratton (Dominic Cooper) és kommandós egysége Iránban készül megrohamozni egy biológiai tömegpusztító fegyverrel kísérletező laboratóriumot, ám az akció végzetes... több»

Dominic Cooper helyettesíti Henry Cavillt (aki öt nappal a forgatás előtt "kreatív nézeteltérések" miatt kilépett) egy brit akcióthrillerben, amely egy MI6-ügynökről szól, akinek csapata háborúban áll egy vegyi fegyverekkel rendelkező őrülttel. Könnyen érthető, miért voltak "kreatív nézeteltérések" az eredeti sztárral, hiszen a Strattonban nagyjából semmi sem működik. A film mindenhol lehúzást kapott a kritikusoktól, akik megdöbbentek, hogy még Connie Nielsen (aki mindig megbízhatóan briliáns mindenben a Wonder Womantól a Gladiátorig) is megkérdőjelezhető alakítást nyújtott egy természetellenes akcentussal. Ha egy jó színész nem teljesít, a hiba a vállalkozásban van.
#7

akció | politikai | thriller

Áruló van az Egyesült Államok kormányában. Az elnök ellen összeesküvés készül. Egy radikális csoport tagjai már hiába próbálják az elnök fiatal tanácsadóját, Bobby... több»

Charlie Sheen a Fehér Ház egyik vezető tanácsadóját alakítja, aki halálos összeesküvésről szerez tudomást a kormány legmagasabb szintjén. Az Árnyék-összeesküvés cselekménye és fizikája agresszívan szembemegy a hihetőséggel minden egyes fordulóban, és a silány díszletek véletlenül viccesek. Itt valódi bűncselekményt követtek el: Linda Hamilton, azaz maga Sarah Connor, mellékszerepben lett elpazarolva. Az általános és minden meglepetéstől mentes (a meglepetések általában jót tesznek egy thrillernek) Árnyék-összeesküvés azóta az ismeretlenség homályába veszett.
#6

akció

Az ember könnyen esik saját csapdájába, főleg, ha hatalmat szerez magának. Ha egyszer belekeveredik a züllött világ bugyraiba, bármely szabályt meg lehet szegni. Azonban, ha túl... több»

Aki szereti, ha az autós üldözések és versenyek a filmeken érthetőek, annak nem tetszik ez a tetőtől talpig katasztrófa egy gyönyörű, feltörekvő popsztárról, aki ráadásul illegálisan autóversenyez, majd elrabolják. A Redline legmaradandóbb öröksége az újságírói említésekben rejlik, mint a válság előtti hitelpiac túlkapásainak egyik legjobb példája a nyolcvanas évek közepén. A pénzzel való rossz bánásmód (a sok összetört autó nulla izgalmat jelentett a képernyőn) Daniel Sadek producer részéről olyannyira siralmas, hogy érdemes tanulmányozni. A producer 2009-ben csődöt jelentett. A Redline úgy is hírnevet szerzett magának, mint minden idők valószínűleg legrosszabb autós filmje. Mellette még a leghülyébb Halálos iramban film is úgy néz ki, mint a Hét szamuráj. Hogy a bajt tetézze, a főszereplő Eddie Griffin egy 2007-es jótékonysági versenyen egy balul sikerült promóciós mutatvány során összetört és totálkárosra tört egy 1,5 millió dolláros Ferrari Enzo-t.
#5

54 Hegylakó 2.  (1991)

(2) (5)

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

2024-ben a 75 éves, öregségével megbékélt McLeod, a Hegylakó visszaemlékezik hazájára, a Zeist bolygó lakóira, és arra a pillanatra, amikor 500 évvel ezelőtt barátja és... több»

A régóta minden idők egyik legnevetségesebb filmcíméről ismert Highlander 2: The Quickening továbbviszi a Highlander halhatatlanokról szóló sci-fi sagáját, és egy erős szereplőgárdát, köztük Christopher Lambertet, Sean Connery-t, Virginia Madsent és Michael Ironside-ot pazarol el egy igazán szörnyű filmkészítés közepette. Roger Ebert 1991 legrosszabb filmjének tartotta a The Quickeninget, és "nevetségesen érthetetlennek" nevezte. A Highlander 2: The Quickening egy a sok Highlander-folytatás közül, de csak egy lehet, amelyik a leghírhedtebb. Az pedig ez.
#4

akció | krimi | vígjáték

Andre Shame, akit egy balul sikerült kábítószeres razzia miatt elbocsátottak a rendőrség kötelékéből, magándetektívként dolgozik tovább. Eladja a szolgálatait mindenkinek,... több»

Az alacsony színvonalú akcióvígjáték az író/rendező/sztár Keenan Ivory Wayans karrierjének mélypontja, aki egy magánnyomozót játszik, aki egy drogbáró elleni kihűlt ügybe ugrik bele. Az eredeti, 2000-es Scary Movie/Horrorra akadva (egy igazán vicces paródia, amelyet néha beárnyékolnak a szerencsétlen folytatások és spinoffok) egy ideig a legtöbb bevételt hozó film volt, amelyet afroamerikai rendező készített. Ő rendezte a 2004-es, kritikusok által is kifogásolt Feketék fehéren című filmet is, amely fergeteges, és megérdemli a kultikus rajongótábor.
#3

47 Max Steel  (2016)

(5) (3)

akció | családi | fantasy | kaland | sci-fi

Amikor a tizenéves Max McGrath rájön, hogy a teste képes előállítani a világegyetem leghatalmasabb energiáját, szövetkezik egy rejtélyes, félig organikus, félig robot... több»

Nem számít, mennyire félresikerült vagy rosszul felépített, egyetlen szuperhősfilm sem lehet olyan rossz, mint egy olyan szuperhősfilm, amelynek fogalma sincs arról, hogy mi akar lenni. Vagy hogyan legyen értelme. A Tomatometer szerint ez minden idők legrosszabb szuperhősfilmje. Ha van olyan eleme a Max Steelnek, ami nem borzalmas, az Maria Bello mellékszereplése. Mégis, még egy ilyen kaliberű színész sem tudja megmenteni ezt a rémálmot. Ha az olyan filmek, mint a Macskanő és a Batman és Robin annyira rosszak, hogy még jók is, akkor a Max Steel egy zavarba ejtő élmény, ami a depresszió határát súrolja.
#2

60 Értékes rakomány  (2016)

(4) (1)

akció | dráma | krimi | thriller | vígjáték

A kegyetlen bandavezér, Eddie (Willis) arra kényszeríti Jacket, a "tolvajok Michelangelóját", hogy raboljon ki egy értékes rakományt szállító páncélautót. Cserébe Eddie... több»

Fontos megemlíteni, hogy Bruce Willis akcióikon státusza kőbe van vésve. Egyetlen film sem elég rossz ahhoz, hogy ezen változtasson, még a borzalmas [többnyire] direkt videóra készült Értékes rakomány sem. A film egy technikai zűrzavar, amelynek 10,5 millió dolláros bejelentett költségvetése minden bizonnyal nagyrészt a határ felett volt. Willis főszereplője egy gyilkos bűnbanda főnöke, aki befolyását gyakorolja a rivális bandákra. Az alkotás most ingyenesen streamelhető a különböző digitális platformokon.
#1

akció | vígjáték

Simon, az Interpol egyik ügynökeként éppen egy egy fegyvercsempész nyomában van, amikor váratlanul belebotlik régi barátjába, a magánnyomozó Nickbe. Nick bajban van, Simon segít... több»

Annak ellenére, hogy az 1997-ben Jean-Claude Van Damme és Mickey Rourke oldalán készült Nyerő páros című, Razzie-díjas akciófilmje a kritikusok és a kasszák szerint is kudarcot vallott, Dennis Rodman egy újabb béna akcióhős szerepében tért vissza a filmvászonra: A történet egy Interpol-ügynökről szól, akinek egy fegyverkereskedőt kell legyőznie és megmentenie egy elrabolt áldozatot a francia Riviérán...   A Dane Cook nagyvásznon debütáló Simon Sez látszólag egy akcióvígjáték, bár az egyetlen igazán vidám nevetés, amit itt találsz, nem szándékos. A Simon Sez alig több mint 250 000 dolláros bevételt hozott, 10 millió dolláros költségvetésből. Jujj.