TOPLISTA: 10+1 hatalmas bukás, ami Hollywoodot is meglepte

A nagy hollywoodi stúdiók fejesei is csak hozzánk hasonló földi halandók, akik egy-egy kasszasiker után a Mennybe mennek, de ugyanilyen gyorsan le is zuhanhatnak onnan, ha egy nagyon ígéretes filmetrve százmilliókat szórnak el, mely végül sosem térül meg.

Jópár komoly bukást láthattunk az elmúlt években, melyek között szép számmal akad olyan is, amiről valószínűleg senki nem gondolta volna, hogy csúnya ráfizetés lesz. Listánkban ezúttal olyan filmekből készítettünk összeállítást, melyeket nem csak hatalmas érdeklődés övezett, de a mögöttük álló stúdiók is lapátolták beléjük a súlyos összegeket, a bevételek mégis elkeserítőnek mutatkoztak. Íme tehát 10+1 film, melyek sikerére mérget vettek Hollywoodban, de a jókora anyagi bukták után valószínűleg elmaradtak az felelősök év végi bónuszai. 

#11

59 Macskanő  (2004)

(13) (7)

akció | fantasy | krimi

Patience Philips átlagos életét él, amely azonban szörnyű véget ér, miután véletlenül felfedezi egy nagy cég féltve őrzött üzleti titkát. A cég vezetői úgy döntenek, nem... több»

Friss Oscar-díjas színésznő dögös bőrszerkóban egy mindenki által jól ismert képregényhős szerepében... Naná, hogy mindenki bízott a sikerben, de a nézők és a kritikusok is hatalmas csalódásként értékelték a filmet, mely a költségeit sem tudta visszahozni, Berry pedig gazdagabb lett a legrosszabb színésznőnek járó Arany Málna-díjjal. 
#10

63 Aloha  (2015)

(6) (7)

dráma | romantikus | vígjáték

TV-ben (SuperTV2, csütörtök 01:33)

Egy ünnepelt katonai vállalkozó visszatér karrierje legnagyobb sikerének helyszínére, és újra felveszi a kapcsolatot régi szerelmével, azonban csakhamar meglehetősen kínos... több»

A Jerry Maguire rendezőjének, Cameron Crowe-nak a nagy visszatérése A-listás sztárokkal, Bradley Cooperrel és Emma Stone-nal a főszerepben. Milliók várták, mivel rukkol elő a rendező. A kritikusok azonban a porba döngölték a filmet, a nézőket pedig tökéletesen hidegen hagyta. 
#9

64 Ben-Hur  (2016)

(16) (4)

akció | dráma | kaland | történelmi

HBO Max | TV-ben (Cinemax, csütörtök 01:33)

A Ben-Hur című epikus film főhősét, Judah Ben-Hur (Jack Huston) herceget mostohatestére, a római hadsereg tisztje, Messala (Toby Kebbell) igaztalanul megvádolja árulással. A... több»

A Ben Hurban a közönség már a bejelentésekor igen kritikus volt, Hollywood mégis adott 100 millió dollárt az epikus, CGI-jal dúsított remake-re. Azonban már a premierhétvége után világossá vált, hogy az MGM-nek le kell mondania arról, hogy megtérüljenek a kiadások: végül 48 milliós mínusszal zárt a produkció.
#8

65 Jupiter felemelkedése  (2015)

(101) (6)

akció | kaland | sci-fi

Jupiter Jones (Mila Kunis) születésekor a jelek azt mutatták, nagy jövő áll előtte. A lány hiába várja a jóslat beteljesedését, semmi nem történik, vécéket takarítva... több»

Tökéletesen eredeti(nek ígérkező történet, pazar látványorgia a Mátrix alkotóitól, népszerű sztárok (Channing Tatum, Mila Kunis)... Egy ilyen filmterv megéri a 170 milliós gyártási költségeket, gondolhatták Hollywoodban, és nem sokan fogadtak volna arra, hogy 100 milliós mínusz lesz a dolog vége. 
#7

67 Csatahajó  (2012)

(33) (7)

akció | kaland | sci-fi | thriller

A speciális effektekben bővelkedő blockbuster-jelölt története a U.S. Navy csatahajó legénységének sorsát követi, akiknek az a feladatuk, hogy az alienek legyőzésével... több»

A Universal több százmilliót kölött a filmre, hogy egy új franchise-ot indítson be, de minden fronton elvérzett a produkció. Vegyük sorra: nagyon rossz sajtó, borzasztó időzítés (Bosszúállók), Taylor Kitsch főszerepe (aki Hollywood egyik legnagyobb bukásának lett az arca a John Carter után). 
#6

71 Végjáték  (2013)

(26) (7)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

70 év telt el a kegyetlen háború óta, mely során egy idegen faj megpróbálta leigázni a Földet. Az emberek félnek a háború megismétlődésétől, ezért ők maguk terveznek... több»

Orson Scott Card bestsellerének adaptációjára hollywoodi veteránokat (Harrison Ford, Ben Kingsley) és a jövő nagy reménységeit szerezte meg a filmet gyártó stúdió, mely 110 millió dollárt költött a sci-fire, melyből végül nem sokat látott viszont. Ebben nem csak a vegyes kritikai fogadtatásnak, de a rossz sajtónak is komoly szerepe lehetett. 
#5

73 A magányos lovas  (2013)

(31) (9)

akció | kaland | western

Disney+

Egy csapat ranger a minden hájjal megkent bandita, Butch Cavendish bandája után ered, azonban csapdába  esnek, és mindegyiküket kivégzik. John Reid a fehér szellemlónak hála... több»

Akciódús látványos western az akkor még csúcson lévő Johnny Depp-pel, mégis mi sülhetne el rosszul? Ezt gondolták Hollywoodban is, mégis 190 milliós bukás lett a vége, és természetesen a beígért folytatásokból sem lett semmi. 
#4

73 Az óriásölő  (2013)

(35) (8)

fantasy | kaland

TV-ben (Viasat Nature, csütörtök 01:33)

A világot egykoron óriások uralták, ám idejük leáldozott. Egy nap azonban a parasztlegény, Jack (Nicholas Hoult) egy ballépése folytán ismét elszabadulnak. A király (Ian... több»

Bryan Singer épp a csúcson volt az X-Men filmek után, a Warner pedig olyannyira bízott a direktorban, hogy a marketinggel együtt kis híján 300 milliót áldozott a klasszikus mese adaptációjára, mely után  több mint 100 milliós veszteséget kellett elkönyvelnie. 
#3

77 John Carter  (2012)

(18) (7)

akció | kaland | sci-fi

Disney+

Az egykori katona, John Carter rejtélyes okból a Marson találja magát, ahol megismerkedik Tars Tarkas-szal, és a gyönyörű Dejah Tohoris hercegnővel. A bolyó szülöttei között... több»

Vajon költene egy stúdió 250 milliót egy úroperára, ha nem azt várja tőle, hogy az egész világ leesett állal bámulja? A 20th Cenutry Fox azonban valószínűleg örökre kitörölné az emlékezetéből a filmet, mely után jókora veszteséget kellett elkönyvelniük. 
#2

75 47 ronin  (2013)

(41) (11)

akció | dráma | fantasy | kaland

Netflix | SkyShowtime

A szamuráj élete urának szolgálata körül forog. Így mikor egy elveszti gazdáját, azaz roninná válik, különösen nagy csapás a számára. Épp ezért készül 47 ronin a... több»

Izgalmasnak ígérkező szamurájfilm, látványos trailer, Keanu Reeves a főszerepben. Mi sülhetett volna el rosszul? A filmet gyártó stúdió annyira bízott a filmben, hogy 175 milliót költött a filmre, de mindössze 151 milliót hozott világszerte. 
#1

80 Alice Tükörországban  (2016)

(44) (19)

családi | fantasy | kaland

Disney+

A Disney Alice Tükörországban című kalandjában ismét életre kelnek Lewis Carroll felejthetetlen figurái. Alice visszatér Csodaországba, ahol ráadásul még időutazóvá is... több»

A Disney hosszú távra tervezett az Alice-franchise-zal. A Tim Burton rendezésében készült film még hozta a számokat, így nem is volt kérdés, hogy a stúdió elkészíti a folytatást. A rendezőcsere azonban nem tett jót a filmnek, mely a premierhétvégéjén harmadannyi bevételt tudott csak termelni, mint az első epizód. Ezzel pedig valószínűleg hosszú időre bezárultak Csodaország kapui.