Nem egy alkalommal hallhattuk már egy-egy interjú során a sztárok részéről, hogy gyakorlatilag utálnak szexjelenetet forgatni. Rendkívül kényes téma ez még Hollywoodban is, így nem csoda, ha sokan nem is szívesen vállalják.

Hogy mitől lesz igazán érzéki és ízléses egy szexjelenet, arról hosszan lehetne vitatkozni, tény viszont, hogy egy rosszul időzített pillanat teljesen rideggé tudja tenni a film aktuális hangulatát. Alábbi listánkban olyan filmeket gyűjtöttünk össze, amelyek többségében valahogy nem egészen sikerült eltalálniuk a megfelelő pillanatot a készítőknek. Idelent mutatjuk a filmeket, fenti galériánkban pedig a szóban forgó jeleneteket (a galéria megnyitásához kattints a képek bármelyikére). 

#10

82 8 mérföld  (2002)

(17) (17)

dráma | zenés

Netflix

Jimmy egy présüzem alkalmazottja Detroit lepusztul városnegyedében. Nemrég ért véget egy kapcsolata, így most arra kényszerül, hogy visszaköltözzön édesanyjához és húgához... több»

A gyors menet a gyárban talán sokaknál ki is ütötte a biztosítékot. Egy meglehetősen furcsa és hihetetlenül váratlan szexjelenet játszódik le Eminem és szerelme, Alex (Brittany Murphy) között. Több kínos percig tart a szóban forgó jelenet, ami rendkívül kínos, és a legkevésbé sem szexis.
#9

65 Kocka 2. - Hiperkocka  (2002)

(7) (2)

dráma | misztikus | sci-fi | thriller

Nyolc idegen egy kocka alakú szobában találja magát. Hamarosan rájönnek, hogy csapdába kerültek - egy négydimenziós kocka, a Hiperkocka tartja őket fogva. Ahogy a foglyok... több»

Talán egy ilyen képsorra lett volna legkevésbé szükség ebben a filmben, a készítők persze nem így gondolták, így össze is hozták hőseinket Lisát és Maxet egy kis időre. Egy abszur szexjelenetnek lehettük a szemtanúi Julia (Lindsey Connell) és Max (Matthew Ferguson) között, akik az egyik titokzatos kocka alakú halálos csapdában rekedtek. A szobában, ahová bezárták őket, nincs gravitáció, ezért úgy döntenek, hogy a legjobbat hozzák ki a rossz helyzetből, és nevetséges súlytalan szexbe kezdenek.
#8

82 A pusztító  (1993)

(22) (12)

akció | sci-fi | szatíra | thriller

A világon 2032-ben béke és nyugalom uralkodik, senki nem bánt senkit, még a rendőröknek sem kell soha erőszakos megoldásokhoz folyamodniuk. Ezért is kelt éktelen zűrzavart, mikor... több»

A VR szemüvegekkel megoldott szerelmi légyott nem csak John Spartannak okozott meglepetést. John Spartan (Sylvester Stallone) és a női főszereplő, Lenina Huxley (Sandra Bullock) között szinte nulla a szexuális kémia, de a film közepén a nő mégis meghívja a férfit a lakásába, és megkérdezi, hogy szeretne-e szexelni. Heteró férfi lévén a Spartan beleegyezik a dologban, de nem egészen azt kapja, amire számított. Huxley ugyanis virtuális valóság-szemüveget húz mindkettőjükre.
#7

42 The Room  (2003)

(7) (12)

dráma

Johnny, a sikeres bankár boldogan él menyasszonyával, Lisával San Granciscó-i lakásukban, mígnem egyik nap Lisa különösebb ok nélkül úgy dönt, hogy megunta vőlegényét és... több»

Lisa és Johnny szerelmi jelenete alighanem joggal pályázhatna a filmtörténelem legérzéketlenebb szexjelenetére. Wiseau a maga módján mindent megtett, hogy egy komoly erotikus drámát készítsen, a főszereplő Johnny (Wiseau) és menyasszonya, Lisa (Juliette Danielle) közötti szexjelenetek hossza és bugyutasága tényleg arcpirító. Arról nem is beszélve, hogy még a nyitó szexjelenet felvételeit is újrahasznosította egy későbbi jelenetben.
#6

akció | kaland

Netflix

Batman  nyolc évvel ezelőtt magára vállalta Harvey Dent gaztetteit, melyet követően nyom nélkül eltűnt. Üldözötté vált, de nem hiába, mert a Dent-törvénynek köszönhetően... több»

Bruce Wayne és Miranda Tate közötti szikrát talán kevésbé lehetett érezni a sztoriban, talán emiatt is volt annyira meglepő a közös románcuk a kandalló előtt. Valahogy nagyon erőltetettnek tűnt az egész jelenetsor.
#5

78 Crank - Felpörgetve  (2006)

(21) (12)

akció | krimi | thriller

Netflix

Az egyik reggel Chev Chelios-szal egy ismeretlen hang közli a telefonban, hogy megmérkezték, és egy óra múlva meghal. Csak azzal tudja lelassítani a szívét leállító mérget, ha... több»

Chev Cheliosnak szinten kell tartania az adrenalint, amiben barátnője, Eve is besegít. Ez az a szexjelenet, amely váratlan, de teljesen szándékosan sokkoló: ez az egésznek a lényege. Az egész ráadásul a maga bizzar módján vicces is tud lenni.
#4

56 A jogász  (2013)

(20) (8)

dráma | krimi | thriller

Disney+

A bűnből nincs kiút – ezt a leckét az ügyvéd (Michael Fassbender) is megtanulja, mikor a gyors meggazdagodás reményében elhatározza, hogy barátaival (Brad Pitt, Javier Bardem)... több»

Ridley Scott 2013-as thrillerére sokan nem szívesen emlékeznek vissza, erre több jó ok is van. Az egyik egy hihetetlenül bizarr és véletlenszerű szexjelenet, amit nem könnyű megmagyarázni. Alighanem kevesen számítottak Malkina "bemutatójára" az autó szélvédőjén.
#3

58 Domino  (2005)

(5) (2)

akció | dráma | életrajzi | krimi | szatíra | thriller

Domino Harvey élettörténetének elbeszélése. Domino a színész Laurence Harvey lánya, aki feladta modellkarrierjét, hogy fejvadász legyen. több»

Domino, a fejvadász és kollégája, Choco egy igencsak váratlan pillanatban esnek egymásnak. Miről van szó? Az alkotók valóban úgy gondolták, hogy az egyetlen logikus dolog, amit tehetnek a szereplők, miután túléltek egy durva autóbalesetet a sivatag közepén, amibe bele kellett volna halniuk, az az, hogy levetkőznek és egymásnak esnek.
#2

82 Mátrix - Újratöltve  (2003)

(31) (15)

akció | sci-fi

Max

Neo úgy dönt, hogy utánajár, mi van akkor, ha a prófécia mégis igaz, és véget érhetne a harc… Elméjét kiszabadítja a Mátrix rabságából, és a második részben tovább... több»

Neo és Trinity a zioni buli helyett inkább kettesben töltik az időt. Nem csoda, hogy rengetegeg kritikát kapott, mert nem csak furcsa az egész úgy, ahogy van, de teljesen felesleges is.
#1

86 Becstelen brigantyk  (2009)

(108) (30)

dráma | háborús | kaland | szatíra

TV-ben (Moziverzum, csütörtök 01:33)

Quentin Tarantino filmje a II. világháború ideje alatt, Franciország német megszállásának első évében játszódik. Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) családját a lány... több»

Amikor a főszereplő Shosanna (Mélanie Laurent) először mutatkozik be Joseph Goebbelsnek (Sylvester Groth) és tolmácsnőjének, Francesca Mondinónak (Julie Dreyfus), egy vágás mutatja, ahogy a páros kutyapózban szexel, miközben Goebbels három másodpercig extázisban visítozik. A színészi játék, a beállítás és a vágás itt egyértelműen a komikus hatást erősíti, és nagyszerűen működik.