9 anti-karácsonyi film, amit feltétlenül látnod kell!

Jó érzés gyertyafénynél énekelni a karácsonyi dalokat, miközben az ablakon túli hóesést nézzük... Vagy nem? Ha mindez nem épp a kedvenced, hagyd ki a tipikus karácsonyi filmeket, és próbáld ki ezeket! 

A karácsonynak van egy problémája: Ahogyan akadnak emberek, akik imádják és türelmetlenül várják, hogy elmúljon a Halloween, hogy felállíthassák a fát és a fényeket, úgy van egy egész réteg, akik még azt sem bírják elviselni, mikor meglátják az édességes tálcát, amit a nagymama hoz ki az étkezés után. Ez már csak így van, a karácsony sok ember számára borzalmas időszak lehet, és mint mindig, a filmvilág erre is tudja a megoldást.

Ha te is azok közé tartozol, akik még egyszer sem akarják hallani, hogy "Boldog karácsonyt kívánunkot", ha nindzsaként tűnsz el a családi összejövetelekről, és ha még egy falatot sem haraptál a Suchard szeletből, amit anyukád három hete vett, akkor összeválogattuk neked a tökéletes címeket, hogy a lehető legjobb társaságban tölthesd az ünnepeket: John McClane, Willie Stokes, Roger Murtaugh és Martin Riggs, David Harbour és még sokan mások várják, hogy megmenthessenek Téged a giccstengerből és a kényszeredett ünnepléstől!

#9

74 Szellemirtók 2.  (1989)

(12) (21)

akció | fantasy | sci-fi | vígjáték

TV-ben (AMC, csütörtök 01:33)

A Szellemirtók csapata visszatér, hogy újult erővel vegye fel a harcot az ektoplazmák ellen. A szellemek elsöprő túlerőre tesznek szert. Az egész egy festménnyel indul, amelyen... több»

A Szellemirtók 2-vel zárunk, egy újabb "karácsonyi" filmmel, amely tökéletes azoknak, akik utálják ezeket a dátumokat. Az ok, amiért ebbe a műfajba soroljuk, nem más, mint az, hogy a cselekmény karácsony közepén, szenteste és szilveszter között játszódik. Így te is elmondhatod, hogy karácsonyi filmeket nézel, hogy ne próbáljanak meggyőzni, hogy nézd meg a legújabb romantikus vígjátékot.  Az Ivan Reitman által rendezett folytatás cselekménye néhány évvel a Szellemirtók eseményei után kezdődik. Ray, Winston, Egon és Peter le van törve, mert úgy tűnik, hogy a szellemek végre eltűntek New Yorkból. Szellemvadászként végzett munkájuk miatt még mindig bíróság előtt állnak. Úgy tűnik, a kvartett ismét reménykedni kezd, amikor egyikük egykori partnere segítséget kér. Az alig néhány hónapos kisbabájuk különös események sorozatát tapasztalja, amelyeknek köze lehet a város alatt áthaladó ektoplazma-folyóhoz.
#8

70 Tapló télapó  (2003)

(35) (13)

dráma | krimi | vígjáték

SkyShowtime

Willie (Billy Bob Thornton) szánalomra méltó élete a csalásról szól. Decemberben többnyire egy plázában keres munkát, Mikulásnak öltözik és a gyerekek kívánságait... több»

Ha december 1-je óta gyerekekkel, unokákkal, unokahúggal bevásárlóközpontokat látogatsz, hogy közös fotót készíts a Mikulással, valószínűleg nem szeretnéd két méteren belül látni a szeretetreméltó Mikulást... Ha tudsz ezzel azonosulni, akkor a tökéletes karácsonyi filmed a Tapló télapó.  A Billy Bob Thornton főszereplésével készült film Willie-t, az italfüggő és az élet iránt kevés lelkesedéssel rendelkező férfit követi nyomon, aki minden karácsonykor Mikulásnak öltözve dolgozik a bevásárlóközpontokban. Elválaszthatatlan társával, a manónak öltözött Marcusszal karácsony este kikapcsolják a riasztót, hogy ellopjanak mindent, amit csak tudnak. Idén Willie attól tart, hogy a terve nem úgy sikerül, ahogyan eltervezte, amikor gyanítani kezdi, hogy a bevásárlóközpont egyik biztonsági őre szemmel tartja őket. Mintha ez nem lenne elég, egy kisfiú jelenik meg a színen, aki egy kicsit rémálommá válik.
#7

84 Még drágább az életed  (1990)

(17) (12)

akció | thriller

Disney+

A washingtoni repülőtéren elszabadul a pokol, amikor a terroristák átveszik az irányítást, akik vezérük, a dél-amerikai drogbáró, Esperanza kiszabadítására érkeztek. A... több»

A Die Hard nem épp egy karácsonyi film, de mivel már évek óta karácsonyi hagyomány, ki mondta, hogy ilyenkor nem lehet élvezni John McClane kalandjait? Ideális film azoknak, akik ugyanúgy szeretik a karácsonyi hagyományokat, mint azoknak, akik irtóznak tőlük. Az első részhez hasonlóan ez is tökéletes film a karácsonyellenes tömeg számára. A történet december 24-én kezdődik, alig két évvel az előd eseményei után, amikor kedvenc hősünk a repülőtéren várja feleségét. Ahogy az McClane életében lenni szokott, a nap bonyolódik, és egy drogbanda elfogására irányuló akció kellős közepén köt ki.
#6

42 Fekete karácsony  (2019)

(17) (6)

horror | misztikus | thriller

Netflix

A Halloween (2018) sikerén felbuzdulva a Blumhouse egy újabb közkedvelt horror, az 1974-es Fekete karácsony remake-jével próbál a rajongók kedvében járni. A történet a Hawthorne... több»

Mi mással lehetne jobban elmenekülni mindattól, ami az évnek ebben az időszakában körülvesz, mint leülni a kanapéra és megnézni egy "ijesztő filmet". A Fekete karácsony bebizonyítja, hogy manapság nem minden varázslatos, és hogy az ünnepek néha megtréfálhatnak.  A Sophia Takal rendezésében és Imogen Poots főszereplésével készült film egy csapat főiskolai barátot követ, akik úgy döntöttek, hogy a karácsonyt a kollégiumban töltik. A végtelen szórakozásra szánt terveiknek azonban vége szakad, amikor felfedezik, hogy egy álarcos idegen mindannyiuk életének véget akar vetni.
#5

88 Halálos fegyver  (1987)

(27) (30)

akció | krimi | thriller

TV-ben (Film+, csütörtök 01:33)

Martin Riggs felesége 11 éve életét vesztette egy balesetben, azóta a férfi nehezen talál magára. Egy nap a nyugdíjas éveire készülő, kiegyensúlyozott életet élő Roger... több»

Az akció a tökéletes műfaj, hogy kiszakadjunk a nugátzabálásból, amiben manapság élünk, és melyik film lenne mitikusabb a Halálos fegyvernél? Martin Riggs (Mel Gibson) és Rober Murtaugh (Danny Glover) párosát nehéz felülmúlni. Az első rész decemberben játszódik, és a főszereplők közös karácsonyi ünnepségével ér véget, de karácsonyellenes filmként tökéletesen működik. Ha látjuk, ahogy a rendőrök üldözések, lövöldözések és baráti cinkosság közepette együttműködnek a rendőrségi ügyekben, elfelejtjük, hogy ünnepelünk. A Gibson és Glover közötti kémia egy olyan franchise-t indított el, amelynek világszerte hatalmas rajongótábora van. Tehát, ha még többre vágytál, a saga további három része vár rád.
#4

74 A Fenevad napja  (1995)

(5)

akció | horror | krimi | thriller | vígjáték

Egy baszk pap a Biblia gondos tanulmányozása során rádöbben, hogy az Antikrisztus karácsony éjjelén épp Madridban fog megszületni. Egy havymetal rajongó és egy televíziós show... több»

Álex de la Iglesia közel három évtizeddel ezelőtt elkészítette a legjobb karácsonyellenes filmet. A Fenevad napja nem hiányozhatott erről a listáról, és akár azok közé tartozol, akik minden évben megnézik, akár azok közé, akiknek a filmlistáján szerepel, az idei év tökéletes arra, hogy hagyd magad elragadtatni a sátáni komédiától. A középpontjában Ángel Berriatúa pap áll, aki úgy véli, hogy talált egy titkos üzenetet, amely szerint az Antikrisztus 1995. december 25-én Madridban fog megszületni. Meggyőződése, hogy meg kell akadályoznia ezt az eseményt, és összefog egy rajongóval, hogy megtalálják a helyszínt, ahol ez megtörténik. Kevés olyan hiteles film van, mint az, amelyet De la Iglesia pályája elején készített.
#3

dráma | krimi | thriller | vígjáték

A szentestén játszódó történet kezdetén egy Charlie nevű stiklis ügyvéd és társa, Vic kétmillió dollárra tesznek szert - persze nem tisztességes úton. A két jómadarat a... több»

Ha a humorod feketébb, mint a szén, ez a film a legjobb választás, amit idén karácsonykor megnézhetsz. A Harold Ramis által rendezett film kellemes vígjátékként lepi meg a legkeményebb szívűeket is. A film Charlie Arglist, egy maffiaügyvéd és barátja, Vic történetét meséli el, akik épp most loptak el 2 millió dollárt egy maffiafőnöktől. A városból való menekülésüket elhalasztják, miután nem tudnak kijutni. Így Charlie-nak van ideje meglátogatni Renatát, a sztriptíztáncosnőt, akibe már egy ideje szerelmes. Mindez karácsony estéjén történik, egy olyan éjszakán, amelyet a főszereplő soha nem fog elfelejteni.
#2

dráma | romantikus | vígjáték

Disney+

A Stone család is csak olyan, mint annyi más família: nagy, zavaros és rendetlen. Karácsonykor minden létezõ rokon összejön, hogy néhány zavaros és vég nélküli nap során... több»

A karácsonyi vacsorák és étkezések egyet jelentenek a találkozásokkal, a nevetéssel, az érzelmekkel; de a testvérek, sógorok, sógornők, szülők, vejek, menyek közötti vitákkal is.... Ha azt hiszed, hogy a te családod az egyetlen, aki minden karácsonykor kiteregeti a szennyest, akkor ez a te filmed. Igazi tükörképe ezeknek az eseményeknek, és megmutatja, miért rettegsz évről évre az érkezésüktől.  A Sarah Jessica Parker, Dermot Mulroney és Diane Keaton főszereplésével készült filmben Meredith, a fiatal New York-i lány, vőlegénye családjánál, a Stones családnál tölti a karácsonyt. Ahogy Meredith küzd, hogy beilleszkedjen és elfogadják a család tagjaként, hamarosan rájön, hogy a tökéletes, egységes család képe sok kívánnivalót hagy maga után.
#1

78 Vérapó  (2022)

(13) (17)

akció | krimi | thriller | vígjáték

SkyShowtime | Telekom TVGO

Amikor szenteste egy csapat zsoldos betör egy gazdag család birtokára, és túszul ejti minyannyiukat, egy váratlan ellenféllel találják szembe magukat. A Télapó ugyanis a házban... több»

Télapó legvérmesebb és legakciódúsabb változata. Amikor egy gazdag családot elrabolnak, maga a Télapó dönt úgy, hogy megmenti őket, és ehhez nem habozik elővenni a teljes feketelistáját. Vér, akció és vígjáték találkozik ebben a Tommy Wirkola (Náci zombik 2.) rendezte filmben, amely eredetisége és szórakoztatósága miatt azok számára is kikapcsolódást nyújthat, akik nem nagy rajongói ennek az évszaknak.