Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Halálos fegyver (1987)

Lethal Weapon
Filmadatlap
 
29
Szereplők
29
Vélemények
23
Képek
2
Videók

Galéria (23)

Mel Gibson
Mel Gibson
Mel Gibson
Danny Glover
Mel Gibson
Danny Glover

Videók (2)

 
MoviesChris   2022. 06. 23.

legújabb vélemény

1
Óriási kedvenc

Az egyik kedvenc filmem. Egyszerűen imádom. Egy hihetetlenül jó páros első fellépése. Ennél jobb buddy moviet még sosem láttam. A korszak akciófilmjeinek van egy fajta szaga, ami inkább illat. Mel Gibson és Danny Glover, főleg az utóbbi pedig hatalmas karakterek. Roger Murtaugh karaktere konkrétan az egyik legkedveltebb filmes figurám. Emelett vígjátékként is remekül működik a film. Ma is teljesen életképes megoldásokkal operál. Bár mind a 4 részt imádom, talán az első a "leggyengébb". A storyja kissé lagymatag, de azért nem tudok emiatt neheztelni az alkotásra, mert ez a film adta nekem a legjobb párost és ez a kaland kellett ahhoz, hogy megalapozza kettejük kapcsolatát. A kémia valami fenomenális köztük. Egyébként szeretem eredeti nyelven nézni a filmeket, de itt nálam csakis a szinkron jöhet szóba. Danny Glover-é pedig kimagasló a magyar szinkron történelmében és hihetetlen jó személyiségi pluszt ad a karkaternek. Nem kis részben hozzájárulva ahhoz a szeretethez, ami övezi általam. Az egész filmnek nagyon jó a stílusa, a hangulata. A zene annyira jellegzetes. A képi világ nagyon bejön. Velem tulajdonképpen ez a film szerettette meg a korszak akció-vígjátékait.

2
 
Filmdoki   2020. 10. 27.

a nap véleménye

4
A zűr és a zavar találkozása

Ha megkérdezik tőlem, hogy melyik a kedvenc filmem, rá kell vágjam: Halálos fegyver széria. Nem, nem tudok lényegesebb különbséget tenni, ez a négy film egy kerek egészet alkot számomra. Olyan egyenletes minőséget képvisel, mint a Vissza a jövőbe vag... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2019. 03. 24.

0

Az akciófilmek egyik alapfilmje. Glover, Gibson és Busey egyaránt remekek voltak. Izgalom, humor, irónia és akciók váltják egymást... Szuper kis produkció, olyan többszörnézős fajta kis mozi.

 
Yosihiro   2016. 05. 22.

0

Minden idők egyik legjobb 4 részes sorozatáról van szó és az1 részről. Ez nagyon jó lett :) Jók az alakítások a szereposztás a történet mintha Gibson a természetből a nagyvárosba költözött volna a veszélyes és örült dolgai megmaradtak ugyan de az érz... több»

 
Ildikó Bacskai   2020. 12. 18.

1

Gyermekkorunk este nyolcas filmje. :D mindenki ismeri a "Halálos fegyver" filmeket, furcsa módon nekem a zenéje maradt meg a legjobban, de a film humora, szereposztása és rendezése is szuper.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Mel Gibson és Danny Glover nagyszerű párosítás volt. Az összes részben de legfőképp ebben tetszettek nekem. Dinamikus kis duó ez. Az ilyen filmeket nagyon tudom szeretni mert szerintem nincs jobb szórakozás mint amikor az ember hozzá jut egy ennyire kellemes kis darabhoz.

 
Norbert93   2019. 04. 18.

0

Mindent egybevéve az akciófilmek kult darabja, kidolgozott és árnyalt karakterekkel, akik tökéletesen passzolnak egymáshoz. Sikerült megalkotni minden idők legjobb zsarupárosát.

A film összbevétele 120 207 127 dollár volt (imdb.com).

 

A folytatásokhoz is Michael Kamen és Eric Clapton készítette a filmzenét.

(stevepisti)
 

A filmben egy Elvis szám is felcsendül.

(HE7EDIK )
 

Az egyik kaszkadőr a film után meghalt, Donner neki ajánlotta a filmet.

(HE7EDIK )
 

Mickey Rourke is esélyes volt a filmre.

(HE7EDIK )
 

Riggs ebben a részben nem ugrasztja ki a vállát.

(HE7EDIK )