A 10 legrosszabb 2023-as filmet egyszer is túl sok volt látni

Ami a filmlehetőségeket illeti, 2023 eddig eléggé zsúfolt év volt.

A több tucat streaming szolgáltatás rengeteg eredeti tartalmat kínál, mellettük pedig ott vannak a mozik, amelyek lassan visszatérnek a járvány előtti látogatottsági szintre, és minden hétvégén látványos kasszasikerrel készülnek, így a filmrajongók sokféle választási lehetőséget kaptak.

Egyes filmeket feltétlenül látni kell az egyetemes kritikai elismerés miatt, míg mások tagadhatatlanul eredeti fordulataikkal ragadták meg a figyelmet, mint például az M3GAN és az Asteroid City

De a minőségi spektrum másik végén vannak azok a bizonyos ellenpólusok. Minden érkező jó filmhez néhány rossz is rászabadul a világra. Melyek nyilvánvaló szörnyűségükkel összezavarják és feldühítik a kritikusokat, miközben eltaszítják a megfoghatatlan tömegközönséget, amelynek készítőik egyértelműen imponálni akartak.

Ma ezekre a katasztrófákra vetünk egy pillantást, a véres gyerekszereplőktől a szörnyű remake-ekig. Ezek 2023 abszolút legrosszabb filmjei. Egyetértetek?

 

#10

dráma | vígjáték

HBO Max | Telekom TVGO

Magic Mike végleg maga mögött hagyta a showbizniszt, nem hajlandó többet táncolni, a nagy tervei viszont megvalósítatlanok maradtak, így abból próbál megélni, hogy partikon... több»

„Magic Mike” Lane tampai sztriptíztáncosként kezdte, aki készpénzért küzd, és éppoly kétségbeesetten akarta bebiztosítani a helyét a nagyvilágban, mint John Travolta Tony Manerója. A „Magic Mike's Last Dance” című filmben Steven Soderbergh férfi-burleszk trilógiájának utolsó és legfelfoghatlanabb részében Mike puha, sztriptíztáncos mozdulataival romantikázik egy mogul magányos feleségével (Salma Hayek), majd összeállít egy kizárólag férfiakból álló revüt, hogy megmentsen egy régi londoni színházat. A film olyan, mint a Disney-féle Chippendales.
#9

horror

Telekom TVGO | SkyShowtime (2024.05.17.)

Ez év őszén lesz 50 éve, hogy bemutatták a filmtörténet egyik legijesztőbb horrorfilmjét, amely világszerte sokkolta a közönséget. Idén októberben egy új rész történet... több»

Nagy reményeket fűzték a "The Exorcist: Believer"-hez, a "The Exorcist" franchise újraindításához. A valaha készült egyik legjobb horrorfilmnek tartott eredeti film egy kritikusok által elismert kasszasiker, amely számos, változó minőségű folytatást produkált. A Universal 400 millió dollárt fizetett a jogokért, és összeállt a Blumhouse innovatív horror stúdióval, hogy ezt az újabb sztorit képernyőre vigye. De az elkészült film egy általános démoni megszállottság filmnek tűnt, amely csak érintőleges és tetszőleges kapcsolódási pontokat tartalmaz a klasszikushoz. „Ritka alkalmatlanságra van szükség ahhoz, hogy vegyék a valaha készült egyik legfélelmetesebb filmet , szinte mindent újrahasznosítsanak (beleértve a Tubular Bells-t is), de figyelmen kívül hagyják az ijesztgetéseket” – írta Wendy Ide, a The Observer munkatársa. David Nusair, a Reel Film Reviews munkatársa a rebootot "félkész folytatásnak nevezte, amely elpazarolja hatalmas potenciálját".
#8

akció | dráma | kaland | sci-fi

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

Amikor a háború istennője egy fiatal lány testében reinkarnálódik, az árva utcagyerek Seiya rájön, hogy az a sorsa, hogy megvédje őt és megmentse a világot. De csak akkor, ha... több»

Egy drága, CGI-al túlterhelt szerencsejáték, amely arra fogad, hogy a népszerű Saint Seiya manga/anime franchise elég egy élőszereplős, angol nyelvű adaptációhoz... A "Knights of the Zodiac" a Harry Potterre emlékeztet és más közelmúltbeli fiatal felnőtt sagákra abban az értelemben, hogy az ősi "kiválasztott" történetet meséli el újra néhány akcióra vágyó sci-fivel és fantasztikus fordulatokkal. Seiya (Mackenyu) utcai harcokból keres pénzt, amikor éppen nem keresi az elrabolt nővére hollétére vonatkozó információkat. Harc közben akaratlanul is rájön, hogy természetfeletti képességekkel rendelkezik, és hamarosan belép az istenek, varázslók és más mágikus és halhatatlan lények birodalmába. De először Seiyának meg kell küzdenie, és végül el kell fogadnia a sorsát.
#7

64 Ghosted  (2023)

(7) (3)

akció | kaland | romantikus

Apple TV+

A földhözragadt Cole fülig beleszeret a rejtélyes Sadie-be, de aztán megdöbben, amikor kiderül, hogy a lány titkos ügynök. Mielőtt dönthetnének a második randevúról, Cole és... több»

A színészeknek állítólag kaméleonoknak kell lenniük, akik eltűnnek szerepükben, hogy lenyűgöző történetet meséljenek el. A Ghosted című filmben két olyan híres, sugárzó színész szerepel, akikről szinte lehetetlen elhinni, hogy ennyire rosszak is lehetnek. Chris Evans – akit leginkább Amerika Kapitányként való többszöri kiruccanásáról ismert – nem meggyőzően alakít egy Cole nevű rendes fickót. Randira megy egy titokzatos és magával ragadó nővel, Sadie-vel (a nemrégiben Oscar-díjra jelölt Ana de Armas), aki annyira titkolózik, hogy az már kiábrándító, mintha kém lenne, vagy ilyesmi. A nő természetesen kém, és ahogy kapcsolatuk fejlődik, egy veszélyes nemzetközi kaland közepébe esnek. Sadie szigorúan és hevesen küzd a pár kijutása érdekében a bajból, miközben Cole egyszerűen nem hiszi el a körülötte lévő őrültséget, még akkor sem, ha ötpercenként vad dolgok történnek. Ennek eredményeként a Ghosted lényegében az ismert akciófilm-trópusok legnagyobb slágereinek gyűjteménye. A Rotten Tomatoes 26%-os értékelésével a film egy habos könnyelműség, amely nem hagyott jó benyomást a kritikusokban. „Ez a jobb forgatókönyvekből összerakott maradék töredék” – írta Wenlei Ma, az ausztrál News.com-tól, míg Clarisse Loughrey (The Independent) azzal vádolta meg a Ghostedet, hogy „megpróbálta agymosni a közönségét”, mert nincs szikra a főszereplők között. , "szexuális vagy egyéb".  
#6

akció | kaland | vígjáték

Disney+

Egy pár története, akik mexikói nyaralásuk alatt találkoznak egy másik párral, és látják, hogy barátságuk kínos fordulatot vesz, amikor hazatérnek. több»

2021 nyarán a Hulu kiadta a film első részét egy vakáción lévő visszafogott párról, akik összebarátkoznak egy mulatságosan kötetlen párossal (akik soha nem fognak elmenni). Bár a kritikusok nem igazán szerették, a film nem teljes kudarv, köszönhetően annak, hogy tetszetős szereplőgárdája tele van szakértő komikus színészekkel – John Cena, Yvonne Orji, Lil Hey Howery és Meredith Hagner. Természetesen nehéz lenne megismételni ezt a koncepciót anélkül, hogy kiagyaltnak tűnne, de a 2023-as „Vacation Friends 2” egy esélyt ad rá. Ezúttal mind a négy főszereplő hűvös egymással, és a drámai feszültség és a szokatlan csínyek a megbízhatatlan Reese (Steve Buscemi), Kyla nevű (Hagner) édesapja jóvoltából érkeznek, aki éppen kikerült a börtönből, és meghívatja magát a párok közé. Sajnos a kritikusok a filmet unalmasnak találták, valamint egyszerűen nem túl jónak. "Annyira ihletett, mint a címe" - mondta Frank Scheck, a The Hollywood Reporter munkatársa. "Most van valami, ami még rosszabb, mint az első rész" - írta Nick Allen, a RogerEbert.com munkatársa.
#5

60 Feláldozh4tók  (2023)

(18) (9)

akció | háborús | kaland | thriller

Jason Statham, Dolph Lundgren, Randy Couture és Sylvester Stallone ismét összehozzák az elit zsoldoscsapatot, amelyhez most először csatlakozik Curtis „50 Cent” Jackson, Megan Fox,... több»

A "The Expendables" filmekben olyan macsó akciósztárok szerepelnek, akik az 1990-es évek óta nem igazán menők már, valamint egy cím és koncepció is utal erre a tényre. De a számokban van erő. Történelmileg, amikor ezek a képernyőn megjelenő zsoldosok összegyűlnek, hogy lemészárolják az egydimenziós gonosztevőket, a tömeg megvadul – a sorozat első három filmje körülbelül 790 millió dollárt keresett világszerte. De ahogy a '80-as és '90-es évek akciófilmjei esetében is történt, a közönség egyre csökkenő érdeklődést mutatott. A készítők elérték a mélypontot a negyedik "Expendables" filmmel, az elképesztő címmel: "Expend4bles". A mindössze 8 millió dolláros nyitó hétvégével és nagyon alacsony Rotten Tomatoes pontszámmal debütáló „Expend4bles” egy sorsdöntő pillanat a sorozatban, amelyben az Expendables vezetője, Barney Ross (Sylvester Stallone) átengedi a képernyőidőt Lee Christmasnek (Jason Statham) . A cselekmény vékony, nem más, mint a robbanások, harcok, lövöldözés és akció színlelése. Ezúttal egy nukleáris fegyverekkel és saját hadseregével rendelkező fegyverkereskedő megállításáról van szó. Tomris Laffly, a TheWrap munkatársa ezt írta: "Ez egy felesleges helyesírási kihívás egy unalmas és vulgáris filmhez." James Berardinelli, a ReelViews részéről kedvezőtlenül hasonlította össze a "Fast and Furious" franchise-szal. Adam Graham, a Detroit News munkatársa elvetette az „Expend4bles”-t, mint „az erőszak és butaság szemtelen gyakorlata”.
#4

romantikus | vígjáték

Netflix

Két távkapcsolatban élő jóbarát megváltoztatja egymás életét, amikor a lány úgy dönt, hogy megvalósítja életre szóló álmát, a férfi pedig önként jelentkezik, hogy... több»

A romantikus vígjáték újrafeltalálása nemes és ambiciózus erőfeszítés. Még csábítóbb, ha megpróbálunk felfedezni egy szerelmi történetet a modern technológia lencséjén keresztül. Manapság emberek milliói töltik egész életüket kifinomult okostelefonokon – de nehéz a kézi fénylő dobozukon mosolygó embereket valami filmszerűvé varázsolni. Ez a baj a "Your Place or Mine"-vel, a Netflix eredetijével, a főszerepben az általában elbűvölő Reese Witherspoon és Aston Kutcher, akik mindketten széleskörű rom-com tapasztalattal rendelkeznek. Karaktereik, Debbie és Peter, 20 évvel ezelőtt összecsaptak. Ők most a legjobb barátok, akik a szemközti partokon élnek. Miután házat cserélve belekóstolnak egymás életébe – a lány Los Angelesbe megy, ő pedig New Yorkban gyűlik össze –, végül egymásba szeretnek. Kapcsolatuk szinte teljes egésze telefonhívásokon keresztül bontakozik ki.   A „Te helyed vagy az enyém” nem tudta teljesen leküzdeni saját korlátait, és kritikus shellacking-et szerzett. „Körülbelül olyan romantikus és vicces, mint egy gyökérkezelés” – írta Rex Reed, az Observer munkatársa. Mások egyetértettek abban, hogy a filmet egy lapos gyakorlatnak nevezték a rom-com trópusokon, a csúcstechnológia nem menthet.
#3

44 Szélhámos rokonok  (2023)

(12) (2)

akció | krimi | vígjáték

Netflix

Egy bankigazgató épp élete szerelmét készül feleségül venni, amikor bankját kirabolják. Ráadásul sógorai is a városban vannak, akikre azonnal ráterelődik a gyanú.

Néha egy cím olyan jól megmagyarázza egy nagyravágyó vígjáték ambiciózus előfeltételét, hogy a nézők azonnal megértik, és nem kell látniuk a szóban forgó filmet. A kritikusok szerint a legtöbben valószínűleg amúgy sem látnák szívesen a 2023-as "The Out-Laws" című kémvígjátékot. A névben minden rendben van: Azonnal megérthető, hogy egy férfi sógoráról van szó (új feleségének szüleiről), akik szintén törvényen kívüliek, mint a világjáró bűnözőknél.     Sok ismerős és általában tetszetős színész tölti be a mellékes "törvényen kívüli" számokat. A „Workaholics” sztárját, Adam DeVine-t alakítja az ideges, ideges bankár, Owen, aki izgatottan veszi feleségül menyasszonyát, Parkert (Nina Dobrev). Ám bankját néhány nappal az esküvője előtt kirabolják a könyörtelen és legendás "Ghost Banditák", majd rögtön azután, hogy felbukkannak rejtélyes sógorai (Pierce Brosnan és Ellen Barkin). Igen, a sógorok a törvényen kívüliek a "The Out-Laws"-ban, és belekeverik a nem játék Owent a bűnözői cselekményeikbe. Matt Zoller Seitz, a RogerEbert.com munkatársa összegezte ezt, amikor rámutatott, hogy a film bosszantóan "származékos és kétségbeesett, ugyanakkor bizarr módon elégedett önmagával".
#2

horror

Telekom TVGO

Egyszer volt, hol nem volt, Micimackó egy békeszerető plüssmackó volt, aki a többi állattal együtt élt az idilli Százholdas pagonyban, és persze a légynek sem tudott... több»

Egy szent tehén merészen baljós lemészárlása, a "Micimackó: Vér és méz" egyszerű előfeltevéssel büszkélkedhet: az A.A. horror változata. Milne klasszikus történetei a Százhektáros erdőről, amelyet híresen Micimackó, Malacka, Tigris, Eeyore és emberi barátjuk, Christopher Robin népesít be. A mű 2022-ben került közkinccsé, így tisztességes játék az értelmezés és a hasznosítás szempontjából.   A "Micimackó: Vér és méz" azonban nem sokat tesz a jól ismert forrásanyag elemzésével vagy satírozásával. Ez a film egy közönséges slasher, aki Micimackó ruhájába öltözik, és ez az újdonság gyorsan elmúlik. A cselekmény alig több, mint Micimackó és Malac szörnyű inkarnációja, akik megtámadják Christopher Robint és több fiatal nőt, akik egy közeli kabinban tartózkodnak. "Nem elég vicces, ha bármi okosat mondhatok a gegről, és nem elég izgalmas ahhoz, hogy kompetens horrorfilm legyen" - mondta Kyle Turner, a The New York Times munkatársa. Ezzel a véleményével korántsem volt egyedül.
#1

horror

Egy nebraskai kisvárosban elszabadul a pokol, amikor a szülőket saját gyermekeik mészárolják le, miután felelőtlenül tönkretették azok jövőjét.

1978-ban Stephen King horror mester kiadta a "Children of the Corn" című novellát az "Éjszakai műszak" antológiában. Rövid időn belül Hollywood adaptálta egy apró középnyugati tanyaváros hátborzongató történetét, amelyet teljes egészében áldozatkész gyerekek laktak. Miután 1984-ben elkészítették az első "Children of the Corn" filmet, a készítők soha nem hagyták abba: a legújabb "Children of the Corn" a 11. bejegyzés a franchise-ban. Ezúttal egy kicsit másképp bontakozik ki a történet. A félelmetes kultuszvezér fiú helyett 12 éves lány, és egy ravasz középiskolás diák, aki szembe mer állni vele és felnőttgyilkos gyerekekből álló seregével.   A történetnek ez a legújabb változata azáltal is megkülönböztette magát, hogy valóban kínos kritikákat kapott. "Annyira nevetséges és hihetetlen az egész" - mondta Richard Whittaker az Austin Chronicle-ból. Sara Michelle Fetters, a Moviefreak munkatársa egyetértett, és ezt írta: „Az egyetlen érzelmi reakció, amelyet ez a „Children of the Corn” megijeszt, az az unalom.