2021.01.27   szerző: csd   hozzászólások: 1
Saját lista készítése

Előre szeretnénk figyelmeztetni mindenkit: ehhez a listához csakugyan erős idegzet szükségeltetik. Léteznek olyan filmalkotások, amelyeket egyszerűen felkvaró nézni, de talán nem is ez a legjobb szó az alábbi listán szereplő "ikonikus" filmjelenetekre. Olyan képsorokról van szó, amelyek valószínűleg a legtöbbünknek beégett az elméjébe, és ha soha többé nem is szeretnénk látni azokat. Időnként persze nehéz kifürkészni az alkotók szándékait, így azt is nehéz eldöntei, hogy egy ilyen erős képi tartalommal a puszta hatáskeltés volt-e a cél, esetleg egy szükséges eszközként használták. Mi mindenesetre szóltunk...

A filmtörténet 10 legfelkavaróbb jelenete, mely beleégett az emlékezetünkbe (galéria)
#10

dráma | háborús | horror

Az utolsó Pasolini-film De Sade márki nyomán: négy fasiszta egy villában a legváltozatosabb szexuális kínzásoknak veti alá a foglyokat. "A Saloval mindazokhoz fordulok, akik... több»

A filmben szereplő fiatalokat emberi ürülék fogyasztására kényszerítetik, majd megerőszakolják őket.
#9

horror | kaland

1979-ben négy dokumentumfilmes eltűnt a Dél-Amerikai dzsungelben miközben filmet forgattak a kannibalizmusról? Hat hónappal késõbb a New York Egyetem és a Pan American Broadcasting... több»

Egy teknős brutális leölése és kizsigerelése.
#8

dráma | krimi | misztikus

Három fiatal, Marcus, Alex és Pierre együtt indulnak el bulizni. Közben azonban Alex és Marcus összekülönböznek, a lány pedig úgy dönt, haza indul. Az aluljáróban azonban... több»

Monica Belluci által alakított karakter megeőrszakolása.
#7

63 Születés  (2004)

dráma | fantasy | misztikus

Tíz évvel elsõ férje halálát követõen Anna ismét házasodni készül, mikor feltûnik egy különös kisfiú, s azt állítja, hogy õ Anna elõzõ férjének reinkarnációja. A... több»

A Nicole Kidman által alaktított anya 10 éves fiával fürdik együtt, akiről megszállottan hiszi, hogy férje reinkarnációja.
#6

dráma

Két testvér, Derek (Edward Norton) és Danny (Edward Furlong) Vinyard a rasszizusban és a fajgyűlöletben találja meg a választ, miután apjukat meggyilkolják. A kemény és... több»

Az a bizonyos jelenet a járdával...
#5

dráma | krimi | politikai

Alex fiatal, gondtalan és agresszív, ahogy társai is. Életük nem áll másból, mint mások terrorizálásából és az élvezetek hajszolásából, ám a fiú élete megváltozik,... több»

Alex és barátai betörnek egy házba, majd megerőszakolják az ott élő író feleségét.
#4

dráma

Harry (Jared Leto) kedvenc elfoglaltsága, hogy barátjával, Tyrone-nal (Marlon Wayans) és szerelmével, Marionnal (Jennifer Connelly) tölti idejét. Mindhárman heroinfüggők,... több»

Jennifer Connelly erőszakos szexjelenete
#3

dráma | háborús | road movie

A Vietnam újraegyesítéséért folyó háború során a saigoni CIA utasítja Willard kapitányt (Martin Sheen), hogy iktassa ki a megtébolyodott Kurtz ezredest (Marlon Brando), akire a... több»

Egy vizibivaly rituálészerű leölése. A felvételek során csakugyan leölték az állatot.
#2

dráma | krimi

Az egyik legnagyobb hatású maffiafilm az amerikai alvilág aranykorába kalauzol el minket, ahol Don Vito Corleone, egy bevándorló olasz család feje higgadt és keménykezű... több»

A véres lófej az ágyban. A forgatás során igazi lófejet használtak, amelynek híre a későbbiekben hatalmas felháborodást keltett.
#1

horror

Lindsay és Jenny, a két amerikai lány Európában utazgat. Németországban autóznak, amikor egy erdőben gondjuk támad a kocsijukkal. Gyalog indulnak útnak, hogy segítséget... több»

Ez az a film, amelyben három ember száj- és végbélnyílását varrták össze...